Sauer er ålreite dyr

Hva er forskjellen på ei sauebjelle og en bjellesau? Og veit Petter Myhre svaret?

74489-3

MYHRE: Sau eler bjelle?

Etter hjemkomst fra La Manga lørdag kveld, fikk våre gutter faktisk fri hele søndag. Men så var det på'n igjen, mandag morra blues. Det var da Petter Myhre i sin peptalk ville ha noen til å gå foran; vise vei; ta i litt ekstra fram mot kvartfinalen i Royal League (han er flink til å få troppen til å nullstille seg - nå er'e slutt på "ferien", liksom). Og det er da han formulerer seg slik:

- Kort sagt: Nå vil jeg at noen av dere skal være sauebjelle!

Freddy ser på Muri, og Muri ser på Jebsen og Jebsen er på...

- Petter; er'e best å være sau eller bjelle?

*

Daniel Fredheim Holm har uansett funnet ut at det er lurest å være best, og det må være lov å minne om at VIF-TV , etter at mannen hadde prestert en skikkelig Beckham-banan, avslutta sitt referat fra kampen mot BrannLa Manga i disse ordelag: "Landslaget venter!"

74489-37

DANIEL: På gress, men ikke "ny i klubben".

Nå er han altså der, selv om vi alle håper han må vente til neste samling med å møte opp - det betyr i så fall at vi har avansert til semifinalen i Royal League.

Men nå; frisparket mot Brann. Undertegnede mente å se at Jørgen Jalland tok oppstilling i ballens umiddelbare nærhet - og tillot seg derfor å stille spørsmålet:

- Daniel; var det avtalt hvem som skulle ta det?
- Ta det?
- Ja, frisparket?
- Hvordan det?
- Ja... sto ikke Jørgen der også...? For meg så det ut som dere kanskje ikke var helt enige, eller at det kanskje var et slags spill for å forvirre Brann-muren, eller...?
- Selvfølgelig skulle jeg ta det. Jeg skjønte aldri hvorfor Jørgen sto der; han er jo helt ny i klubben!

*

Har du lagt merke til at det er så mye snakk om "oss" og "dem" for tida? Vi; norskingene - og dem; innvandrerne? Muslimen Ardian Gashi sliter med problemstillinga, om enn i en noe annen variant. Her er ei lita historie fra La Manga.

Vi bodde i et slags kollektiv - Rosenborg, Lillestrøm, Brann & VIF, i tillegg til at jentene på U-23 sprita opp miljøet. Da blir det jo til at man møtes, til frokost og lunsj, kanskje til et slag kort (neida, Steffen er ikke værfast i barteland), og det var i anledning et slikt tilfeldig møte at Gashi viste at han fortsatt ikke helt har forstått dette med "dem" og oss".

74489-38

GASHI: Fortsatt like forvirra!

Mons Ivar Mjelde
og Thorstein Helstad sitter foran i bilen, Gashi bak - og de passerer VIFs oppmann Lasse Holm. Det er dagen etter at vi slo Reykjavik, og det er da muslimen finner det for godt å stikke huet av vinduet, for å spørre:

- Lasse! Hvordan gikk det med oss i går?!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits