Old boys seirer - på alle fronter!

Lørdag 23. oktober er en merkedag i Vålerengas og ikke minst Bengt Sæternes' fotballkarriere. Mellom klokka 13.00 og 19.00, i løpet av til sammen 111 minutter på banen, vant han to kamper med Vålerenga! Men på første trening etter bragden, er han opptatt av helt andre saker.

TV'en står på i forgården til garderoben, og vi er midt i det nye "lasermannen-dramaet" i Malmö; minst én gærning flyr rundt og skyter med skarpt - helt tilfeldig, på alle som ser ut som "innvandrere". Det er da Bengt Sæternes oppdager TV 2s utsendte - en herre ved navn Kadafi Zaman.

- Kan du skjønne det, Rønsen, spør Sæternes - at de sender nettopp han, den eneste utegående reporteren i TV 2 som har et ytre som "fremmedkulturell"; at de sender nettopp han til Malmö! Det må jo være livsvarlig for gutten!?

Poenget er at Bent Sæternes tenker glupe tanker - på banen og utafor banen - og at han sånn sett har mye til felles med André Muri, Freddy dos Santos og Morten Berre. Jeg bare nevner dette, nå som unggutter som Mohammed Fellah og Harmeet Singh vies så mye oppmerksomhet. Et godt fotballag trenger balanse - på banen, utafor banen, i miljøet.


TENKER GLUPE TANKER: Bengt Sæternes (Foto: Digitalsport)

Og det er her min sportslige inkompetanse kommer inn i bildet. Etter hvert skal det vanke "sølv-kake" i garderoben, etter treninga. Men treninga innledes, for undertegnede og keepernes vedkommende, med et sjeldent øyeblikk der keepertrener Gjermund Østby mener vi har tid til "bare å leke litt".

Vi står der rundt senterlinja med femten baller, sender en av dem avgårde i retning dødlinja, og skal konkurrere om hvem som greier å treffe den ballen som ligger rundt omkring 50 meter unna. Frode Larsen vinner den konkurransen, men jeg blir oppmuntra av Lars Hirscfeld, som mener jeg har et fint tilslag - "your touch is almost feminin, Ronsen!"

Da legger Østby til rette fem ganger tre baller, på 16-meter'n. Deltakere: Kaz Sokolowski, Lars Hirschfeld, Frode Larsen, Gjermund Østby, Arild Rønsen. Oppdrag: Treff tverrligger'n.

I løpet av de to første omgangene har alle truffet en gang hver. Det er da arrangementsansvarlig Østby går over til bare én ball til hver. To av deltakerne treffer; Larsen og Rønsen, med den følge at Skolowski, Hirschfeld & Østby ut av rekka går. Finalistene må ha tre forsøk, altså med kun en ball hver - og det er da det skjer. Rønsen treffer, riktignok hårfint i underkant av tverrligger - mens Larsen bommer! Skandalen er et faktum!

- Dette må ikke komme ut! mener Larsen - hvorpå de andre nikker forståelsesfullt og er veeeeldig enig.

- Enga inside! mener jeg. - Det eneste stedet i denne klubben der jeg har makta!


BEST PÅ Å STOPPE BALLEN: Frode Larsen (Foto: Digitalsport)


 

 


 

 

2 kommentarer

26.okt.2010 kl.11:33

<3

Lektern

26.okt.2010 kl.14:09

Herlig inside Rønsen! Fortsett! Alltid gledelig når det dukker opp en sak fra deg på forsiden av vif-fotball

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits