Rosenborg for Norge?

Når det handler om RBK og Champions League, er Nils Arne Eggen en arrogant blei.


Det er sjarmerende, men selvsagt det reine koketteri, når Eggen henviser til ?dæm på VIP-tribunen? når noen vil vite hva han mener om alle penga i Champions League. Det er til å leve med. Mer alvorlig er det at han i fullt alvor mener dette, fritt sitert etter pressekonferansen:


?RBK-deltakelse i Champions League er viktigere for norsk fotball enn for Rosenborg. De som er uenig i dette, burde holde seg langt unna norske fotballbaner.?


Jeg skjelver ikke av frykt for å bli utestengt fra norske fotballarenaer, men tillater meg å stille Nils Arne Eggen noen grunngitte spørsmål.


I perioden 1995-2005 deltok RBK i Champions League 10 ganger. En fantastisk prestasjon, selvsagt ? men ble norsk fotball bedre av dette? Om vi skal følge Eggens tankegang burde vel RBK-suksessen i Champions League ført til et rush av andre norske klubber inn i Europa. Kan Eggen navngi disse klubbene? (Det har vært noen gjesteopptredener, for eksempel har Molde faktisk spilt i Champions League ? men det er vel lov å minne om at Lyn (!) spilte kvartfinale mot Barcelona i 1969 ??)


I det minste burde vel det norske landslaget heva seg betydelig i denne perioden, om det virkelig er slik at RBK i Champions League er ?viktigere for norsk fotball enn for Rosenborg?. Var det ikke det stikk motsatte som skjedde? Var ikke EM 2000 vår foreløpig siste visitt i et internasjonalt sluttspill, mens RBK altså holdt det gående i fem år til, og enda litt til?


Nils Arne Eggen
er pedagog, og må faktisk finne seg i å svare på disse spørsmåla. Og det med noe helt annet enn asså, asså, asså - eventuelt at vedkommende som stiller dem er så idiot at han ikke burde ha tilgang til norske fotballarenaer.

Da er jeg framme ved det viktigste spørsmålet: Kunne Nils Arne Eggen tenke seg å bidra til å gjøre noe med den etter min mening skadelige virkninga av pengegalloppen i Champions League?


Mange vil mene det er umulig å gjøre noe med det faktum at penga styrer fotballen, men det er et defensivt ståsted jeg vil tro sosialdemokraten Eggen ikke deler.


Altså (eventuelt asså): Er det mulig å ordne det slik, at Champions League i første omgang handler om sportslig triumf, ikke penger i banken?


Jeg skjønner jo at dette på mange måter er to sider av samme sak, men dét er jo nettopp poenget: Må det europeiske fotballforbundet, UEFA, på død og liv bidra til å sementere maktforholda i europeisk klubbfotball? Det er jo det som skjer, når deltakerne kan sette 100 millioner NOK inn på konto ? bare for å delta! Om RBK kommer til sluttspillet i år, kan de for den summen kjøpe 10 Moa?er!


Er det sunt, for ?norsk fotball?? Og ser virkelig ikke Nils Arne Eggen dette iboende problem i dagens Champions League?


Hva ville skjedd, om Rosenborg eksempelvis tjente 10 og ikke 100 millioner på å delta? Kanskje kunne billettprisene til oppgjøret mellom RBK og Real Madrid vært holdt på et litt mer folkelig nivå? Katastrofe?


Dette er et spørsmål Nils Arne Eggen og Norges Fotballforbund faktisk kan gjøre noe med. Det er UEFA som bestemmer regla for Champions League - og der er vi så vidt jeg veit medlem, med stemmerett.


Ville Champions League tapt sin glans om pengepremiene ikke var astronomiske? Svaret er nei. Ville ikke Rosenborg mer enn gjerne hatt Manchester United og BarcelonaLerkendal-visitt, om de bare ikke hadde tapt penger på det? Selvfølgelig ville RBK det!

65 kommentarer

ROSEN BORG

06.aug.2010 kl.13:03

Så vidt jeg vet så hadde VIF også sjansen,men huff da - de ble slitne.For mange kamper????? Bortskjemte pappagutter hele gjengen.

Det hadde vært moro med flere lag ute i Europa enn bare RBK da,men det blir såååååååååååå slitsomt for alle andre norske klubber.

Missunnelse kaller jeg innlegget ditt.

Enga!!

06.aug.2010 kl.13:12

Misunnelse??? Har du lest bloggen før du slenger med leppa??

Vålerenga

06.aug.2010 kl.13:21

Jeg synes på ingen måte innlegget kan tolkes som missunnelse.Om du mener det så synes jeg du skal gå litt i deg selv og prøve og svare på spørsmålene Arild Rønsen stiller her.

Jeg må si meg helt enig i hva Rønsen mener.Men jeg mener det er flott! Og en prestasjon rbk kan være stolt av om de kommer med i champions league,Men gjør det norsk fotball bedre? det tror ikke jeg.

PT

06.aug.2010 kl.13:32

Eggen er nok mest fokusert på det som er hans jobb, og det er å trene Rosenborg. I så måte gjør han rett i å ikke tenke penger. Derimot finnes det andre i Rosenborg som er veldig opptatt av penger, og det legger de heller ikke skjul på. De styrer jo tross alt en bedrift, og det ville ha vært uansvarlig av dem å se bort fra den økonomiske faktoren. Men dette er altså ikke Eggens domene - heldigvis.

Når det gjelder at Rosenborgs suksess er viktig for Norge, så går det f.eks ut på antall plasser i Europa-cup. Glem ikke at Rosenborgs suksess i CL tidligere åpnet for at også serietoeren fikk anledning til å kvalifisere seg, noe bare Molde maktet (som du jo viser til). Nå er det nok uansett lenge til vi får samme mulighet igjen, spesielt ettersom de øvrige norske klubbene i høst allerede er slått ut. Men dette er neppe Rosenborgs skyld.

Tydeligvis er det atter sånn at norsk fotball må stole på at Rosenborg gjør den nødvendige jobben for å bygge opp igjen vår status i europeisk fotball. Og det er dette ansvaret Eggen viser til når han sier at deltakelsen er viktigere for norsk fotball generelt.

harald

06.aug.2010 kl.13:47

Hva er det med deg Arild Rønsen?Er det virkelig så forferdelig at RBK gjør det bra? Høres ut som om det er litt misunnelse ute og går her. Du som VIF-fan (tror du er det....?!)burde konsentrere deg om din egen klubb, der det har tatt helt av etter 8-1 mot et syltynt Startlag og heller unne RBK og Eggen suksess. Surmuling Rønsen!!! Ønsker deg velkommen til et lite helvete i Haugesund på søndag for det blir det garantert!!

Harry

06.aug.2010 kl.13:48

!00 mil. for kvalik og spill,greit. Hva med samme beløp fra rike onkler. Hva har Vålerenga skapt for summene fra Fredriksen/Trøim og co. Slike "gave"r er ikke ødelegende for fotballen? Det bare gavner. Man får betalt etter det man presterer.

jepp

06.aug.2010 kl.14:18

Det blir ikke akkurat en spennende og bedre eliteserie av at en klubb ruler økonomisk og kan kjøpe seg til seier.

Haugesund hadde også vært i toppen av Norge om ikke helt på toppen med RBK sine inntekter.

Hver gang en spiller utmerker seg på ett annet lag og kan virke som en trussel mot RBK kan de bare kjøpe spilleren.

Sier seg selv at det ikke er bra for tippeligaen at man kan spå riktig hvem som vinner hvert år pga penger. Mindre publikum, mindre interesse osv.

VIF har ikke fått så avgjørende summer som Rosenborg har av Trøim og Fredriksen så det er pisspreik.

Dere er sinnsykt arrogante.

Kinane

06.aug.2010 kl.14:28

Svært bra innlegg Rønsen,hilsen Stabæksuporter

Ekko

06.aug.2010 kl.14:39

Gode spørsmål. At dette er fint for RBK og at vi andre skal tenke mest på oss jæl, det er klart det. Men at den økonomiske dopinga ikke er bra for fotballen, at det til sjuende og sist er vi supportere som må betale gildet og at Rosenborgs suksess neppe er like positivt for oss andre som for RBK, det må man vel også kunne se. Stå på Rønsen!

Frank

06.aug.2010 kl.14:43

Ville fotballen i Norge blitt bedre med VIF i CL da ? problemet til Rønsen er vel mest at det er RBK det handler om...men for all del...det er greit å trekke på smilebåndet av det han skriver :-)

Vålerenga

06.aug.2010 kl.14:51

Frank tror ikke du har skjønt greia her. Vi har heller ingen trener som sier at norsk fotball blir bedre av VIF i cl.

jepp

06.aug.2010 kl.14:53

Hei Frank, du har ikke forstått hva som er poenget her.

Vi ønsker ikke en klubb, hverken Enga eller noen annen som dominerer så mye økonomisk.

Vi ønsker å konkurrere på litt mer like vilkår.

I en del andre land har man ihvertfall minst 2 klubber som stiller nogenlude likt. Litt mer spennende eller hva??

Ikke Tour de France, skjønner du??

Frank

06.aug.2010 kl.14:57

hehehe...bra du skjønner da :-) Norsk fotball blir neppe dårligere av å ha et lag i CL....eller skal vi sitte her oppe på berget med tippeliagen vår ? Spennende :-)

Vålerenga

06.aug.2010 kl.14:57

Til harald som garantert er Haugesund suporter.Snakk om og være arogant.Og det lyser misunelse når du refererer til stor seieren mot start.Du må ikke kaste stein i glass hus.Gleder oss til kamp i Haugesund. Da skal bønna få blø ;-)

jepp

06.aug.2010 kl.15:00

He he, du må seriøst lese bloggen en gang til. Ikke bare skumme igjennom som du tydeligvis har gjort.

Rønsen snakker om det økonomiske systemet, ikke at ikke ett Norsk lag skal kunne kvalle.

Skjønner at du tror alt handler om misunnelse men der tar du feil. Ta bort skylappene og les innlegget en gang til du:)

Vålerenga

06.aug.2010 kl.15:01

Må si meg enig meg deg jepp her :-)

Bård

06.aug.2010 kl.15:02

AR du har like lite peiling på fotball som musikk :-)

jepp

06.aug.2010 kl.15:06

Takk Vålerenga, jeg prøver!

Men disse bønda må jo være dyslektikere hele gjengen siden ingen tydligvis kan lese eller forstå hva de har lest.

Ole

06.aug.2010 kl.15:10

Til Harry: Når ga Fredriksen og Trøim "slike beløp" til Enga sist? Svaret er antagelig; før du ble født din snørrunge!!!

Så til deg din bonde Harald: Vi som ikke liker sukkses til RBK er nemlig supportere av et annet lag!! Skjønner du det? Vet du hva det betyr å være fotballsupporter? Muligens er du fra Haugesund eller lignene hvor dere har vært sulteforet på noen som helst form for sukkses de siste ????? åra, og derfor fått andre idoler enn deres lokale. Vet det er vankeligt for dere, men ikke gi opp drømmen!!

Frank

06.aug.2010 kl.15:13

han kunne godt snakket om hele det økonomiske systemet innen idretten da...Å tro at man kan få bukt med pengene i idretten, blir litt som å tro på julenissen.....akkurat like naivt å tro at man skal få slutt på doping innen idretten. Vi kan godt jobbe mot begge deler, men det er jaggu litt av en jobb...Når det kommer til stykket er jeg enig at det er alt for mye penger i fotballen ( eller i idretten generelt ) Det er en ond sirkel skapt av TV / Media, og fører til at man doper seg for å bli bedre, og for å kunne tjene mer penger på idretten sin. Skal vi få slutt på pengene og dopen i idretten må vel vi som sitter og ser på slutte å se på da......men det gjør vi neppe :-) eller ?

jepp

06.aug.2010 kl.15:21

De fleste forandringer i verden starter med en debatt som kanskje fører til handling. Vi kan håpe at ting blir bedre hvis vi diskuterer og blir enige om ting.

Vi kan jo starte med å diskutere saken og ikke gå til personangrep på Rønsen og bare avfeie det som misunnelse.

Han er saklig i bloggen og fortjener det samme tilbake.

Per Fekt

06.aug.2010 kl.15:36

Hadde d ikke vært for at rbk har vært så mange ganger i cl, så tror ikke jeg d hadde vært så mange som vile spytta inn så mye kr som folk foreksempel har gjort i vif. Så vil nok si at d har gjort mye for norsk fotball.

Harry

06.aug.2010 kl.15:42

Ole. Beløpet kan diskuteres,greit. Poenget er at Rosenborg har tjent det meste av sine penger gjennom prestasjoner på banen og derfra gjennom spillersalg. At andre klubber henter penger fra rike onkler uten at det gir resultater får stå for seg.Flere klubber har hatt muligheten til og kvalle inn til championslig og annet,men ikke klart det. De fleste også jeg hadde gjerne sett at andre lag kvallet. Klubbtilhørlighet kommer litt på siden når det er lag fra Norge som spiller. Synd for Molde og Ålesund. Det kunne blitt ennå mer morro utover høsten.

Per Fekt

06.aug.2010 kl.15:46

Må si jeg ikke skjønner at du kan klage på at rosenborg får kr for å klare å komme seg til gruppe spill i cl. Når dere kan stå å ta i mot mange mill av rike onkler?? Rbk har i d minste gjort seg fortjent til penga sine. Blir nesten d samme som en sosialklient som får kr av sosen uten å gjøre seg fortjent til dem.

Mr.Laffer

06.aug.2010 kl.19:26

Det må gjerne være mye penger i CL, men FIFA kunne jo satt et tak på spiller lønninger og overgangsummer. Hadde alle spillerne i TL tjent det samme hadde vi kanskje ikke hatt så mange klubbhorer. Hvis en klubb tjente masse penger ved deltagelse i CL måtte pengene da gå til annet enn lønn (eks.større stall, finere stadion, bredere satsing på ungdomene, bedre treningsanlegg, flere fysioterapeuter osv., osv.)

Dette ville trolig medført til at flere ble i klubbene sine og mer spenning rundt hvem som kunne vinne TL.

Ray Johan Sen

06.aug.2010 kl.22:45

Arild Rønsen kaller Nils Arne Eggen - En arrogant blei.
Syns det sier det meste om Arild Rønsen. Lyser misunnelse hele veien. Så istede for å sutre Mr. Rønsen, syns jeg du bør holde deg til det du er god til. Anmelde Duran Duran plater fra 80-tallet. Så får Vålrenga selv sørge for at de så snart som mulig kommer i posisjon til å spille i CL. Selv med gedigne sugerør ned i OSLO-folks eget lommebok (Les Hafslund)

Kjartan

07.aug.2010 kl.04:09

Hvorfor tror alle Rosenborgsuporterne at Rønsen er misunnelig??!

sånn jeg ser det, tror alle RBK supporterne at RBK er best og at Eggen er den beste treneren, og dermed faller det naturlig inn for RBK fans at han har rett..

Det ville vært bedre for norsk fotball om alle lagene var på likere nivå, selfølgelig kan ikke alle være best og noen må være dårligst. TL ville vært mer spennende og underholdende om det var flere lag som var på topp og ikkw bare rosenborg. nå har jo Vålerenga, Brann, Stabæk og Rosenborg vunnet TL de siste 5 årene. Det er bedre for norsk fotball en at BARE Rosenborg vinner, det er ikke noe å diskutere!

Pølsebua

07.aug.2010 kl.07:50

Vålerenga vinner noen kamper og scorer litt mål, så er de plutselig Europas beste lag.

Husk at det er kun klans-medlemmer som gidder å se på Vålerenga. Ingen bryr seg om denne tegneserieklubben. Dere er sjanseløse på seriegull. Tapte jo mot storlaget Aalesund her om dagen også.

Kjartan

07.aug.2010 kl.09:24

da kan jeg vel si at det er feil i og med at jeg selv er enga fan, er ikke med i klanen, å ser å heier på laget, kjenner mange andre som gjør det også

Kjartan

07.aug.2010 kl.09:30

kan godt si at de har sjangs på gullet også, Rosenborg er gode, men tror det blir for mye for dem i år, det kommer sansynligvis flere kamper som den de spilte mot Odd(som skulle vært et tap) og da kommer nok Vålerenga forbi

Enga-fan

07.aug.2010 kl.11:55

Nå begynner jeg å bli irritert over alle RBK-fans. For det første: dere må lese innlegget, og skjønne poenget før dere kan diskutere. For det andre: synes jeg det er jævlig teit at dere ikke kan diskutere med andre fans uten at dere skal kaste skitt på klubbene deres.

For det tredje: Når vi først prater om hvem som skal vinne TL i år, vil jeg gjerne påpeke noe. Alle sier at Vålerenga får penger fra rike onkler. Vel før 2008-sesongen kanskje ja, men hvordan gikk det da? 10.plass. og så i fjor satsa de på ungutter , som fellah, nouri, singh, strandberg, med flere. Og i år har de blomstret og er i stor betydning for at enga ligger der dem ligger. I forhold til RBK som har kjøpt bl.a de siste åra: Prica, Olsen, Moldskred, Lustig, Stadsgaard, Ørlund, med flere. Riktignok har de satsa på Henriksen, men jeg kan ikke huske at det var noen ungutter som gjorde at RBK vant serien i fjor.

Så hele poenget er at: Vålerenga har satsa på mange ungutter som har gjort at de er i toppen. RBK har kjøpt seg til det. Så da kan man lure på hva som er best for norsk fotball. Å kjøpe rubbel å bit, eller avle opp mange egne spellere. Tenk på den dere, arrogante trøndere!!!!!!!!!!!!!!

Tor-Arne

07.aug.2010 kl.13:55

Hvis vi et øyeblikk legger vekk våre egne klubber og leser A.R sitt innlegg, tror jeg vi våkner. Selvfølgelig har RBK vært gode all den stund de har spilt CL så mange ganger. Like selvølgelig er det at disse inntektene har vært med å stadfeste RBK som den mest ressurssterke, og dermed også den beste klubben i Norge. Dette er ikke noe enestående i Norge. Det er heller ikke det A. R sier. Han sier kort og godt at de/den som tjener på CL for Rosenborg, ER Rosenborg. Norsk fotball blir ikke bedre av det. Konsekvensen av dette blir at de beste spillerne i Norge ønsker seg til Rosenborg. Skulle bare mangle, og RBK har råd til å kjøpe dem. Så enkelt er det. Det vanskeligste med å bli rik, er å tjene den første millionen

07.aug.2010 kl.14:45

Er uenig i at penger er et problem for fotballen, i hvertfall i norsk målestokk.

Det største problemet til norske klubber, bak Rosenborg, er at man ikke er villige til å la ting ta den tiden den trenger. Alt blir preget av kortsiktighet, derav også de alt for mange trenerutskiftingene.

Midt oppi alt pengefokuset, glemmer man at man vinner fotballkamper, først og fremst p.g.a. det som gjøres på treningsfeltet.

Rosenborg sin suksess er et resultat av systematisk å gjenskape gode prestasjoner, gjennom en krystallklar og total fotballfilosofi.

Det er her de andre klubbene svikter; 2.plass ene året, etterfølges gjerne av nedrykk året etter.

Så om påstanden Nils Arne Eggen kommer med, hvordan blir norsk fotball bedre av cl deltagelsen til Rosenborg?

Norsk suksess i Europa, vil gjøre at flere spillere eksporteres til utlandet. Dette gjør norsk fotball bedre. På landslag-nivå.

Fotball-Europa er svært usikker på nivået til Tippeligaen, noe som gjør at norske spillere i stor grad blir speidet på i europeiske turneringer og landskamper.

For å få bedre fotballspillere, må de ha høyest mulig nivå på treningshverdagen sin. Kun gjennom dette kan de bli bedre.

I de økonomiske festdagene i tippeligaen, skulle halve tabellen bli seriemester. Hvordan? Gjennom høye lønninger og spillerkjøp. Om fokuset hadde vært på langsiktig satsing på spillerutvikling av egne talent, hadde man spart mye penger. Om man i tillegg hadde tatt seg bryet med og kvalitetsikre spillerkjøp gjennom speidernettverk o. l, hadde man spart enda mer, i hvertfall hadde det vært bedre investeringer, enn de som ble gjort..

Vi konkurrerer selvfølgelig mot hverandre, men også mot resten av Europa.

En regulering av norske spillerlønninger, og overgangsummer internt, vil bare sakke oss lenger akterut. Det har vi allerede gjort etter fjerningen av kunstnerskatten, i forhold til for eksempel dansk fotball.

Egil

07.aug.2010 kl.14:51

Dette kommer fra en som tilhører en klubb som får penger av John Fredriksen stappet langt oppi ræva. Vålerenge er klubben for uføre og tryggdepersoner! Bytt navn til NAV!

Enga-fan

07.aug.2010 kl.22:37

Til Egil. Først vil jeg gjerne si meg enig i det Tor Arne sier. Men jeg blir kraftig irritert når du EGIL ikke klarer å diskutere og blogger heller drit! Jeg håper at de som skal legge inn nye innlegg kan skrive noe saklig, under begrunnelsen sin.

I tillegg vil jeg gjerne si noe til Tor Arne:

Selvsagt mener jeg at det er viktig å ha ett lag i champions league/Europa ligaen. Og at Rosenborg har klart det så mange ganger har selvsagt bidratt til at norske spillere kommer ut.

MEN: Jeg synes fortsatt at Vålerenga skal respekteres for at de har satset på unge spillere som en dag forhåpentligvis skal lede oss til VM og EM. Ikke bare i Vålerenga selvsag, ( det er mange flere klubber som har satset på unge spillere) men ut i fra de holdningene folk har mot vålerenga blir jeg, som både supporter og fotball-elsker dypt såret av.

Dette vil jeg si: VÅLERENGA SATSER PÅ UNGE SPILLERE=IKKE KJØPELAG=IKKE FREDRIKSENS PENGER=FORTJENER RESPEKT FOR UNGDOMSATSING=ROSENBORG BIDRAR TIL AT DISSE KOMMER UT=VÅLERENGA FORTJENER OGSÅ EN PLASS I EUROPA. SÅ kom igjen da, kast skitt på enga fordi du hater dem, men ikke kast skitt på dem å si at de er ett kjøpelag, for DET er de IKKE!!!!!!!!!!

Mr Pink

07.aug.2010 kl.23:08

Som Rosenborgsupporter satt jeg og heiet på Molde da de spilte borte mot Stuttgart. Helt ærlig ønsket jeg at Molde skulle slå ut Stuttgart. I E-cup bør alle nordmenn holde med norske lag som deltar. Selvsagt hjelper det norsk fotball. Så dum kan du ikke være Rønsen? Det handler da ikke om å få med 3 lag i europaligaen hvert år, det handler om å gjøre ligaen attraktiv. Både for spillere, sponsorer og publikum. Tror du virkelig noen vil ha sponset norske lag om ingen orket se dem på tv eller komme på kamp? Tror du utenlandske spillere ville ha kommet hit om ligaen var på nivå med Finland? Dette kan du ikke seriøst mene? Å ha et lag (helst flere) som spiller ute i Europa og gjør ligaen kjent er kun positivt! Jeg har heller ingenting imot at du holder med Vålerenga, men at du legger litt press på Eggen og andre for å endre pengerushet i champions league er helt feil. Rosenborg har tjent pengene sine selv ut fra hvor godt de har gjort det og cuper de har deltatt i gjennom suksess i serien. Hvor får Vålerenga pengene fra? Er det ikke nettopp DEN finansieringsordningen som er i ferd med å gjøre hele fotballen om til en kamp mellom de rikeste der de fattigste ALDRI kan delta? Chelsea og Manchester City var middels klubber, så kom milliardærene og de ble toppklubber. Er det slik du ser for deg fotballen? God Bedring!

Andreas Mikkelsen

08.aug.2010 kl.02:40

Dette innlegget var, skal vi si, mer faktabasert og reflekterende enn det siste, som var totalt uforståelig sett objektivt! At pengene styrer fotballen i altfor stor grad er det ingen tvil om, men slik er det faktisk, og mange supportere irriterer seg over at enkelte klubber bare kan komme å kjøpe om de ønsker det! Men slik er faktisk ikke situasjonen lenger, ikke internasjonalt heller! Vi ser det på Fabregas-sagaen, for et par år siden kunne barca smelt 600mil på bordet, noe ikke engang en trangssynt franskmann kan si nei til, enig? Men både nasjonalt og internasjonalt har markedet svekket seg kraftig! Uten inntekter fra cl, også her i Norge, som nå er tilfellet, har vi en hel haug med klubber som nff har kategorisert i konkurstruede situasjoner...Med rbks cl inntekter tror jeg faktisk ikke at fotballen her hjemme blir så mye mer påvirket enn den har vært. RBK har ikke brukt store penger på kjøp de siste årene, de fleste er talenter som Ciljan, Tettey, Winsnes, Henriksen, Demidov og Iversen, så og si samtlige fra egne rekker...Tror ikke RBK kommer til å raide noen som helst for å ødlegge det som noen kaller konkurranse i Norge nå for tiden. En storklubb vil alltid være det, RBK kommer alltid til å være lokomotivet, og det trenger vi! For det gir Norge flere plasser i internasjonale turneringer, og da er det opp til klubbene å mobilisere slik at man kan presse seg gjennom nåløyet. Som blant annet Aalesund, Molde og Stabæk dessverre ikke greide i år! Men saken er den at vi trenger at et norskt lag gjør det bra, og der er RBK enestående! Saken er den at VIF rett og slett er og blir et såkalt jojo-lag, og det er definitivt ikke sunt at 5 forskjellige lag vinner serien, det skaper ingen topplag og heller ingen toppliga! Så kan det diskuteres hvilke effekter dette har på talentarbeidet innad i klubbene, jeg tror dette(RBKs eventuelle CL-deltagelse) vil ha en positiv effekt, talentarbeidet er nå grunnlaget for de fleste norske klubber, det er fremtiden! Med enkelte supplement utenifra, selvsagt! Men med europeisk deltagelse for RBK åpnes dørene for de andre på øvre halvdel i Norge, slik at disse også kan få stabilisert økonomien og bedre talentarbeid og satsning! Jeg er meget imponert over gutter som fellah og singh, håper de gjør det bra og blir solgt til internasjonale klubber og får en god karierre! Og det samme med Henriksen og Skjelbred, dette er norske klubber avhengige av! Og jeg sier dette som blodhard RBK.supporter og VIF.hater, til og med jeg greier å være objektiv her! Å kalle Eggen arrogant er vell så langt unna realiteten du kan komme, mannen som innførte selv folkelighetsprisnippet innen norsk fotball som mange klubber prøver å etterleve den dag i dag! Saken er at Eggen ever av prestasjon og underholdning, selvsagt er det viktig med penger, men dette kommer fra mannen som hadde rbks stall på sitt tynneste og brukte de samme 11 fra januar til november hvert år! Denne mannen ønsker at andre lag skal ta steget, han ønsker at flere skal kunne komme seg til bla UEFA-cupen! Men realiteten er den, RBK er og blir norges flaggskip, man må innfinne seg med dette! RBK vil alltid være størst, og det mindreverdighetskomplekset som Rønsen tydeligvis har innplantet i ryggmargern som VIF-supporter kommer jo av manglende resultater i fortid og etter all sannsynlighet framtid! At supportere av andre lag ikke ønsker konkurrentene noe godt er jo bare en reell supportermentalitet, det er så åpenbart som at vi har fire forskjellige årstider! Men man må nok her passe på å ikke kaste stein i glasshus, når man bør huske på hvem som faktisk pøser penger inn i vif i form av to av norges elite innen rikdom!

Per ulv

08.aug.2010 kl.04:03

All ære til enga for at dere har hamstret opp så mange unge spillere og det skal sies at dem spiller frisk fotball... men å si at rbk kjøper rubbel og bit og er et rent kjøpelag, det stemmer IKKE. I A-lag stallen til rbk er det per dags dato 8(!!!) trøndere (iversen, henriksen, skjelbred, winsnes, strand, wangberg, åsen, bakenga) Pluss Sellin på utlån til kongsvinger, en drøss med andre unge lokale lovende spillere på utlån til Ranheim som gjør at det ikke er tilfeldig at farmer-laget til rbk ligger blant topp tre i adeccoligaen...og det gror godt i ungdomsavdelinga, så rosenborg kommer til å fores med talenter i årene som kommer...

Vil bare si at jeg hadde holdt med enga hvis de var ute i Europa, og jeg kan skjønne at dere er lei av at rbk herjer i TL og at de har hatt mye suksess i Europa opp gjennom årene, ...MEN det er da fankern ikke vår feil at vi er så gode!:-) CL here we come...

Torbjørn

08.aug.2010 kl.10:27

Bra skrevet Mr. Pink ! Trodde Rønsen hadde mer mellom ørene enn som så. For norsk fotball´s beste holder man med alle norske lag i europa.

Rbk startet forøvrig sin suksess i 1988 med og hente to ukjente 19 åringer fra bodø/Glimt for 100 000 hver og hente hjem Kåre Ingebrigtsen fra Frigg. Rbk har ved hjelp av Eggen og Hansens fotballfilosofi spilt inn pengene selv, gud forby at rbk bruker noe av cl-pengene til og kjøpe noen nye spillere. Topplagene i de større ligaene bruker jo ikke penger på spillere...Snakk om nisseluementalitet. Gratulerer til Rønsen som herved tildeles naivitetsprisen 2010 når han tror at Nff og Eggen kan gjøre noe med pengestrømmen i cl.

Gleder meg ellers over både vif og rbk sin satsing på ungdommer og håper de 2 lagene kan knive i toppen av norsk fotball i årene som kommer !

Pål

08.aug.2010 kl.12:25

Misunnelse kaller jeg det, Rbk er i dag der de er pga seg selv, både økonomisk og sportslig .De har fått penger pga sine prestasjoner i europa , de har ingen Fredriksen som spytter inn penger.Hva vist Vif noen gang kan klare cl. plass? Da tenker jeg Rønsen setter pris på pengepremiene i europa... Håper og at VIF engang kan komme til cl. men da må de slutte å sutre om mye kamper, ung stall osv.(RBK har jo en like ung første elver som Vif). Håper RBK slår ut FCK !

Steve

08.aug.2010 kl.15:35

Forslag til Rønsen!

Heidu.. ser du gir deg ikke før du har blitt kvitt konkurrentene.. ....

Her er noen forslag som må falle i god jord og passe dine fotballfaglige og politiske standpunkter:

1. Regjeringen utnevner det lag fra Norge som får spille i CL

2. Alle inntekter fra det lagets spill i CL skal fordeles likt på alle norske tippeligalag

3. Alle spillere har samme pris - uansett kvaliteter ved eventuelt klubbskifte

4. En kan ikke kjøpe spillere utenfor eget fylke

5. Eventuelle billettintekter skal tilfalle NFF, som fordeler dette ut til klubbene hver mandag morgen

6. Ingen kan spille på kunstgress eller grønnere gress en andre

7. Ingen får spille i sterkt sollys eller kraftig regnvær

PS! Forresten så er det vel en ledig trenerjobb i Nord-Korea.. "Noe som passer"

Per

08.aug.2010 kl.16:19

Pinlig lite gjennomtenkt. Ja pengene gjennomsyrer fotballen og er i ferd med å ødelegge den, men Rosenborg kan vel ikke akkurat klandres stort for det. At et lag faktisk klarer å komme seg med i europacupen gjør det lettere for andre lag å gjøre det samme. Da blir altså lettere for f.eks VIF å kunne tjene noen ekstra kroner om de bare får et stabilt godt lag. At VIF ikke benytter sjansen men sørger for å ødelegge for seg selv isteden er jo ikke RBK sin feil.
RBK er et av få lag som faktisk har kommet seg til toppen gjennom sportslige prestasjoner istedenfor penger. Den bloggen høres ut som ren misunnelse fra klubben som kanskje har størst økonomisk potensiale i Norge. På tide å få orden i egne saker isteden kanskje?

enga supporter

08.aug.2010 kl.21:45

pølsebua. vi tapte mot ålesund fordi vi hadde dårlig dommer og jeg syns at cl kan pelle seg vekk i fra norge hva er vitsen med cl.

harald

10.aug.2010 kl.11:37

Til Vålerenga

Du skriver bl.a:

"Til harald som garantert er Haugesund suporter.Snakk om og være arogant.Og det lyser misunelse når du refererer til stor seieren mot start.Du må ikke kaste stein i glass hus.Gleder oss til kamp i Haugesund. Da skal bønna få blø ;-)"

Først må du lære deg rettskriving - du sliter litt med doble konsonanter - og store bokstaver i navn. Jeg er Hgsd -supporter, jeg er ikke arrogant, ikke misunnelig og svært glad for at bønna fikk blø. Var det ikke det du skrev?? Jeg syntes det var herlig å se dere valse slukøret ut av Hgsd Stadion, ribbet og avkledd. Og det er nettopp derfor jeg ikke har tro på at Vålerenga tar noe gull og Rønsen er bare misunnelig på RBK: Etter min oppfatning har dere nok å ta tak i selv og det burde heller Rønsen blogge om. Lykke til videre!.

RBK-supporteren

11.aug.2010 kl.09:20

Når Nils Arne sier til media at CL er mer viktig for norsk fotball enn for RBK så bunner nok dette i to ting:

1. Han er lei spørsmål og fokus på økonomi når spillerne han leder skal prestere bra i to fotballkamper mot et godt lag (som vi dog har meget gode muligheter til å slå ut). Pengene er ikke en realitet før rbk har kvalfisert seg og at journalister da allerde nå stiller spørmål pengene som skal strømme inn skaper nok en viss irritasjon når det eneste laget kan fokusere på er den sportslige utfordringen.

2. Det ligger nok en del misunnelse (og da sikter jeg ikke til Rønsens blogginnlegg som jeg heller kaller et snevert innspill i en viktig debatt fremfor misunnelse) rundt omkring i at Rosenborg tjener så hinsides mye og da velger NAE, på sin egen måte, å slenge ut både en og to bemerkninger om at hvis RBK gjør det bra et par sesonger i CL så kan det åpne noen dører for andre klubber som hittil tilsynelatende har vist en viss vegring for å komme seg over relativt enkle hindre i Europa. Derfor bør ikke Enga-folket og resten av fotball-norge håpe for mye på at FCK kvalifiserer seg fremfor RBK. Og det er DET Nils Arne prøver å få fram.

Derfor mener jeg at Rønsen ikke har noe krav på å få en forklaring fra NAE på nevte uttalelser. For hvis du vrir hjernen bittelitt så skjønner du at at svarene NAE har avgitt mer er basert på få fokuset dit rbk og Nils Arne vil ha fokuset. Nemmelig på det sportslige.

Når det gjelder Rønsens forventning om at RBK burde gå aktivt inn for å stagge pengepottene i CL så vitner det vel mer om liten tro på egen klubb enn noe annet. Si at det umulige skulle skje og vålerenga kvalifiserer seg for CL i 2012 så er det jo innmari dumt at RBK har kjempet for lavere bonuser fra og med i år. Men Rønsen anser sikkert muligheten for et Enga-avansement like usansynlig som jeg gjør.

Det bør også bemerkes at det er ikke de rikeste i europa som rammes hardest av lavere cl-bonuser. De rike (og beste) klubbene har en tilgang på inntekter som går CL-bonuser en høy gang. Det er de middels gode klubbene i europa som Brügge, Panatinaikos, FCK, RBK og på sikt kanskje Vålerengens Idrettsforening (måtte gud forby) som virkelig vil svi dersom bonusene i CL kuttes til et minimum. For et års deltagelse i CL vil kunne gi ringvirkninger over flere år som gir middles gode klubber i europa muligheter de ikke ville hatt uten denne deltagelsen. For Barcelona og ManU gir det bare et lite løfte på allerede enorme budsjetter.

Selvsagt er CL-kvalikk i år mer viktig for RBK enn for hele fotballnorge. Men i stedet for å angripe norges beste trener for sleivete forsøk på fokusvridning bør Rønsen og resten av fotballnorge heller se på hva de kan gjøre for egen klubb inntil rbk (samt andre norske klubber som deltar i europa og lanslaget) forhåpentlig vis har gjort det så bra at det er mulig for to norske lag å ta seg til CL.

Trond

11.aug.2010 kl.11:13

Det får da for faan være måte på, Arild Rønsen kan råtne i Hælvete, totalt usakelig, og grunnløse meninger. Han må jo være skrekkelig misunelig på RBK sin suksess, så vidt jeg husker prøvde også VIF å komme til Champions League, men det gikk rett i DASS, kom ikke til daværende UEFA-cup engang. Arild Rønsen: HOLD KJEFT OG SLUTT OG PISSE PÅ DE SOM ER BEDRE!"!!!!!!!!!!!! Du fremstår som en KOMPLETT DUST, noe jeg personlig har ment siden du satt og slang dritt på TV2 i sin tid, og er vel en grunn til at du blei fjerna derfra. RYK OG REIS TIL HELVETE PÅ ENGANGSBILLETT

Per

11.aug.2010 kl.11:49

Pressen elsker entusiastiske Nils Arne og hva han sier til enhver tid er kanskje ikke så viktig. Det som er viktig, er at folk skjønner hvor viktig det er å ha med Norske lag i Europa og legger all klubbpatrionisme i ryggsekken når de spiller der. Jeg har inntrykk av at denne debatten dukker opp hver gang RBK står igjen som eneste norske lag som skal delta i en av europa cupene. Janteloven er dessverre ikke begravd. I stedet for å støtte RBK i europa, begynner heller en debatt om hvor skadelig dette er for norsk fotball. Flott med debatt, men denne debatten er usakelig og kan ikke føres av folk som ikke skjønner samenhengen. Selv om jeg er RBK suporter holder jeg selvfølgelig alltid med norske lag som spiller i europa fordi det er viktig for norsk fotballs utvikling. Så er det synd at ikke andre norske lag(med noen få unntak)klarer å kvalifisere seg for spill i europa. Jeg er for så vidt enig med Rønsen ang. pengegaloppen men i forhold til andre europeiske land, ligger vi milevis unna. Her bør vi vel heller sammenligne oss med de nordiske landene. Ang. billettpriser på eks. Lerkendal er vel så vidt meg bekjent blandt de rimligste i Norge. I England derimot kan jeg ikke fatte at den vanlige engelskmann har råd til å se et toppoppgjør i mellom eks. Man U og Liverpool. Var selv og så et ordinært P.L oppgjør i mellom Fulham og Aston Villa tidligere i år til en billettpris på kr 500.-

Nå håper jeg alle fotball interesserte gleder seg til en ny høst med norsk deltagelse i europa enn om det blir Europa League eller Champions League.

Alex

11.aug.2010 kl.12:17

Den bloggen her ... Det er BARE piss straka vegen. Alt som kommer ut av kjeften på en nyfødt baby-ape er mer korrekt, interessant og fylt med logisk sans enn det som blir skrevet på denne siden. Takk for meg.

Per

11.aug.2010 kl.14:12

hihi, pinlig lesing fra røsnes:)

HAHAHAHAHHA

11.aug.2010 kl.14:13

hahahhaha. rønsen og VIF vil ha SV-politikk inn i fotballen. Alle spillere skal tjene likt. Ingen skal tape. Alle kamper skal ende uavgjort. Markedskrefter skal være lik null. Alle skal være glade og snille. Rønsen ta deg en bolle!

Eggen

11.aug.2010 kl.15:18

Det er tydelig at du lever i en fantasiverden hva angår fakta her, Rønsen.

Det Rosenborg gjorde fra tidlig 90-tall og godt inn i tusenårene ga virkelig gjenklang for norsk fotball. Aldri før eksporterte man så mange norske spillere til utlandet, noe som igjen ga avkastning for landslaget som blant annet ble 1. seedet til EM-kvalifiseringen til 2000 og VM-kvalifiseringen til 2002. "En gjestevisitt" i Champions League høres bare så ufattelig dumt. Selv om Molde bare vant én kamp, er det en stor prestasjon å delta i Champions League, og dette Molde-laget ble jo et lite Rosenborg-light, da de også begynte å eksportere flere spillere til de større ligaene.

Uten et Rosenborg som kjemper helhjertig ute i Europa hvert år, vil den norske ligaen råtne, og komme på nivå med andre bakgårdsligaer i Europa (dit vi er på god vei nå). Da vil veien bli enda tyngre for små klubber som Vålerenga, når selv ikke en tredjeplass gir E-cup lenger.

Skjønner at du er redd for at gevinsten til Rosenborg kan gå utover fotball-Norge i form av kjøp av spillere, på samme måte som Vålerenga selv kjøpte det som kunne krype og gå i årene 2004-2006. Men slik er da Europeisk toppfotball blitt, så det er det lite å gjøre med, virker det som.

Frank L.

11.aug.2010 kl.19:38

Norsk klubbfotball og landslagsfotball hadde en opptur på 90-tallet da RBK herjet i Europa. De samlet rankingpoeng slik at vi fikk flere lag, og lettere kvalik. Siste årene har mange lag nedprioritert E-cup, og da har vi sunket på rankingen. RBK i CL, hadde vært gull for norsk fotball. For å bli god, så må man øve seg mot de beste, å ha fokus på egne prestasjoner. Unne andre suksess er også en faktor. Dette kjennetegner en Vinner. Misunnelsen fra Rønsen skinner tydelig igjennom. Ergo kan man si at han er en Taper. Stolt fortid, Stor fremtid.

el toro

12.aug.2010 kl.00:12

Dakkar liten Rønsen...

Det gikk vel hardt inn på deg at VIF ble grust av storlaget Haugesund forrige helg?

Med bloggen din her avslører du en total mangel på kjennskap til fotball,rankingpoeng og at Vif desperat har brukt rike onkler for å ta igjen RBK...

RBK sine penger er tjent på sportslig suksess,og ikke et sugerør til en eller annen skipsreder.

Anbefaler deg å holde deg til musikk(som du faktisk har peiling på) og ikke brette ut og dumme deg ut offentlig hva du og dine likesinnede har kokt sammen etter den 12 pilsen på Bohemen..

Hans

12.aug.2010 kl.00:55

lol. For en fjott.

Andreas Mikkelsen

12.aug.2010 kl.02:43

Nå skal jeg kun fokusere, og da mener jeg kun, på uttalelsen jeg så når jeg bladde forbi innlegget ditt; Nils Arne er en arrogant, ja, "blei" hva enn nå det måtte bety i fattigstrøket ditt, pompøse idiot! Ta heller en titt på Martin Andresens kommentarer etter kamp! Der har du arroganse i beste eksempel! Hver eneste gang VIF taper så forklarer Andresen tapene med at motstanderlaget "klinket kula" opp og satset på duellspill! Dette sa han bla annet om VIF-RBK i seriestarten også, en kamp der RBK totalt overspilte VIF langs bakken, og der klasseforskjellene på lagene tydelig framkom! At Martin Andresen sutrer for at VIF ikke får lov til å spille ball langs bakken er ikke noe nytt, problemet er vell heller at evnene ikke står i stil med de målene man har satt seg! Der er derimot RBK i særklasse, og det er ikke et arrogant utspill, det er ren fakta! Se på statistikken! Martin Andresen er en uerfaren fjott, som Hamren så fint sa det! Han eier ikke taktiske egenskaper, og sutrer over at de middelmådige spillerne sine ikke presterer mot annen motstand enn et reservepreget start-lag, KIL og Hønefoss! Gå å legg dere!

Hakke Bakke

12.aug.2010 kl.10:08

Rønsen må du klippe det der østkant håret ditt så du får gangsynet tilbake....

Det Eggen mener med at..."Champions League er viktigere for norsk fotball enn for Rosenborg" er ikke at det hever nivået i Tippeligaen tvert, MEN deltagelsen til Rbk KAN gjøre det lettere for andre norske lag å få innpass via seeding HVIS Rbk gjør det bra!! Det er viktig det for norsk fotball! Kanskje Norge klarer å få 2 plasser i CL? Dette overtid vil gjøre norskespillere mere attraktive igjen, som igjen vil gavne landslaget (alla Drillos tidlig på 90' tallet)

Tror du, Rønsen, liker å misforstå bare for å ha noe å skrive om i bloggen din jeg :)

Undrende

12.aug.2010 kl.11:16

Så du mener ikke at landslaget var godt på 90 tallet rønsen? Skriver navnet ditt med liten bokstav. Du fortjener ikke bedre. Tullete innlegg. Minner om noe Davy Wathne kunne skrevet.

Dritt lei av deg

12.aug.2010 kl.12:24

Rønsen, du er, og har alltid vært en patetisk dust. På tide å hode kjeft...

Dritt lei av deg

12.aug.2010 kl.12:25

Rønsen, du er, og har alltid vært en patetisk dust. På tide å holde kjeft...

Vegard

12.aug.2010 kl.13:09

søtt at Vålereng-supporterne snakker om å være sulteforet på suksess. Er vel bare ett lag i Norge som har hatt sukses de siste 20 åra. Å den eneste grunnen til at de ikke klarte å vinne noen år var at de ikke så faresignalene ved generasjonskiftet. Nå er det gjennomført å VIF kommer ikke til å vinne før Rosenborg eventuelt driter seg ut ved ett nytt generasjonskifte, noe som ikke kommer til å skje. Lykke til med kampen om andreplassen :)

12.aug.2010 kl.14:34

Din nisse

Hans Olav

12.aug.2010 kl.15:05

Jeg mener bestemt å huske at da VIF skulle forsøke å kvalle til CL så gjorde Reka følgedne: I første kamp møtte han Brugge med et tilnærmet B-lag for å spare første-11'ern til de viktige seriekampene, og så, etter å ha røket ut på straffer mot Brugge etter returoppgjøret, gikk han ut på norsk TV og sa noe i retningen av at det egentlig var like greit, siden kampprogrammet ville blitt alt for tøft utover høsten hvis de skulle vært med i tre turneringer.

Og det er vel strengt tatt der mye av problemets kjerne ligger - grunnen til at RBK har oppnådd suksess i Europa, og resten (med noen hederlige unntak - både Brann og Tromsø har vel også klvartfinaler i UEFA-cupen på 90-tallet bak seg, hvis jeg ikke husker helt feil) stort sett har godt på trynet, er vel kanskje først og fremst fordi det bare er RBK i Norge som virkelig har tatt e-cup som en seriøs satsningsarena. Det sier jo litt når Rekdal mente det for VIF var viktigere å fokusere, ikke bare på serien, som jo er helt greit, men på den norske cupen (eller NM, som han kalte det, noe som nok forklarer hvorfor han mente det var viktig), foran e-cup den ene sesongen VIF virkelig hadde muligheten til å spise kirsebær med de store.

Slik jeg ser det handler det ikke om missunelse eller noe som helsty slikt, men først og fremst et holdningsproblem i øvrig norsk fotball - det er rett og slett ekstremt vanskelig å oppnå fremgang i e-cup hvis man først og fremst behandler den som et nærmest uønsket tilskudd til terminlista. Det sier seg selv.

(det tror jeg nemlig også er grunnen til at Molde er det eneste andre norske laget som har spilt gruppespill i CL - det var nemlig fra første stund klare på at de bøde kunne, skulle og, ikke minst, VILLE spille i CL.)

HaHaHa....*hikst*........LoL...hihihiho...

12.aug.2010 kl.15:38

Ikke noe nytt her. Det samme gamle dvaske oppgulpet fra den kanten. Det lyser jantelov og misunnelse hele veien til lommeboken til John Fredriksen. Når "bohem" -og det dobbeltmoralske laget Enga slutter å motta flere 10 talls millioner-bidrag årlig fra en av verdens største krigsprofitører og dermed blir et av de mest kommersielle, paradoksale og selvmotsigende lagene i Eliteserien så sier det sitt. Enga bør heller satser på å få fram talent fra egne rekker som er innstilt på å jobbe hardt, og viser de seg å holde nivået så kan Enga kanskje nå RBK til anklene om en 20-30 års tid. Og hva mer er det å si om Eggen annet enn at han er den suverent beste norske treneren gjennom tidene? Ikke annet enn at han har sine små nykker. Han er det mest fremtredende og fargerike treneren i Eliteserien gjennom tidene og ikke minst den suverent mest suksessrike. Punktum. Vann er vått, ikke sant? Han vil gå inn i historiebøkene som et av de største ikonene i norsk fotballs historie, i likhet med Roar Strand. Og sånn vil det alltid være til universet kollapser og tid ikke lenger eksisterer. Derfor blir det mest underholdende med Enga de lange utspillene fra RBK-vrakgodset Lars Hirschfeld og de hysterisk morsomme bidragene fra, var det Ronsen han het? Samme det. Lykke til. Å-hei-å-hei-å-hei-å-hå-å....

Kurt

14.aug.2010 kl.12:32

Dette er jo bare tøys. Rosenborgs deltakelse i CL skaffet masse oppmerksomhet til norsk fotball, viste at det var mulig å nå europeisk middelklasse. Var også en fin arena for mange ambisiøse spillere å utvikle seg på. Og den dynamikken, med at de beste norske får dra ut i Europa, tror jeg ikke en gang herr Rønsen tror kan stoppes. Apropos penger: Vålerenga er vel en av de klubbene som har drevet for andres regning. John Fredriksens penger er vel hele grunnlaget for eksistensen. Synes Rønsen dette er en mer ærefull måte å skaffe kapital til sportslig satsing på, enn som RBK gjorde, å spille inn pengene sine?

Toppfotball koster. Den talentutviklinga som har skjedd i RBK de siste åra, er resultat av at det er satset ressurser inn i ungdomsarbeidet. Regner med det gjelder i Vålerengen og.Vålerengen henvender seg til kapitalistene i næringslivet( skurrer litt ifht klubbsjela eller ser det bare sånn ut fra utsia?), RBK spiller de inn med gode sportslige prestasjoner.

Raring

18.aug.2010 kl.01:00

Sier vel mere om DEG når du må prøve å være morsom på en "kan-aldri-bli-morsom"-måte, med denne:

Altså(evt asså):

Bare DEN lille detaljen forteller at DEG må man aldri ta seriøst! ....noen gang!

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits