Da støtteapparatet var ute etter øl...

Datoer, klokkeslett, ukenummer - alt sånt; alt som har med tidspunkter å gjøre - er viktig i fotballmiljøet. Det blir noen bøter gjennom året på enkelte, men stort sett greier spillerne, til og med Christian Grindheim, å holde orden på oppmøtetidene. Med støtteapparatet derimot, går det ikke alltid så bra. Denne uka har materialforvalter Pål Engebretsen og keepertrener Gjermund Østby oppholdt seg i Berlin, et besøk som kom til å fortone seg smått annerledes enn planlagt.

Det har med planlegging og orden å gjøre, og det synes mest som om de har fulgt oppskriften fra regnskapsavdelinga en gang rundt krigens dager: 4000 i utgifter og 3000 i inntekter; det bilr til sammen 7000, det!

74489-27

GJERMUND ØSTBY: Hvilken uke var det vi skulle til Berlin, sier du?!

Saken er at de hadde planlagt denne turen et halvt år i forveien. Sjefen for å få ting på plass: Østby. Nøye har han pløyd internett og diverse kataloger, for å finne det perfekte reisemål: Ølfestivalen i Berlin!

På ferden hadde guttene greid å få med seg ni andre til å dele reiseregninga. 11 mann på tokt, med andre ord. Øltørste som fy.

Men hva skjer når de ankommer Tysklands hovedstad? Jo, de får øl - men ikke på den måten - for de hadde jo vitterlig tenkt seg noe helt spesielt. Herr Østby har nemlinga blingsa. Det viser seg nemlig at Ølfestivalen i Berlin slutta lørdag i forrige uke!

Vi har en viss formening om hva Engebretsen har uttalt i sakens anledning; de to har helt sikkert - som vanlig er på tur - delt hotellrom, og her har det godt ei kule varmt. Og - dette er på ingen måte noe forsøk på å helle salt i såret, men vi kan meddele den bøse materialforvalter at livet ikke blir enklere når han stiller på jobb mandag. Botsjef Bolthof er nemlig i perlehumør:

- Tjing! Tjing! Pål glemte å betale bota si før han dro. 50 kroner dagen i overtidsbot; det blir 350 nye i kassa, det!

74489-3

PETTER MYHRE: Best i test!

Siste økt før avreise til Molde ble lørdag formiddag avslutta med skuddkonkurranse, en begivenhet som inneholdt tre element som muligens fortjener offentliggjøring:

- Undertegnede fikk raskt rødt kort, da skuddforsøkene ble ansett som "tilbakespill til keeper".

- Freddy dos Santos og Jan Derek Sørensen vant hver sin runde, med til dels ypperlige skudd på samvittigheten. Men ingen av dem greide å overliste Arni mer enn to ganger på rad fra 16 meter.

- Den uten sammenlikning flotteste scoringa ble signert Petter Myhre. Vi snakker dupper i vinkel'n og stang inn! Før han falt sammen som en potetsekk i finalerunden.

***

Et tips til hovedstadens sportssjournalister til slutt, siden deler av dagspressen åpenbart synes det "skjer for lite rundt Enga for tida" - jmfr. Aftenposten fredag og lørdag. VIFs A-lag møtes søndag til frokost klokka 08.00; en seanse som alltid byr på innslag av sensasjonell art.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits