Reka som Gene Hackman?

Jeg svingte inn døra litt før to i natt. Satte over kaffen og skrudde på radioen. Og hva fikk jeg høre? "Velkommen til en time med vår nattgjest: Kjetil Rekdal." Å nei, tenkte jeg - kan ikke den mannen nøye seg med å snakke i garderoben?


La oss begynne med musikken han valgte i sin private time - Carlos Santana, Thom Hell, The Killers, og den aller verste sangen Halvdan Sivertsen noen gang har spilt inn, "Musikken lever" (den med det enerverende refrenget "musikken har vi med, yeah yeah ...).  Det er både mulig og sannsynlig at Reka sjøl hadde pekt på Halvdan Sivertsen, men resten må ha vært konas valg. Kjetil Rekdal har aldri hørt om verken Killers eller Thom Hell. Garantert.


Når dette er sagt, skal det sies at han gjorde en overraskende god figur. Gjennomgående klare tanker, og relativt velformulert. Helt til han skulle forsøke seg med et munnhell:

<!-   - Bedre føre var enn etterpå ... eller hva det heter, he he.

Godt denne mannen ikke er norsklærer for Jungel'n, tenkte jeg, og konsentrerte meg i stedet om et kostelig intervju med Geir Bakke. Han beskreiv sin tidligere kompanjong med beundringsverdig treffsikkerhet - ikke minst da han skulle fortelle hvordan Rekas selvsikkerhet kan arte seg:

<!-  - Han trur jo han kunne ha blitt best i så å si alt her i verden, om han bare hadde hatt lyst og tid. Men da han en dag mente at han fint kunne blitt skuespiller - da sa jeg stopp, og trakk'n inn i bilen.

"Reka - ærlig talt; dette kan du ikke mene. At du kunne ha blitt skuespiller?"


"Jo, det mener jeg. I har alltid vært flink på scenen."


"Hva skulle du spilt, da? Komedier?"


"Nei ... I ser vel heller på meg sjøl som en slags Gene Hackman."


Med dette sier vi takk og god natt, og sender en CD-singel i posten. Med Thom Hell. Og ingen må tro at dette med Gene Hackman var sagt på fleip. På ingen måte.


KOMPANJONGER: Geir Bakke og Gene Hackman (Arkivfoto: Digitalsport)

Én kommentar

Erik

10.jul.2010 kl.12:54

Hehe. Morsomt og interessant, som vanlig! Skulle gjerne sett en høyere frekvens av innlegg her, Arild :) Alltid spennende lesning.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits