Fri i juli?

Seriestart i begynnelsen av mars? Galematias. Her er et forslag jeg veit vil bli belønna med bank i garderoben.

 

Ett argument for rekordtidlig seriestart er den helt avgjørende landskampen mot Danmark 26. mars. Landslagsspillerne må få kamptrening, sies det. Det er forståelig, men likevel - med respekt å melde - det reine tøv. Hvorfor skal Haugesund og Sogndal spille fotball på snø, fordi Morten Gamst Pedersen skal spille landskamp?

 

Hvis landslagsspillere som til daglig oppholder seg i mødrelandet trenger matching - hva med å arrangere et par treningskamper, innendørs, der for eksempel et utvida Rosenborg møter et utvida Vålerenga? Med god plass til Huseklepp, Hauger, Knudsen, Yttergård Jensen, Parr, Ruud og Høgli? Du skal ikke se bort fra at dette til og med kunne blitt rasende morsomt!

 

Men så til saken: Oppstarts- og avslutningspunkt for serien henger selvfølgelig sammen med frekvensen i kampprogrammet. Og da kommer vi faktisk ikke unna det komplett uforståelige faktum at Tippeligaen tar ferie i juli. Da det på alle vis er mest gunstig å sparke fotball i dette landet! Strøkne gressmatter, og et ferierende folk med god tid til å gå på fotballkamp!

 

Om vi holder eventuelle internasjonale sluttspill unna, mener jeg perioden fra midten av juni til midten av august burde utnyttes maksimalt. Full serierunde lørdag/søndag og onsdag/torsdag. I løpet av disse åtte ukene, ville man være i stand til å avvikle 16 serierunder - altså drøyt halvparten av hele greia.

 

Dermed kunne seriestarten settes til 1. mai, og serieavslutning til midten av oktober. En genial løsning, om noen spør meg. Men det er det jo ingen som gjør.

 

Hva våre beste menn skulle finne på fra november til mai? Trene, for eksempel. Ved siden av en laaaaang og velfortjent ferie.

 

 

 

 

5 kommentarer

Jørgen

29.okt.2010 kl.12:20

Ikke dumt ikke dumt Rønsen! Både tippeligaen og TdF i ferien! KNALL:D

Trond Erikson

29.okt.2010 kl.12:24

Åffer blir'u ikke formann i dette forbundet Rønsen?

Håvard

29.okt.2010 kl.17:50

Rønsen for president!

observer

31.okt.2010 kl.07:54

Amatør! Dette kommer helt klart fra en mann som ikke har råd til ferie. Eller som synes at livet utenfor Oslo er stort og skummelt.

Vi andre, som altså overlever utenfor Oslo, har ikke lyst til å miste kjerring, barn, hus - altenativt 7 matcher i sommer. Lese referat på elendig internettlinje. Vi vil se elendet, ikke lese om det!

Nei Rønsen, husk hva morra di sa. Hendene over dyna, ikke på tastaturet!

FG

01.nov.2010 kl.02:43

Jeg også mener vi bør utnytte sommerperioden bedre enn hva som er ståa nå, men hvis ditt forslag skulle bli vedtatt Rønsen, hva skal vi fordrive tiden med fra november til mai da? :/ Jeg hadde kjedet meg i hjel!

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits