Exit Rekdal: Bevisstgjøring - til himmels?

Mange har sikkert lyst til å vite hvordan det egentlig foregikk; trenerskiftet – sett fra en plass i garderoben. Her har du den sannheten.

 

Etter den tragiske oppvisninga mot Fredrikstad lørdag, møttes ikke VIFs A-stall før mandag formiddag. Ingen hadde fri søndag, men restitueringa foregikk med ”dei forpulte pulsbeltene” – som pulsbeltenes far, Harald Aabrekk, til tider sjøl tillater seg å karakterisere dem. Altså: Individuell trening - men den som sluntrer unna, blir catcha umiddelbart.

 

Vi skriver altså mandag 21. august, det herrens år 2006. Klokka nærmer seg 10.30, og ifølge planen skal det være kampanalyse v/Drillo. I stedet har noen skrevet ”spillermøte” på taktikktavla – ”kampanalyse utgår”.

 

Noe må jo sies, og det kan kanskje være like greit at spillerne slipper å ha trenerne rundt seg – i anledning en liten utblåsning? Den kommer aldri. Spillermøte – altså et sånt som foregår uten trenere, men likevel i organiserte former – forekommer bare svært sjelden i Vålerenga. Jeg husker møtet om den seine kvelden etter at vi hadde blitt slått ut av Bærum i cupen. Jeg husker krisa etter et helt håpløst tap for Bodø/Glimt, tror jeg det var. Men ”spillermøte på kammerset” tilhører ikke normal dagsorden i Enga.

 

74489-17

CAPTAIN: Hovi snakker som regel først når gutta har møte.

Ingen har for vane å være spesielt høyrøsta i slike tilfelle. Men denne gangen, altså i går, var stemninga til og med mer laid back enn til vanlig i slike situasjoner. To saker av betydning blei lufta, og bortsett fra at kaptein Hovi av naturlige årsaker var den første som tok ordet, er det ikke så viktig hvem som framførte hvilket ærend – og replikkene du får servert er en miks av mange røster:

 

-         Noe helt radikalt har vel streng tatt egentlig ikke skjedd. Vi har spilt en ræva fotballkamp, riktig nok mer ræva enn hva vi sjøl trodde var mulig. Men vi har gjort det før; mot Fredrikstad i serien, og mot Boleslav i Praha. Slikt skjer, og det er ikke det minste morsomt. Men det kan være lurt å huske at vi ikke vant noen av de seks siste seriekampa i fjor, at det med andre ord er lenge siden vi har hatt ei laaaaang rekke glitrende fotballkamper bak oss. Vi spelte med samme lag som mot Brann. Hva det beviser? At vi kan. Lørdag var ei flause, ei flause vi bare må legge bak oss. Jo fortere, jo bedre.

 

- Jeg vil ikke legge skylda på noen spesielt, men innrømmer at jeg syns det var kjipt at Reka ikke var igjen i garderoben. Vi vinner sammen i denne klubben, og da må vi jaggu tape sammen også.

 

Utover dette ble det snakka om helt dagligdagse ting, som at noen irriterer seg over at det skal gjennomføres to økter – også når vi er midt inne i sesongen. Men altså, og dette er poenget: Intet ”opprør”, enn si noen form for ”dramatikk”. Forberedelser til en helt vanlig dag på jobben. Deprimert i utgangspunktet, ja vel – men helt vanlig.

 

Etter ti minutter slipper trener-teamet inn i garderoben, og det er kanskje et tegn i tida – når Reka så vidt hvisker i munnviken? ”Petter, du kjører møtet.”

 

På akkurat dette møtet sies intet av betydning, og den påfølgende treninga er business as usual – hvilket betyr at Petter leder på feltet. Men jeg aner at noe kanskje er i gjære, da Reka diskret stiller seg ved siden av meg, som vanlig for å bivåne kortbanespillet, og sier:

 

-         Arild. Jeg veit ikke hvor lenge jeg klarer dette lenger.

 

Seks timer seinere visste vi alle at har orka det ca. seks timer til. Men han gjorde det med stil, det skal han ha. En mer munter og profesjonell forestilling enn den som foregikk på Vallhall 19.15, mandag 21. august 2006, skal man leite lenge etter i norsk fotballhistorie. Det var tross alt landets mest profilerte klubbtrener som kasta inn håndkleet!

 

74489-3

PETTER MYHRE: Hovedtrener i Vålerenga.

Etter trening tirsdag, innkaller P. Myhre til møte. I garderoben: ”Rønsen, lukk døra.” Så holder han et aldri så lite foredrag, som i korte ordelag går omtrent sånn:

 

-         Ting har lett for å skje fort i fotball. Det som er sant den ene dagen er ikke nødvendigvis virkelighet den andre. Nå er vi én mann mindre; det er en situasjon vi må innse – og som vi må takle. Se dere rundt; vi har fotballrutine her inne som andre lag bare kan drømme om. Vi har talent i bøtter og spann, og vi har et trenerteam og et støtteapparat som vi veit fungerer. Men altså – vi er en mann mindre.

 

-         Jeg trur vi kan få dette til å funke. På betingelse av at vi innser hvilken situasjon vi er i, at vi er bevisste på oppgavene vi står foran. Freddy fleiper mye med dette yndlingsuttrykket mitt, men jeg gjentar: Bevisstgjøring. Vi må vite hvor vi er, hvor vi ønsker oss, og hvordan vi mener vi skal komme dit. Forutsatt at vi får til dette, at vi handler sammen, og at vi alle har trua på det vi driver med – ja, da trur jeg ”en mann mindre” kan bli noe ”mer”. Harald og jeg har ikke tenkt å revolusjonere opplegget, men noen endringer kan dere komme til å oppleve. I morra har dere fri. Torsdag tar vi fatt på én oppgave; den har et meget enkelt navn: 3 poeng i Stavanger.

 

Myhre tar en rast i bakken. Det vil være feil å si han er prega av situasjonen, men det er åpenbart at situasjonen synes ny – både for han som snakker og for de som hører på. Myhre har ofte hatt for vane å ta ordet i garderoben – som sagt; det er jo han som for det meste har drivi treningene denne sesongen – men dette er likevel noe annet. Nå er det hans ord som gjelder. Hovedtrener Myhre taler.

 

-         Spørsmål?

 

Jan Derek er den eneste som tar ordet: - Blir det noen forandringer i måten å spille på?

 

-         Utgangspunktet er 4-4-2.

 

74489-18

AABREKK: Pulsbeltenes far - vil til himmels.

Svarer Myhre – før han spør om Harald Aabrekk har noe å tilføye. Den sindige vestlending tar seg til sin blanke isse, tar sats for å fortelle en vits… men lar det etter litt om og men ligge. I stedet sier han:

 

-         Det e ’kje gitt, gutta, at dette går til himmels. Men det hadde vore jævlig artig!

  

15 kommentarer

Stein Raaness

23.aug.2006 kl.09:34

Det er mulig at kampen mot Fredrikstad endelig overbeviste Rekdal at han ledet et helt "vanlig" lag uten potensiale eller spillerprofiler. Og dette ville på kort sikt kun gi et resultat - en sko bak. Og Rekdal valgte selvfølgelig å komme ledelsen i forkjøpet, det tar seg jo unektelig bedre ut.

Sigve

23.aug.2006 kl.12:24

-ikke det at jeg har lest det... men jeg så navnet på han som har skrevet det...

Petter

23.aug.2006 kl.13:39

ref: (Det var tross alt landets mest profilerte klubbtrener som kasta inn håndkleet!)

Tror det hadde vært lurt og komme ned på jorda og slutte og digge seg selv så mye.Valrenga har vært helt ordinære også på ledersiden.
Skulle tro det var landets statsminister som hadde gått av,og ikke en av de kjedeligste profilene i norsk fotball !!

Martin

23.aug.2006 kl.13:41

Etter at Siem sluttet har VIF manglet glød og entusiasme. Dette smitter så klart over på spillegruppa også. Vif blir hengende etter. RBK ansatte Stig Marius Torbjørnsen som talentspeider. Hvor var ikke VIF på banen? Stig Marius er jo VIF-gutt. De fleste lag har forsterket stallen etter fjoråret og i løpet av året. Ja VIF har gjort det med 1-en spiller, Rune Lange. VIF henger ikke med. Når man ikke forsterker stallen - hvorfor ikke bruke de yngre spillerene? I tilleg til Alex så har man Roberts, Fellah osv... La de få mulighetene, de er sultne gutter som ønsker å spille får Enga. De gjør det garantert ikke noe dårligere enn de som nå har vært benyttet.

Harald

23.aug.2006 kl.13:58

Jeg synes det er utrolig synd at Rekdal trakk seg, men det er ikke bra å henge en og en spiller ut i media som han desverre har gjort ett par ganger denne sesongen. Jeg synes det hadde vært kult med Tom Nordlie eller Nils Arne Eggen.

Kom igjen enga!!!

vetle

23.aug.2006 kl.15:36

det var en meget stor overaskelse da I trakk seg men jeg syntes ikke det var riktig hvorfor det? ikke midt i sesongen og hvem kan gjøre en veldig bedere jobb en det kjetil har gjort med vålerenga?uten han ville vålerenga aldri ligget der de er i dag jeg er svært skeptisk til petter myhres situsjon nå

I vil altid være sjef!

Enga i mitt hjerte

23.aug.2006 kl.18:28

Sinnsykt kjipt det her. Skjønner ikke at det kan ha en positiv effekt at reka går nå rett før sesongslutt. Men nå er det ikke det som er viktig. Nå er det KUN viktig at vi som elsker enga støtter enga og viser at hjertet banker for klubben! Så vi ses på neste kamp og krysser fingrer og bein for at noe kan gå vår vei også:)

Ekte engafan

24.aug.2006 kl.10:15

Ja, ja, Rønsen. Det er godt å se at du har annet å gjøre enn å stå å flire av at det brenner i gatene på Vålerenga slik du gjorde i natt. Ganske stusselig oppførsel i grunn...

typen

24.aug.2006 kl.13:38

Vif ble dårlige når ivers forsvant, kort og godt

Øyvind No13

24.aug.2006 kl.16:25

Interesant lesning, Rønsen. Ikke spesielt på grun av omstendighetene som har ført til innlegget, men for å finne ut at det tross alt finnes mange brødhuer i fotballen. INGEN av spillera som kommenterer avgangen til sjefen?! Finn den industriarbeidsplassen hvor ingen kommenterer noe slikt på et allmannamøte...
De var vel fornøyd, da. Skjønner jeg forsåvidt godt.
Good riddens.

Freddy

25.aug.2006 kl.14:36

Postet av: typen
Vif ble dårlige når ivers forsvant, kort og godt

FEIL! VIF ble dårlige etter bortekampen mot FFK ifjor. Altså nesten hele høsten, mens Ivers fortsatt var her.

Marius (VIF)

27.aug.2006 kl.07:28

Vel, trist ja! Nødvendig å gjøre dette nå? Nei! Ingen forandring vil skje nå. Det er ett fett om Rekdal hadde vært der nå eller ikke. Man forandrer ikke noe på en uke! Jeg kommer til å støtte enga uansett hva som skjer. Tror enga hadde hatt godt av Nils Johan Semb. En som er litt mer teoretisk av seg. Mulig. Tom nordlie??? Ja han var flink i enga han! Da måtte Drillo inn å fikse! Han er lik i trenerstilen nå som da. Rå i Start. Ikke i enga. Slutt med denne drittslengingen. Virker som dere aldri fikk sagt noe på skolen. Så nå lar vi det gå ut over enga! Spark noen som ligger nede. Det er dere flinke til! Vi er ett lag i motgang som taper. men vi er ikke som dere andre "TAPERE!"

Mål.

27.aug.2006 kl.10:11

Vif. er bare et møkkalag" Reka" en skrikerunge.
Hvor mange på Vif-laget er det som har tilhørighet til vålerenga"?
Klanen" c-gjengen!!!!!!!
Den dagen Vif flytter ut av Ullevål stadion og blir et seriøst lag, uten juks og fanteri som dem i alle dager har drevet med. Da blir dem akseptert som noe.

sander

27.aug.2006 kl.13:28

det var rart at rekdal ga seg som trener. egentlig har det jo vært debatt om d lenge men det kom veldig brott på. jeg vil benytte anledningen til å takke reka for den joben han har jort i vålerenga, blandt annet de to cupgullene og seriemesterskapet i fjor som vi med nød og neppe frarøvet start. det er me spente tanker vålerega går inn i en ny generasjon. stå på myhre,og resten av treneraparatet. det kommer til gå bra.
dagens kamp mot viking kommer til å bli et bisjeslagsmål, men etter de dårlige ukene i både viking og vålerenga trenger begge lag sårt en seier. seier går nok med nød og neppe til viking. 3-1 tipper jeg. målscorere blir jan derek for vif og berg x2 og ijeh for viking.

heia viking

jan gerrard

27.aug.2006 kl.13:34

hei igjen takk for alt. ofre alt om vi må. vi er hvite å blå hele kampen ud skal vi stå på for viking mitt fedrelag. ofer alt, alt for viking enga taper mot dem idag, de er begge hvit å blå, begge lag vil kjempe og stå på men viking de vinner lett. d blir 3, mål for vikng bare ett fot vålenga det mål av søren berg,ijeh scorer ett og det blir lett for viking de vinner lett!!!

der viking der viking som komer nå du kjenner veldig mørkeblå, heia viking!!

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits