Hva er en "klassiker"?

Her om dagen lovte jeg å viderebringe en garderobedebatt om hvilken type foreteelser som med rette kan kalles "klassiker"? Jeg kommer dit, men før det - en liten sving til den ukentlige praksis i norsk toppfotball.

Fredagskamper har vel aldri stått øverst på ønskelista til fotballsupportere, og det veit selvfølgelig Norges Fotballforbund. For å kompensere meldte NFF, da de la fram terminlista, at de hadde prioritert "lokalderby" som fredagskamp. Samtidig som de kunne fortelle at de to første fredagskampene spilles mellom Sarpsborg 08 - Molde, og Vålerenga - Aalesund.

Hvis dette er lokalderbyer, må vel definisjonen av lokalderby være at kampen spilles mellom to lag fra Norge?

(Personlig syns jeg den evige sjongleringa i kampdatoer utover i sesongen - som utelukkende skyldes TVs prioriteringer - er mer plagsom enn nettopp fredagskampene. Men det er en annen debatt.)

Men så til kampen om status som "klassiker". I dette referatet er det helt uvesentlig hvem som sier hva, bortsett fra at undertegnede tvinges til å medgi noen standpunkt. Meningsutvekslinga starta nemlig med at jeg kommenterte de nye adidas-joggeskoa gutta har fått utdelt - og sa, nettopp: "De tre stripene er klassiske. De skoa kommer aldri til å gå av moten."

- Enig, Rønsen - men hva mener du ellers går under betegnelsen "klassiker"?

- Vel ... The Beatles?

- Hvor stor del av ungdommen på 16-18 år i dag kjenner godt til The Beatles?

- Njaaa ... OK: Hvit t-skjorte, jeans og skinnjakke, boots/joggesko. Det antrekket kan aldri i verden komme til å gå av moten.

Debatten gikk etter dette fram og tilbake, og sneia innom de merkeligste ting - før en glup sjel kom fram til en konklusjon vi alle kunne slutte oss til:

- Det fins bare én virkelig klassiker: Puling!


EN KLASSIKER? (MMS-foto: VIF Media)

 

 

14 kommentarer

eiks

16.feb.2011 kl.12:20

adidas er ikke noen klassiker... Dessverre er VIF blitt en grilldress klubb! :(

Skammer meg over de nye draktene!

Ole B

16.feb.2011 kl.13:56

er ting så bra i VIF nå at man bare må finne noe å klage på?

trodde det var logo'n på drakta som betydde noe jeg, ikke hvilket merke det er. kanskje du slutter å støtte vif fordi det er Adidas? good ridance isåfall.

eiks, du er en tåpe og du veit det.

Slurp

16.feb.2011 kl.15:16

@Ole B: Adidas er og blir et grilldressmerke, det er ikke akkurat til å komme bort i fra. Østfold er som regel det første jeg tenker på når jeg hører Adidas... :( Og eiks sier da ingenting om å slutte å støtte VIF, fordi de spiller i Adidas, men han må da få uttrykke sin personlige mening om et merke. Alikevel, jeg ble selv veldig positivt overrasket når de nye draktene ble vist frem, for jeg var livredd for at de tragiske tre stripene skulle ødelegge hele drakta, men det ble ikke så ille som jeg hadde forestilt meg. Spesielt bortedrakten er jo en fryd for øyet!

eiks

17.feb.2011 kl.08:00

Støtter VIF som aldri før jeg. Men som slurp sier, så er Adidas ett grilldress merke, og det er det jeg kommenterer.. ikke klubben!

felipe

17.feb.2011 kl.16:35

De nye draktene fra Adidas er vel de flotteste vi har hatt i min levetid. Noe annet kan dessverre ikke påstås. Kall gjerne Adidas et grilldressmerke, men lage flotte drakter er noe de virkelig kan

Rixs

17.feb.2011 kl.22:57

Ole B og Eiks: Dere har for nære røtter til både østfold og campinglivet om dere virkelig står bak det dere påpeker. Hopp ut av kontorstolen å logg dere av World of warcraft og ta en liten titt på hva som skjer i mote-verden..

Rixs

17.feb.2011 kl.22:59

Ole B og Slurp var den retta til... Rett skal værra rett..

Slurp

17.feb.2011 kl.23:16

Har aldri satt mine bein på en campingplass i hele mitt liv, og Østfold har jeg vel bare vært i noen få ganger. WoW har jeg aldri spilt, og moteklær er noe jeg bruker en god lapper på hver måned, så føler ikke du traff spesielt bra med den der Rixs ;) Som jeg skrev tidligere, så synes jeg draktene ble veldig fine. Mye finere enn hva jeg hadde trodd Adidas skulle klare å få til (fikk visst hjelp av Klansstyret når det gjaldt design osv, så de ikke skulle gå i de verste fellene). Fotballdrakter fra Adidas er det ikke noe problem med, med når treningsdressene osv dras frem, da er det på tide å rynke litt på nesa, synes jeg... Men jeg skal ikke gå i en slik grilldress, heldigvis. :)

Rixs

20.feb.2011 kl.14:15

Hehe. Grilldressene er jeg helt enig med deg i ikke er spesielt porre. Men dressene og slippersa de har representerer jo en promille av hva hva Adidas er og har. Jeg syns nå at en leverandør som Adidas, med verdensledende kunnskaper om fotball er et scoop å knytte seg til kontra eks vis Kappa. Derfor syns jeg du bommer grovt i betegnelsen du gir av merket som helhet. Jeg syns nå for eks at Ed Hardy er tusen ganger mer harry enn adidas:)

Slurp

20.feb.2011 kl.18:37

@Rixs: Adidas er selvfølgelig et mye større merke innenfor sportsklær enn hva Kappa er, det er udiskutabelt. Og til det formålet så har Adidas utrolig mye bra, som regel. Jeg personlig digger fotballsko fra Adidas da det er de som jeg føler passer min fot best. Predator-utgaven som kom før VM 2002 synes jeg var helt super. Har fortsatt et par a de som jeg bruker innimellom. Og jeg har en del fotballdrakter hjemme av Adidas, som jeg synes er veldig flotte. Så når jeg tenker meg om så har jeg selvfølgelig et bra inntrykk av Adidas, men det er likevel alltid "grilldress" som dukker opp i hodet mitt med en gang jeg hører navnet Adidas. Kan ikke noe for det. Skyld på campingfolket, hehe. Søker du på "grilldress" på Wikipedia, så er det et bilde av en Adidas-treningsdress, hehe. Ed Hardy er ganske harry ja. Hvertfall alt av jakker og gensere. Tror jeg har sett kun to t-skjorter jeg synes så OK ut... :/ Vi er nok stort sett enig, tror jeg :)

Ole

23.feb.2011 kl.13:43

Vet ikke problemet deres, men å tenke østfold når dere hører Adidas er vel litt som å tenke Bergen når du hører seriegull.

Jeg tenker mer Real Madrid og Liverpool når jeg hører Adidas. Adidas er for mestere! Kappa is not.

eiks

23.feb.2011 kl.14:08

Adidas er for folk med campingvogn, bor i østfold og handler i sverige..

blir som å si regn, og tenke på bergen!

Rixs

25.feb.2011 kl.19:00

slurp: Tror nok i bunn og grunn at vi er det..

Ole: Enig!

Eiks: Nå må du isåfall tenke på hele enga og muligens halve klanen som østfoldinger på harrytur! ;)

Stein

06.mar.2011 kl.01:39

Jøsses, Har hele jævla hurven av kommentatorer her vært på kurs hos Jan-Thomas. Mote ? Adidasstriper som "ødelegger" drakta ? Bruker en del lapper på motekær i måneden (Slurp) ! Grilldress ? Jeg skjønner nå at Engasupportere finnes i alle "lag" av befolkningen. Men så langt virker det som om de fleste som har kommentert dette innlegget fra Rønsen er deltidsprimere !!

Det viktigste er at hjertet til gutta INNI drakta er villige til å blø for klubben . Eller høres det kanskje ekkelt ut for dere som bruker en del lapper på moteklær ? Kanskje dere har noen tips til matris om hvilke riktige motemerker innen vaskemidler som dere på Røa bruker i samme slengen ? Jeeezzzz

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

55, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits