Fellah - Kaffe & Te - Cricket - Tyrkia

Det bør ikke være noen nyhet at det fins språkproblemer i moderne fotballklubber, også i Vålerenga. Men ikke alle har dem bak disken, i frokostkantina. Men før vi går til det språklige, en tur innom det kulinariske - to fenomen som i dag morges samler seg nettopp i kantina.

Det er nemlig innført felles frokost dagen før match, en sikkerhetskontroll på at gutta får i seg korrekt mat - og jeg nikker anerkjennende når jeg ser Fellah skjenke seg sjøl en kopp kaffe.

- Jøss, har'u blitt voksen, Fellah?

Jeg trenger ikke vente på svaret, for faktum er at han så vidt skjuler bånn i koppen, før han fyller den opp med melk. Unger.

Inne på kjøkkenet blir vi stående å diskutere ungdommens drikkevaner, før café-eier Langvad snur interessen i retning sport. Eller ... sport? Er ikke cricket det samme som vi kalte slåball i skolegården? Restauratøren sier seg enig, og har forklaringa rede:

- Du skjønner jo at det ikke kan kalles sport, når "utøverne" drikker te og spiser kake midt i spellet!

Det er nå Langvads fast ansatte, tyrkeren Talip, melder seg på. Han vil til språket, og ha det gjerne som utgangspunkt at han ikke har trøbbel verken med å uttrykke seg på norsk eller å forstå innfødte nordmenn. Men han sliter vel med en liten aksent, det må være lov å si uten å bli beskyldt for å mobbe våre nye landsmenn. Talip har et forbilledlig avklart forhold til språket vårt - og kom ikke her å si at tyrkere ikke er filosofisk anlagt:

- Jeg forstår mer enn jeg snakker. Men noen ganger snakker jeg mer enn jeg forstår!

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

55, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits