Euforisk lykke

-  Det er deilig å se på! sier Moa - idet han omtaler sin gode venn og lagkamerat Mohammed Fellah.

Som det så ofte heter på Vålerenga: Deilig å se på? Det er bare fornavnet! Kaptein Kristoffer "Doffen" Hæstad har helt rett: - Fellah er kanskje Norges beste spiller med ballen i beina.


I øyeblikk som i går kveld - 6-1 over Odd Grenland - føler jeg rett og slett en euforisk glede. Og for den som nå syns jeg flotter meg med fremmedord, iler jeg til med leksikalske data:


Eufori er et medisinsk uttrykk som betyr opprømthet, løftet sinnsstemning på grunn av rusmidler eller visse sykdommer. Ordet kommer opprinnelig fra gresk via latin og er brukt i psykiatrien som beskrivelse av en tilstand av lykke hos mentalt syke pasienter. Det brukes også i overført betydning om nyforelskede og om andre som opplever lykkerus ved store opplevelser.

Just precis! som svenskene sier. Akkurat sånn føles det! NRK benytter uttrykket "maltraktering", om hvordan Oslos stolthet i går  - ja, maltrakterte et av de laga som i år er tippa som medaljekandidat. Og da har vel neppe den ellers akk så sympatiske Odd-trener Dag-Eilev Fagermo troverdighet når han avskriver Enga som gullkandidat? Kanskje spesielt ikke, i etterkant av RBKs 0-0 mot LSK Lerkendal?


Det er restitusjon i Vålerenga i dag. Og stort mer skal ikke gjøres. En gang i mellom er det lov å suge på karamellen. Og bare gjøre det. Vel og lenge.


For en dag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits