Ville dere ikke ha Moa, Eggen?

Nils Arne Eggen mener salget av Moa er "meningsløst", all den stund Vålerenga jo er med i kampen om seriegullet. Samtidig sier han til Dagsavisen: "Vi har prøvd å få ham, men det ville han ikke." Her står spørsmåla i kø.

Det er grunn til å stille spørsmål ved salget av Moa, blant annet av den årsaken Eggen nevner - selv om ingen i fullt alvor tror at VIF skal ta 10 poeng mer enn RBK på de resterende kampene i serien.Men la oss ta Eggen og spørsmålet om VIF og seriegull i denne omgang. Jeg er av dem som heia på Eggens tilbakekomst i norsk toppfotball, og jeg er fortsatt av samme oppfatning. Fyren er ikke bare en språk- og humorblomst; han er utvilsomt svært dyktig i jobben sin. Men dette betyr jo ikke at han bør komme unna med alt, også der han åpenbart motsier seg sjøl.


Altså, altså, altså - som Eggen nok ville ha sagt. Det henger ikke på greip:
a) Å kritisere salget av Moa, med den begrunnelse at det vil svekke Vålerenga i kampen om seriegullet - og
b) Samtidig å medgi at han og RBK inntil nylig har vært på fisketur etter Moas signatur!


Eggen
har åpenbart rett i at salget av Moa svekker Vålerenga i serieinnspurten. Men det må da være temmelig glassklart at VIF ville vært ytterligere svekka i kampen om gullet, om Moa hadde brukt høstesesongen til å spille med Rema 1000 på brystet!


Et spørsmål til i anledning Eggens skråsikkerhet.


Til Dagsavisen sier han at det er "meningsløst" at Vålerengas Joshua King spiller i Manchester United. Begrunnelsen er at unggutten villa hatt mye bedre av å utvikle seg på norsk jord.


Har vi ikke hørt den leksa før? Sa ikke Nils Arne Eggen nøayktig det samme den gangen Steffen Iversen gikk til Tottenham? Og har ikke virkeligheten vist at fotballspileren Steffen Iversen faktisk har greid seg ganske bra her i livet?

2 kommentarer

Langbein

20.aug.2010 kl.13:11

Du unnlater å kritisere Engas dilemma her Mr Rønsen. Eggen hadde følere ute etter Moa, men innså fort at han ble for dyr eller at Enga ikk ville selge til RBK. Det siste var korrekt. Så det var tydligvis bedre å "gi" bort Moa til en "risikabel" klubb i Tysk Bundesliga for en slikk & ingenting. Det kaller jeg butikk Rønsen. Men du velger å se bort fra idiotiet, og liksom skylde på Eggen at dere gav bort Moa. Du er & blir en plate-anmelder.

kurt

21.aug.2010 kl.11:38

Steffen ville hatt en mye bedre karriere om han hadde blitt noen år til i RBK tror jeg. Han var ikke fysisk moden for PL og endte opp med skademarerittet.

Og jeg må se jeg undrer meg over den argumentasjonen din ang norske spillere i Europacup. At et lag går foran er jo en forutsetning. Den tiden da RBK presterte sånn rimelig greit i CL kom Molde inn i gruppespillet, og både Vålerengen og Brann spilte vel kvartfinaler i E-Cup. Heves nivået hjemme går det bedre ute. Er det der så vanskelig å forstå da? Eller mener du kanskje at vi kan drite i å være med i E-Cup?Kanskje du ønsker kretsmesterskap istedetfor nasjonal serie og du?

Nei Rønsen, sett på ei Miles-skive, det pleier å hjelpe på hodet. Her er du helt ute.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits