Endelig voksen? I Grieghallen?

Hvilken handling er begått, når man kan si at "nå er du voksen, gutt"?

 

Spørsmålet ble aktualisert i timene før kampen mot Brann, da Bergensgutten, vår andrekeeper Gudmund Taksdal Kongshavn, viste seg som en utmerka guide. Kanskje har han i omvisergjerninga et yrke å falle tilbake på, når fotballkarrieren er over - sånn om tjue års tid?

 

Det var idet VIF-følget passerte Grieghallen at noen sperra øynene på vidt gap.

 

- Her ble eg voksen, mente Gudmund.

- Så du mener at du ... første gang ... der inne?!

- Ja, her ble eg konfirmert!

 

Det ble undertegnede også her om dagen, om enn i overført betydning. Som vanen er dagen før kamp, var jeg dommer - i en ganske mystisk øvelse, når sant skal sies. 3 x 4 minutter. Først en mix av volleyball og håndball, der det utelukkende er lov å score med hodet. Så en blanding av håndball og fotball, der det også er lov å score på volley. Til slutt en-touch langs bakken, der det er lov å score sånn som det måtte passe seg.

 

Det ligger vel i korta at regla her er noe ... diffuse. I praksis betyr det at jeg bestemmer reglementet, helt suverent, hele tida - og jeg har fortsatt til gode å blåse én gang uten at noen protesterer. Men nå rant det over - for Hirschfeld, Dawda og Lars Iver. De spilte i blått, og etter at jeg høyt og tydelig proklamerte "gull ball!", fløy de på meg som et trehoda troll!

 

Og de nøyde seg ikke med å legge meg i bakken; slikt skjer jo i de beste familier. Nei, de løfta meg opp på sine sterke armer - og pælma meg regelrett ut av banen! Over gjerdet! Pladask på magan!

 

Verst av alt: Ordensmakta, representert ved et politikammer øverst i Groruddalen pluss en bråta andre vitner, var som vanlig til stede på treninga. Uten å løfte en finger!

 

Og sånt kaller seg pol'ti? Er det rart lommetjuver, narkoselgere og annet rakkel får herje fritt i denne byen?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

55, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits