Forbudt å stoppe overganger?

Fotballtrenere kan ha mye rart for seg. Etter fredagens tap for et åpenbart mye bedre fotballag, gjør Vikingtrener Åge Hareide et oppsiktsvekkende forsøk på å ta eiendomsrett i Sutrepokalen.

 

Etter at han ifølge journalisten ikke hadde "problemer med å sette Andresen på plass om hvordan Vålerenga opptrådte defensivt", sier han til VG nett:

 

"Han (Martin Andresen) må se at dette er helt bevisst. Det er viktig at vi får ta de overgangene." 

 

Hmmm ... Jeg har vridd skallen for å finne ut hva Hareide egentlig mener, men uansett hvordan jeg snur og vender på det, lander jeg på denne konklusjonen: Vikings trener mener det er feil at VIF-spillerne gjør forsøk på å stoppe motstanderens muligheter til å sette i gang farlige kontringer.

 

Så blir det et frispark her og der, og et gult kort her og der - men er ikke dette nettopp bevis på at Engas soldater opptrer ifølge regelboka? For frispark og gule kort er vel en del av fotballens regelverk?

 

Jeg tør ikke tenke meg hva som hadde skjedd, om en eller annen i Barcelonas garderobe hadde sagt at laget ikke burde "bevisst" stanse overgangsmuligheter med "ufine" metoder! Alt jeg veit, er at veien ut av den samme garderoben ville vært historisk kort!

 

Det var noe sånt vi snakka om i vår egen garderobe lørdag morgen, i forkant av restitusjonen. Og det var da Lars Iver Strand på sitt vis nådde historiebøkene - rett og slett ved å hevde at "æ har valgt feil tre ganga, og kun tre ganga, i mitt liv".

 

Det skal sies at samtalen snurra rundt et spesielt tema, som vi ikke behøver å komme nærmere inn på akkurat her, men likevel. Opptil flere satt igjen med åpen munn, og uttalelsen fikk den stadig vekk like treffsikre dos Santos (tilbake mot Aalesund) til å utbryte:

 

- Dette er uttrykk for en selvfølgelse på linje med Reka!

 

 Og da veit alle som kjenner Aalesunds nåværende trener, at da ... er opptil flere grenser sprengt.

 

3 kommentarer

Jan Otto Larsen

18.okt.2011 kl.12:29

Jeg var på Alfheim i sommer da VIF-Andresen sutret mer enn jeg trodde var mulig: på egne og andres spillere, dommer(e), og det med et negativt kroppspråk som jeg ikke har sett maken til..

Vel nok er nok ikke hr.Hareide alltid "på kanal", men at Andresen skal klage på en kollega finner jeg svært merkelig,- maket til sutrekopp med negativt kroppsspråk som andresen finnes nemlig ikke!

Fotballdommern

26.okt.2011 kl.08:05

Stort sett enig, men dette var vel en misforståelse?

---

Så blir det et frispark her og der, og et gult kort her og der - men er ikke dette nettopp bevis på at Engas soldater opptrer ifølge regelboka? For frispark og gule kort er vel en del av fotballens regelverk?

---

At det blir frispark og gule kort er ikke et bevis for at "Engas soldater" opptrer i følge regelboka. Det er et bevis for at dommeren gjør det. Du kunne brukt samme argumentet for slag, spark og øksedrap. At de blir straffet for et regelbrudd er en indikasjon på at de har vært UTENFOR det reglene definerer som korrekt opptreden, ikke innenfor.

Arve

26.okt.2011 kl.22:20

"Så blir det et frispark her og der, og et gult kort her og der - men er ikke dette nettopp bevis på at Engas soldater opptrer ifølge regelboka? For frispark og gule kort er vel en del av fotballens regelverk?"

Mildt sagt merkelig resonnement. Frispark og gule kort er straff for ikke å ha fulgt regelverket. Å kynisk ta slike kort er jo selvsagt er valg spillere kan ta,men det er jo utenfor regelverket. Og,vil noen hevde, en ufin tilnærming til fotballen. Tror til og med Rønsen er enig i at dette er i strid med fotballens ide.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

55, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits