Musikk: Ungdommen er ødelagt!

Det går et grunnskille i garderoben, og det ser ut til å gå omtrent ved fylte 30 år. Vi snakker musikk nå.

Det står to PCer i garderoben. Ja, ikke inne i selve garderoben. Men på forværelset. Der kjøleskapet står, og der vi spiller kort. En nyinvestering av året er forresten gjort her, i form av en kaffetrakter. Et faktum som umiddelbart førte til at Lars Hirschfeld ga meg rødt kort. Årsak: Jeg har jo vært butler på morrakvisten nå i snart to år.

 -          Rønsen, big man! Out! We don't need you anymore!

Så hva brukes PCene til, bortsett fra å sjekke fotballsidene? Musikk - og la meg si det slik. Det er ikke mye samhandling i musikkvalget til Ibba og Veigar! I  mine øyne er også kvalitetsforskjellen himmelropende. Midt i uka lot det til at de forsøkte å overdøve hverandre, og jeg fikk lyst til å smadre maskinen til Ibba.

Ibba hørte på

Snakk om klissete søtsuppe!

Da gikk det hardere for seg borte hos Veigar. For hør på

 -          Det er musikk det, Ibba!

 -          Musikk? Det er jo bare bråk!

 -          Hadde du enda likt hard core hiphop! Public Enemy og Niggers With Attitude! Jeg gåler til og med store doser Jay Z & Kanye West. Men det du hører på er jo bare ... såpe! Det er bare luft! Ingenting!

Jeg snur meg til Veigar: - Hva syns du? Om ungdommen av i dag?

Vår islandske venn rister oppgitt på huet, og ser ut til for lengst å ha resignert i møte med ungdommens håpløse musikksmak.

-          Så du hører aldri på rock, Ibba?

-          Aldri. Rock er for gamlinger.

-          Så musikken du hører på - mer smooth enn schlägerne foreldra mine hørte på på 50-tallet - det skal liksom være et slags ungdomsopprør?

 -           Mulig det.

 Gode Gud. Måtte du gi ungdommen opprørstrangen og killerinstinktet tilbake. Amen.

 

Én kommentar

Gaute

14.mar.2012 kl.11:04

Det er klart du er inne på noe Arild, men Levi Henriksen sier noe sånn som at "En generasjon som ikke evner å provosere den neste med musikken sin har ikke livets rett." (veldig omtrentlig sitat), og Ibba enver åpenbart å provosere bittelitt. Om det finnes en bevissthet om dette i den aktuelle musikken, er vel heller tvilsomt, og der er både ditt og Levis poenger aktuelle igjen.

Forøvrig verdt å nevne at Tommy fra Tommy og Tigern spiller radio skikkelig lavt når han skal provosere/irritere far sin. Dem er slu, skjønner du, dagens ungdom.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

56, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits