Skifter jentene dekk på bilen?

Har likestillinga stått bom stille de siste 50 åra? Eller er det sånn at det nå har blitt helt omvendt - at det er herrene som kommer dårlig ut?

 

Jeg husker ærlig talt ikke innledninga til samtalen. Uansett - på et eller annet vis kom vi inn på kjønnskampen. Jo, nå husker jeg det; det handla om hvordan jeg skulle få gjort reint i huset, etter å ha vært utsatt for vannlekkasje. På egne vegne mente jeg det kom til å ta tid ... før leiligheten min var i orden.

 

- Hva med å skaffe seg et kvinnfolk i huset? var det noen som mente. Hvorpå Lars Iver var krystallklar:

 

 - Glem det, Rønsen! Kvinnfolk i dag krever at det er VI som skal støvsuge og vaske gulv! Men er det DE som går ut i snø og slaps og regn for å bytte dekk på bilen? Som måker snø? Det eneste som har skjedd med den såkalte likestillinga de siste 50 åra er at mannfolka skal gjøre husarbeidet, i TILLEGG til å gjøre alt det vi har gjort gjennom generasjoner!

 

Det er tyst som i grava rundt oss. Freddy dos Santos, Doffen og André Muri opptrer for en sjelden gang som en blindt, umælende trio. Kanskje tror de ikke helt hva de hører? Jeg flirer i hvert fall, idet jeg manner meg opp til en replikk:

 

- Ikke skjedd noen ting? Det er vel mulig at kvinnfolk i dag er en SMULE mer delaktig i arbeidslivet enn hva den gjennomsnittlige husmor var på 50-tallet?

 

Lars Iver drikker kaffe, og tenker seg om:

 

- OK. Det er mulig jentene har begynt å jobbe LITT mer enn for 50 år siden.

 

Trioen inne i hjørnet ser bestemt ned i gulvet, men til slutt bryter Freddy tausheten:

 

- Nå skjønner jeg plutselig veldig godt hvorfor Lars Iver bor aleine ...

 

Jeg tolker det som så, at det ikke er helt sikkert uttrykket "det er vel mulig kvinnfolk i dag er SMULE mer delaktig i arbeidslivet" ville gått rett hjem i det dos Santos'ke hjem. Det kan rett og slett hende at Ingrid hadde et og annet hun ville ha sagt i sakens anledning.

 

Jeg snur, går mot fysio-rommet, og sier noe sånt som at "det er noe viktig jeg må få orden på". Det er da Lars Iver finner tida inne for noen sannhetens ord:

 

- Om det er livet ditt du skal få orden på, Rønsen, så bare glem det! Det er alt for seint!

 

 

 

7 kommentarer

05.okt.2011 kl.16:22

Hahaha.. Du må si til Lars-Iver(skjønner også hvorfor han er alene) at det er ganske andre tider nå... Enkelte av oss skifter dekk på bilen sin... Og JA.. Vi går ut i alskens snevær og slaps og måker snø... For HER har vi virkelig snø... Å fotball liker vi også.. BASTA!!!!! =)

Kamilla

05.okt.2011 kl.22:06

Slenger meg med på kommentaren over! :D

Lars-Iver burde tenke seg igjennom en gang til, og kanskje han også da skjønner hvorfor han er alene ;) Går vel opp for han en dag også får vi håpe!

mirza

06.okt.2011 kl.08:12

Jenter, OMG dere har det så bra dere. I det en skal prøve å fordele oppgavene i hus og hjem, uanZ hva det nå måtte være, så finner dere såååå mange unnskyldninger. Det er kaldt,.. også kommer dere med blikk som kunne fått en mann til å drepe for. Eller så bruker dere, skal ikke du måke litt snø det er en gutte jobb...ok sier vi da...og når det kommer til å vaske opp hjemme, så sier dere, du må jo stille litt opp hjemme.. du er aldri hjemme osv. Seff er jeg ikke hjemme, for det er jo faen meg det samme, er jo mere på jobb når jeg er hjemme. På jobben sitter jeg vaffal bak en datamaskin å taster på noen knapper. Hjemme må jeg jobbe.. Neida det er jo ikke så ille..Joda. likestilling? ja takk. jeg tar 2 stk

Stian

06.okt.2011 kl.10:27

Ha ha ha! Mirza FTW! ;)

Bra sagt Mirza! Og spesielt:

"På jobben sitter jeg vaffal bak en datamaskin å taster på noen knapper. Hjemme må jeg jobbe.."

Kamilla

06.okt.2011 kl.18:32

heiheihei! mulig du har vært rimelig uheldig med partner, men nå er ikke alle jenter sånn. Jeg klarer å vaske klær selv, vaske huset osv. Jaggu måker jeg snø også, egen verktøykasse har jeg og! Så ikke kom her med det tullet der!

Noen jenter klarer faktisk å ta i et tak uten å være redd for å brekke en negl eller bli litt skitten. Så ikke vær for kjapp på avtrekkeren her ;)

Emma

06.okt.2011 kl.23:41

Jeg har byttet dekk på bilen min selv siden jeg var 18 år. Og det begynner faktisk å bli noen år siden (20 år). Så kom ikke her med slike påstander! ;)

Helene

10.okt.2011 kl.21:50

wut, er lars iver singel O.o

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

55, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits