Om å evne å gjøre seg forstått

 

De gamle er fortsatt eldst. Og i dag var faktisk Freddy innom treninga.

 

 Han skifta ikke, men det var godt å ha ham tilbake - og med Berre og dos Santos foran meg; hva annet kunne jeg gjøre, enn å begynne en lengre 17. mai-tale om herrene Paul Scholes og Ryan Giggs? Giggs, som i sin 900. kamp for Man Utd blir matchvinner!

 


 Bestekompisene har aldri holdt samme fotballag - bortsett fra Skeid og Vålerenga, da, men dette kunne de enes om: Det er ikke feil at gutter godt opp i 30-åra fortsetter å dominere. Jeg veit ikke helt om det gikk opp for dem, men det er en god stund siden Berre & Santos i sak delte undertegnedes vurdering. Uansett tema.

 

 Denne rørende enigheten skulle imidlertid ikke vare alt for lenge.-          Så dere Messi i går?! spurte jeg.

 

Da ingen av dem hadde fått med seg det avgjørende målet, la jeg fortrøstningsfullt i vei:

 

 -          Jo, nå skal dere høre. Han legger kula til rette, temmelig nøyaktig på hjørnet av sekstenmeteren. Ute til venstre, om du ser det fra Barcelonas side. Muren stilles opp slurvete, og består av bare to-tre mann. Poenget er at Messi som kjent er venstrebeint, og ...

-          Ja, kanskje det hadde vært en idé å komme til poenget snart?

-          Poenget er at da han tar fart, ser alle at han SKAL slå frisparket med godfoten. Og da, som jeg sa; frisparket skal tas fra hjørnet av sekstenmeteren, helt ute til venstre - og da trur jo alle at det kommer et innl ...

-          Rønsen, stopp.

-          Men hør nå, da! Det kommer aldri noe innlegg! Against all odds slår Messi ...

-          Hold opp! Vi får sikkert sett dette i løpet av ettermiddagen. Men poenget er at du, som vanlig, forklarer så kronglete at det er kul umulig å skjønne bæret av hva som skjedde! Ok?

-          Ok.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

56, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits