Løpende luker i Dagbladet?

Hva er ei løpende luke? Og hva går Dagbladets Jon Einar Birkevold på?

Siste trening før Viking-matchen var hardere enn hva Rekdal hadde for vane, men det var tid til alle fotballspilleres favorittøvelse: Firkant. Og det var her Jørgen Horn, nylig opptatt i A-stallen, ga sitt bidrag til Norsk Språkråd. For hva er ei løpende luke?

74489-19

JØRGEN HORN: Stadig i bevegelse.

Poenget er at det utdeles bøter om man blir slått tunnell på. Du befinner deg altså i midten, med oppgave å ta ballen fra de som forsøker å trille ball rundt deg – og mislykkes; fordi ballen forsvinner midt mellom beina dine. Ingen klager på at det blir bot av sånt. Men i Jørgens tilfelle, lørdag 26. august, ble det to luker – og det var da det oppsto problemer.

- Bolt, sier Freddy – henvendt til den nye botsjefen; Øyvind har overtatt etter at Amund Skiri forlot oss. – Bolt, husk at det ble to luker på Jørgen.
- To?

- Ja, du pådro deg en dobbel!

Jørgen ser først ned på strømpene sine, før han finner løsninga:

- Nei, det ble ikke to. Den andre var løpende tunnell.

Det blir stille borte i det stadig omskiftende Hjørnet, merkelig stille - før jeg drister meg:

- Jørgen; hva var’e du sa? Løpende tunnell?
- Ja. Løpende tunnell.
- Og det er det ikke bot for?
- Nei!
- Men hva er en løpende tunnell?
- Det er…
- … Du mener å si at du faktisk var i bevegelse idet ballen trilla mellom beina dine? Og at du således ikke skal ha bot?!
- Nettopp!

74489-20

ØIVIND BOLTHOF: Hard og rettferdig - også mot de som tilfeldigvis har kommet til å bevege seg.

For å si det enkelt: Bolthof var hard i sin dom. Man får ikke amnesti i Vålerenga, uansett hvor bevegelig man er idet man får en tunnell imot. Men hva skjer oppi pappen på Jon Einar Birkevold?

For deg som ikke kjenner navnet, er han mannen som hver helg skal gi leserne i Dagbladet en pekepinn om hvordan de bør tippe på oddsen. Her er hans kommentarer i forkant av kamp nummer 85 denne uka, den mellom Viking og Vålerenga:

”Hvis Viking fortsetter som mot RBK, burde det ikke være noe problem å redde plassen i Tippeligaen. Gaarde og Soma soner. VIF ga Rekdal skylda for all elendigheta, og sendte gutten på gata. Burde kanskje være et lite signal for VIF at Rekdal er interessant for store klubber i Europa, mens de som er igjen på Valle, stort sett er interessante bare for seg sjøl. VIF er et bunnlag, vil ikke bli savnet når de rykker ned. Viking løfter seg.”

Etter hva vi forstår er korrigeringer på vei fra VIFs kaptein til Dagbladet. Men hva er dette for noe? Det bekymrer oss strengt tatt ikke at Jon Einar har tapt penger, for han spiller vel på sine egne tips? Men det må jo gå noen grenser for dårskap – eller er det kanskje sånn at Dagbladet følger Ubåtkapteines parole: - Kan ikke se noen grense under vann!

Opp med hånda, den som har fått med seg at ”VIF ga Rekdal skylda for all elendigheta”! De 14000 som i snitt arriverer Ullevaal hver gang Vålerenga spiller seriekamp – kommer de fordi de som vanligvis spiller i blått er ”interessante bare for seg sjøl”? Er de samme 14000 ikke å regne som medlemmer av familien homo sapiens, siden VIF altså ”ikke vil bli savnet når de rykker ned”?

Vi legger merke til at Jon Einar skriver når de rykker ned, ikke hvis de rykker ned. Det hjertet er fullt av, renner som kjent munnen – eller tastaturet – ofte over av. Og det er helt greit at Birkevold ønsker Vålerenga til helvete.

Men er det noen som vil savne Jon Einar – om han rykker ned et par divisjoner? For eksempel om han blir henvist til blogger på sin egen hjemmeside? Det må da bli billigere – både for Dagbladet og de som skal tippe på oddsen?

Bortekampene blir fra nå av for øvrig ikke billigere for Kjell Grønningen. Han har nemlig fått seg en ny vane:

- Hvitvinen på Gardermoen gjorde susen, Rønsen! Takk for tipset! Fra nå av blir det sånn, foran hver bortekamp!           

Én kommentar

vål'eng gutt

17.sep.2006 kl.11:36

heisann.. når kommer neste blogg?

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits