Gladnytt - og Freddy skal ikke se Moldekampen på pub!

I dag er vi over i avdelinga for gladnyheter, ja - faktisk bare gladnytt. Og vi tar sats helt tilbake til før Sandefjordkampen. På massasjebenken ligger Morten Berre.

Ut fra de to siste treningene, post-Moa, har det vært mulig å lese seg til at Berre vil figurere som spiss. En utfordring, tenker jeg - klapper ham litt på skulderen, og spør så lunt jeg bare kan.

- Gleder du deg, Berre? Til å spille spiss, mener jeg?
- Rønsen; jeg gleder meg til hver kamp. For å spille for Vålerenga. Helt uavhengig av hvilken rolle jeg er tildelt. Ikke spør så dumt!


MORTEN BERRE: Gleder seg alltid. (Foto: Digitalsport)

Dermed forflytter vi oss til onsdag. A-laget hadde fri, og tida var inne til å stille nok et dustete spørsmål. Det har seg nemlig sånn at jeg har bopel en langpasning fra treningsfeltet, og hva skuer mitt øye, litt før halv ti på morran? På en fridag? Freddy dos Santos i godt driv opp mot treningsfeltet.

- Hva i all verden gjør du her i dag, Freddy? Har ikke du fri?
- Rønsen; dette må du få inn i den vesle skallen din: Er'u toppidrettsutøver, så er'u toppidrettsutøver!

Fredag var det duka for en flunka ny øvelse på treninga. Jeg stussa litt over at hele juniorlaget var innkalt, men det viste seg å ligge en genial tanke bak. Og har DU også kanskje lurt litt på hvor stor forskjell det er på A-lagsstallen og de beste i aldersbestemt fotball?

Treninga ble avslutta med juniora mot seniora. 2 x 15 minutter, 11 mot 11, på trekvart lang bane. Normale fotballregler, med ett vesentlig unntak: Juniorlaget skulle få notert mål, hver gang de greide å holde ballen i laget mer enn fem sekunder!

Jøss, tenke jeg. Dette lukter utklassing. For kan det virkelig være så vanskelig å holde ballen i laget i fem sekunder? Det skulle vise seg at Andresen hadde tenkt glupt, for ved full tid viste resultattavla 2-2. Juiorlaget scora ingen mål, men makta med et nødskrik å ta vare på kula i fem sekunder, to ganger i løpet av en halvtime. Så stor er forskjellen, folkens!

Om det kan kalles en gladnyhet at Freddy Boy ikke er med i troppen mot Molde? Jeg lar det stå åpent, men finner grunn til å referere samtalen som fant sted på treningsfeltet lørdag ettermiddag mellom undertegnede og denne dos Santos:

- Siden du ikke skal Molde, Freddy, så skal du kanskje se matchen på pub?
- Veit ikke, skal du?
- Ja, jeg vurderer det.
- Da er svaret nei. Jeg skal ikke det!

 
FREDDY BOY: Skal ikke på pub! (Foto: Digitalsport)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits