The times, they are a'changing?

Hvor vanskelig skal det egentlig være å få seg et par fotballstrømper?

 

Som det burde framgå av illustrasjonen, tåler ikke fotballstrømper å være i bruk stort sett hver dag - ikke over tid, og i hvert fall ikke i tre år på rad. Ergo tok jeg av meg skoa i dag morges, og viste fram elendigheten til materialforvalter Engebretsen. Svaret var ikke direkte uventa:

 

- Jeg har ikke ett eneste par sokker. Du får stå på vent.

 

Siden Adidas overtok ansvaret for kolleksjonen 1. januar i år, registreres at jeg nå er inne i min sjuende måned på vent hva strømper angår. Men er det noen forståelse å få, eksempelvis fra spillerne? Tvert i mot.

 

Jeg gikk og henta kaffe, som vanlig - men i dag i strømpelesten. For å vende tilbake til garderoben, bare for å oppdage... hva? Du har sikkert gjetta det for lengst: Skoa - ja, de gule - var borte. Jeg rista oppgitt på huet, og ble geleida til garderobedøra. Den var pryda av en større plakat med påskriften:

 

Gå ti meter rett framover.

Så to meter til høyre.

Fem meter bakover.

Fem meter til venstre.

Så ser du RETT ned.

 

Etter en rask titt på kartet, konkluderte Marten Andresen med at jeg nok burde leite på kontoret til Engebretsen - før han fikk tenkt seg om: - Nei vent litt. For hva er "framover"? Er det den veien, i retning hallen, eller den veien, inn mot fysiorommet ...?

 

Ja si det, tenkte jeg - og valgte retning massasjebenken. Det viste seg å være korrekt tenkt, siden jeg etter hvert fant fram til kassa med helsebringende baller. Oppi der befant det seg noe gult, men - bombe: Her lå bare høyreskoa... Jeg ga opp. Det får liksom være måte på hvor mye tid man skal bruke på guttestreker, attpåtil bare timer etter at Bob Dylan gikk av scenen i Oslo Spektrum.

 

Det er Harmeet som kommer meg til unnsetning:

 

- Noen ga meg et stikkord, Rønsen. Jeg har alri hørt den, men er det ikke en sang som heter noe sånt som "Yellow Submarine"?

 

Jo, da. Venstreskoa? Lå i badekaret, nede i 20 centimeter vann. Men siden vi er inne på 60-tallet, da The Beatles lagde "Yellow Submarine". Her er keepertrener Gjermund Østby på feltet, etter at gutta hans har vært pinlig dårlig i øvelsen igangsetting:

 

- Gutter! Detta holder ikke! Da jeg spilte toppfotball, på 60-tallet, og oppdaga at jeg ikke traff med utspilla mine - da sto jeg igjen tre timer hver dag i en måned, og trente utspill! Helt til jeg traff åtte av ti ganger! Hva er'e dere driver med?!

 

Han får svar av herr Hirschfeld:

 

- Things have changes since the sixties, Gjermund!

 

Og da ligger det i korta, at Hirscfeld og undertegnede, som begge så Dylan i går, nærmest roper i kor:

 

- The times, they are 'a changing, Gjermund!

 

 

 

 

 

5 kommentarer

Svenna

01.jul.2011 kl.17:41

Utrolig at de ikke kasta de gule ekle skoa.Arild du bør ha bot hver gang disse benyttes.

VIF

01.jul.2011 kl.21:37

Hva er det som er ekkelt med skoa egentlig? skjønte det ikke helt.. hehe

FMFS

02.jul.2011 kl.02:40

Si ja til svarte fotballsko

FMFS

Forbud mot fargede sko

Kjeksen

02.jul.2011 kl.09:54

Det er fargen som er ekkel. Gjett hvilken.

Seiko

02.jul.2011 kl.23:35

Kun den beste på et lag skal kunne bruke fargede sko, en back med grønne sko... flaut.

At en på over 50 bruker gule sko er rett og slett latterlig.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

55, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits