Enstemmig vedtatt (mot 2 stemmer)Garderoben onsdag morgen. Anita Alexandersen, sjef i publikumsavdelinga, presenterer ett av mange "oppdrag". Hun etterlyser to spillere som kan tenke seg å kaste glans over serieåpninga for jentene. Det er Morten Berre som raskt catcher poenget.


- Den kampen går jo samtidig som Chelsea og Liverpool!

For den som nå måtte lure på når Berre begynte å interessere seg for Chelsea og Liverpool, er svaret så enkelt som at alle Man U-tilhengere (Berre er der) for første gang i livet holder med Liverpool. Den som leser Premier League-tabellen, skjønner hvorfor. Kort fortalt er førstkommende søndag en skjebnedag, nærmest uten like i engelsk fotball.

Det er Amin som bryter den foruroligende stillheten:

- Jeg går for Brix; han bor jo rett i nærheten...

Forslaget vedtas med akklamasjon, mot 1 stemme. Men Anita trenger altså en til, og siden det handler om et oppdrag i front av unge kvinner, og siden det er vel kjent at Stefan Strandberg er interessert i slikt, gir forslaget seg sjøl (jeg er ikke sikker på nøyaktig hvem forslagsstilleren er, men han har bosted i Jungel'n):

- Stefan!

Også dette benkeforslaget vedtas med akklamasjon, mot 1 stemme.Men det er nå vi skal tilbake til innspurten i England. En halvtime før kampstart VIF - Odd Grenland, får jeg Jan Erik Aalbu på tråden. Han har fått plass ved siden av Tom Henning Hovi, og kan rystende fortelle hva jeg for lengst veit. Den ihuga Liverpool-supporteren Hovi har nemlig avslørt for Aalbu (som er Man U), at han av hele sitt hjerte ønsker at Liverpool "legger seg" søndag. Med andre ord; han vil at Liverpool med vilje skal tape for Chelsea - kort og greit for å forhindre at Manchester United vinner ligaen. Mer anti-fotball er det vel umulig å bli?

- Arild! roper Aalbu i telefonen. - Så langt ned skal vi aldri synke! Aldri!

Jeg svarer at jeg dessverre er kjent med sakens realiteter, og beskriver Liverpool-supporternes holdning som "ryggesløs idioti".

Og verre skal det bli, for nå gjenstår bare å referere uttalelser fra verdens mest ryggesløse Liverpool-supporter, keepertrener Gjermund Østby i Vålerenga. Replikken falt under trening onsdag:

- Rønsen, veit du hva? Jeg vurderer å opprette ei Facebook-side. Jeg lanserer den søndag, og den skal hete: I DAG HEIER ALLE SOM ELSKER FOBALL PÅ DE BLÅ! Jeg er sikker på at 30.000 Liverpool-supportere vil bli medlem - øyeblikkelig!"

Det hører med til historien at denne Østby selvfølgelig ikke har teknisk kapasitet til å opprette ei Facebook-side. Likevel - som Stutum i sin tid sa: Ord blir fattige.

I farta glemte jeg forresten en viktig sak. Hva skjedde med Amin? 200 kroner i bot. Man sender ikke botsjefen uforvarende ut i krigen uten at det får følger.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits