Rævafotball vs. poengfangst

Hva er å foretrekke: Rævafotball, som gir poeng? Eller god fotball, med laber poengfangst?

Saken var aktuell for ei drøy uke siden. Jeg satte meg ned ved siden av el capitano i garderoben. Rett etter Brann og Lyn, og sa noe sånt som at «nå har vi jammen hatt en god porsjon flaks», og fortsatte omtrent med:

-          Det er jo en opplest og vedtatt sannhet at gode lag skal ha flaks, bare se på United, men ?

Jeg kom ikke lenger, før Doffen avbrøyt:

-          Rønsen, jeg skjønner hvor du vil hen. Du har ikke akkurat oppfunnet kruttet med denne teorien. Men saken er så enkel som så: Jeg vil heller spille ræva, og få poeng. Enn å spille jævlig bra og «publikumsvennlig» - med null poeng i protokollen.

Konversasjonen ble ikke så langvarig, for vi kunne ganske snart enes om at det beste jo selvfølgelig ville være å spille god fotball, og sanke poeng. Samtalen fant sted umiddelbart i forkant av det første kvarteret mot FFK ? og stort mer enn det behøver jeg vel ikke si?

Visste du forresten hvorfor styrbord på båtfaget betyr til høyre i skipet? Det er Joachim Thomassen som (av en eller annen grunn) spør, og når jeg ikke har peiling, er det også han som svarer:

-          Det er fordi roret i gamle dager alltid var plassert til høyre i styrhuset.

Historiebevisstheten er med andre ord i ferd med å erstatte historieløsheten i A-lagets ungdomsgruppe. Skremmende.

Én kommentar

Fast følger

13.05.2012 kl.00:54

Det er skremmende å se hvor dårlig spillet er. Det er ikke morsomt å se på lenger, jeg forstår hvorfor det bare er 8.000 på stadion og ikke 15.000. Og når Doffen sier at han heller vil spille "ræva" og sanke poeng enn å være publikumsvennlig så tar han feil. Publikum rømmer fra stadion og når det ikke vi ikke kommer så får ikke lønn Doffen eller nye sponsorer.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

56, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits