OPS - Oppgjørt På Stedet

I politiet opererer man med et uttrykk som kalles OPS - Oppgjort På Stedet. Det fikk en røverbande fra det gamle Øst-Europa smertelig erfare forleden.

 

Og årsaken til at jeg veit det? Via en av de tyngste grupperingene blant VIF-supporterne har jeg inside info også der, for å si det sånn. Dessuten er det ikke forbudt å følge snuten på twitter. Sånn går historia, som altså er henta direkte fra virkeligheten:

 

Som uttyrykket forteller, innebærer OPS at man blir fakka, og får straffa oppgjort på stedet. Denne gangen foregikk oppgjøret uten at det ble delt ut gebyr av noen art. På en helt normal biltur kom lovens lange arm over et fantefølge som hadde en diger lastebil full av paller. Om lasta var spikra på Ilseng vites ikke, men det var ikke nødvendig med grundige undersøkelser for å finne ut at det handla om tjuvgods. Så hva skjer? Klaps på med håndjern og inn i arresten? Nix.

 

Stovner-engelsk lød parolen:

 

- Where did you boys find these ... paller? If you don't answer, I will ...! Otherwise ... You have to show me the places where you took them! Now!

 

Dermed gikk ferden til en rekke plasser på hovedstadens østkant, der pallene ble lagt pent på plass - hos diverse firma der materialene vitterlig hørte hjemme. Hvis du ikke visste det fra før, har du nå fått en innføring i hva ordninga som kalles OPS innebærer.

 

Forbilledlig politiarbeid, spør du meg. Men metoden fordrer selvfølgelig røslige politibetjenter!

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

56, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits