Nå er Lille-Barca i gang

Det viktigste i fotball er å vinne. Men kom ikke her og fortell meg at det er uinteressant hvilken måte det skjer på. Vålerenga scorer flere enn tre mål i snitt på Forca Ullevaal Stadion. Og kom ikke her og fortell meg at det er tilfeldig.

 

Kanskje har det noe med stil å gjøre, sånn generelt. Gjenspeiler det seg kanskje på banen, i kamp - den stilen man fører til daglig? I garderoben, og på treningsfeltet?

 

Her fra innsida har vi til gode å kritisere Kjetil Rekdal for hans metoder; hans meritter som trener og spiller for Vålerenga taler for seg sjøl. Men dette er også et faktum: I Martin Andresen har Reka funnet sin rake motsetning. Her har du to eksempler.

 

Under Rekas regime ble man bøtlagt, om man møtte i garderoben seinere enn en halvtime før treningsstart. Under Martin er det mer enn nok å ha skifta før klokka er slagen. Etter min oppfatning nærmer det seg anarki, når trenerteamet fra tid til annen lar fysio Eirik Bjærke stille og rolig ta seg en tur, nærmest til hver enkelt, for å fortelle at "i dag starter vi med oppvarming inne; klar til trening ute på feltet om 20 minutter".
Mønsteret gjentar seg ved måltidene på reiser i ut- og innland. På treningsleir med Reka, var rutinen sånn: Om lunsj var tidfesta til 14.00, hadde man å stille 14.00, seinest. Ingen fikk heller forsyne seg før 14.00. Og var laget da plassert rundt for eksempel fire bord - ja, så ble det en kamp med kniv, saks og papir om hvilket bord som fikk forsyne seg først. Under Martin kommer og går spillerne til bords som det passer hver enkelt; manager Andresen stoler åpenbart på at folk faktisk har vett på å ta til seg føde - ganske så uavhengig av militær disiplin. Jeg har en følelse av at han tenker som så, at "voksne folk er voksne folk, de må behandles som så, og gutta får jaggu se til å ta var på seg sjøl".

 

Jeg står og funderer på denne ekstremforvandlinga, mens analytiker Aleksander Olsen tar fatt på festforestillinga Enga - Godset. Jeg tror ikke det er mange kamper Martin Andresen ser på video flere ganger, men nå oppsummerer han presist:

 

- Det første kvarteret, gutter, har jeg sett opptil flere ganger. Poenget er som følger: Det første kvarteret har vi 100 prosent gjenvinning! Sånn skal vi spille!

 

- Se på dette, sier han, og ber Olsen spole tilbake til en episode som inntreffer fire-fem minutter ut i kampen. Bildene viser at Strømsgodset for en gangs skyld har en slags kontroll over ballen - men før de to i hvitt får sukk for seg, har de seks - 6! - spillere i blått over seg! Vålerenga er som bisverm! Den ballen der, den skal vi faen skjære meg ha tak i!

 

100 prosent gjenvinning det første kvarteret betyr i praksis at Vålerenga hadde ballen hele tida. Og hvordan kan da motstanderen score mål? Så enkelt kan fotball noen ganger oppsummeres: Har du kontroll på ballen, og holder den i eget lag - ja, så får i hvert fall ikke det andre laget mulighet til å score mål.

 

Fasiten staves slik: G-J-E-N-V-I-N-N-I-N-G.

 

Og det er derfor Vålerenga for tida trener sånn: Liten firkant, stor firkant, én-touch, noen avslutninger - og de få gangene man spiller 11 mot 11 (eventuelt mange mot mange), spilles det på liten bane, der alle har dårlig tid hele tida, gjerne A-laget mot innhenta juniorer, der juniora får "mål" hver gang de greier å holde ballen i laget mer enn 5 sekunder.

 

Jeg flirer mot Martin idet vi rusler ut på feltet.

- Nå er vi Lille-Barca! sier jeg.

- Nettopp, Rønsen! Når til og med du har sett lyset, da er det håp!

 
10 kommentarer

Anders Kristinasen

21.okt.2010 kl.19:29

Herregud, du er en blind mann! Jeg hører du snakker mye, men du greier aldri liksom å overbevise noen med den dritten du prater om! dere ble pissa på av ROSENBORG på lerkendal, hahaha! for et stort drittlag dere er, fullstendig oppskrytte små drittunger som tror dere er noe etter en ok sesong! men dere er 8 poeng bak, er vell åpenbart at ROSENBORG er Barca, ikke lille drittenga!:D dere vil aldri vinne serien igjen, aldri! dere er en gjeng full av dobbelmoralister, en sesong er martin andresen og stallen helt forferdelig,alle må vekk, i år helt fantastisk! LSK har en bedre stall! bare vent til neste år når dere rykker ned, som ffk, jeg skal stå på ullevaal med kake og øl, hahaha! håper du leser dette, arild rønsen=stor dritt

Henrik

21.okt.2010 kl.21:15

Anders, sammenligningen mellom VIF og Barca har utelukkende med spillestil å gjøre, ikke resultater. Rosenborg blir mer som Chelsea etter min mening. Se på tabellen, den er en bedre fasit over hvem som er best, og ja, jeg inrømmer RBK er bedre enn VIF. Forløpig.

Anders Kristinasen

21.okt.2010 kl.22:09

Spillestil å gjøre, se på midtbanen til RBK da, skjelbred, henriksen og annan, kan det sammenlignes med defensive mikel, essien og lampard? Neh tror ikke det, og hvis du virkelig tror at VIF kan bli bedre enn RBK, ta deg en bolle! de er i moderne tid skandinavias største klubb, og vil alltid være norges beste og største med stoltest historie både i fortid og fremtid;) VIF nedrykk neste år, rbk vinner med lsk på andre!:D

Anders Kristinasen

21.okt.2010 kl.22:11

BTW, gjennomsnittlig ballinnehav for RBK ligger på 56,7% i år, Vif har 52,2%, rbk skaper også flest sjanser, men vif har vært mest effektiv, det skal vif få av meg! men det endres til neste år;)

Eline

22.okt.2010 kl.08:21

Syns du kan gå et annet sted og kommentere sånne stygge kommentarer! Blir lei av folk som kommenter masse dritt uten å ha en grunn til å gjøre det.. Arild skriver masse bra, gøy å lese :) fortsett sånn!

Lasse

22.okt.2010 kl.10:38

Anders,

Fakta er jo alltid fint å forholde seg til.

I følge VGs statistikk (http://vglive.no/#eliteguiden=s-chances-sid-540) har Vålerenga skapt 163 målsjanser så langt, Rosenborg 143.

VIF har scoret 63 mål, RBK 55.

Det betyr at Vålerenga scorer på 38,65 % av sjansene sine, mot Rosenborg som scorer på 38,46 % av sjansene sine.

Så ja, Vålerenga er 0,19 prosent mer effektive enn Rosenborg, men har altså skapt hele 20 sjanser mer så langt. Ergo, blir det feil å melde at Vålerenga skaper mindre enn Rosenborg.

Også greit å ha med i vurderingen at Rosenborg har fått åtte straffespark og scoret på syv av disse. Vålerenga har fått to straffer og scoret på begge. Straffene til VIF kom på stillingen 7-1 mot Start og på stillingen 3-0 mot Godset.

Espen

22.okt.2010 kl.11:33

Anders, hvor får du all dritten din fra?

Det å komme inn å begynne å prate dritt om Rønsen å klubben på den useriøse måten der er jo barnslig. Skulle gjerne sett tabelen vis Rbk ikke hadde hatt NFF/dommerne på sin side i fler kamper som har ligget å tippet. Å nevne Rosenborg som den største klubben i skandinavia er jo helt bak mål! De røyk i Cl kvaliken mot FCK, som hittil har gjort det jævlig bra i sin cl gruppe, Rosenborg ligger sist i sin Europa league gruppe å har ikke overbevist meg om at de engang fortjente plassen. Største utfordreren Rbk har er Vålerenga, å med spillet vi viser samt framgangen til enkeltspillere å laget kommer vi til å dytte Rbk av tronen.

Ære være Vålénga!

Å Tusen takk Rønsen for bloggen å mange fine innlegg! Hilsen Media & kommunikasjon student

Morten Henriksen

22.okt.2010 kl.12:17

Anders! Sånne som deg kan bare holde kjeft!! Ingen som vil høre på det surmaga pisset ditt. Det lukter bartetrønder av deg på lang vei. Enga er på vei oppover med masse unge glitrende spillere mens rbk kommer til og miste mange av sine sentrale spillere til neste år. Får se hvem som ler sist da.

Anders Kristinasen

22.okt.2010 kl.14:50

HAHAHA, markus henriksen, wangberg og bakenga, alle fra rbk! mens dere henter inn deres talenter fra skeid! letterlig! ps, ballinnehavet kan du sjekke selv;) vi får nå se hvordan vif fremstår neste år, dere er totalt oppskrytte, toalt! rbk har pisset mer på alle lagene i år enn i fjor, i år spiller vi 30 kamper mot fjorårets 26! likevel er vi ubeseiret, lusse, sare og bjærsmyr blir i rbk ut 2014, steffen skriver ny kontrakt og ciljan er tydeligvis ikke god nok for utlandet, men glitrer i norge! får se hva dere står igjen med når oppblåste berre, shelton(spark og spring) sæternes(gir seg) nordvik(krabber tilbake til hovedstaden=trondheim:)) vi har mer enn nok til å erstatte de som eventuelt blir solgt, ikke at det er så mange, tror også anna signerer ny kontrakt, ikke mange tilbud fra europeiske klubber! i motsetning til vif som sikkert takker nei til 30mil fra groeningen på en av sine spillere, før de selges til en middelhavsfarer i tyskland for 1/4 av prisen 6mnd senere! fuck vif, dere er bare dritt,m hahaha! vi er overlegne, dere får bare bruke dommeren, det er en grunn til at man får straffespark vet du, man skaper trykk i motsatnders 16, les fotball før du uttaler deg din fuckings imbisil!

Stakkars lille Anders

22.okt.2010 kl.15:39

Anders, da.. Huff.. Først må du lære deg å skrive etternavnet ditt riktig. Først da kan vi kanskje ta deg seriøst.

Ps. Du må forresten gå hjem fra skolen på egen hånd og lage middagen din selv. Mammaen din skal til Vålerenga kjerke å lære om sex og nestekjærlighet. Lykke til og god bedring.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits