For et fotballag!

Fra nå, klokka åtte søndag morgen, og tolv timer fram i tid skal jeg konsentrere meg om en sak: Lese tabellen. Det står nemlig der, svart på hvitt, i selveste Aftenposten - at Vålerenga leder Tippeligaen.

Det var en sann nytelse å besøke Bærum i går ettermiddag. Ute i gymsalen, der de fleste lag som kommer på besøk sparker ballen langt faenivold så fort de kommer i nærheten av den - der holdt våre gutter tak i kula så overlegent sjølsikkert at jeg støtt og stadig motte gni meg i øya. Jeg advarte Ingebrigt Steen Jensen på NRK fredag morgen: Husk at dere kommer til å møte Barcelona i morra! Fikk jeg rett? Vel - nesten.

Poenget er så enkelt som dette: Vålerenga har aldri hatt så mange gode fotballspillere på ett og samme lag. Samtidig. Det er slikt det blir samhandling av. Noen reagerer på at det blir vel mye bakover. Jeg er uenig. Når man ikke har åpenbare oppspillsmuligheter fins det bare én måte å beholde ballen i laget på - det er å spille tversover eller bakover. Begge deler er langt å foretrekke, framfor å sende kula i vilden sky - bare for å se den lande på huet eller i beina til motstanderens midtstopperpar.

Vel å merke om vi har kontroll. Og det har vi. Og enda bedre: Denne spillestilen åpner nesten alltid, om man er tålmodig nok, for den stikkpasninga som sender den offensive midtbanespilleren eller spissen forbi et eller to ledd  hos motstanderen - med ballen i beina, med full kontroll. La dere merke til hvor gode våre midstoppere var i akkurat denne fasen av spillet i går? Hvem hadde for noen måneder siden trodd at nettopp André Muri og Stefan Strandberg skulle spille akkurat sånn?

Det har murra litt rundt Martin Andresens ledelse av laget. Men per dato er det han som kan peke nese til de aller fleste. Rekk opp hånda, den som trur Erik Hamrens gutter skal få låne kula lenge av gangen neste søndag!

Og - kjære, kjære, kjære venner. Nå gjør vi det sånn: Du har helt sikkert en venn som enten a) har fått den stygge vanen å foretrekke fotball fra tv-stolen, eller b) nesten er klar for å se sin første toppseriekamp live. Palmesøndag skal disse folka på kamp! Skal vi ikke fylle Ullavaal, da?

Om vi blir over 20.000 - hvem trur for alvor at Fellah & Harmeet & Moa og resten av gutta fra Oslo Øst tør tenke tanken på å skuffe oss? Det trur i hvert fall ikke jeg!

7 kommentarer

Tonje'the girl behind this.

21.mar.2010 kl.12:55

Hei .

Jeg har spm runde på bloggen , stikke innom en liten tur eller ? : - )

tøff blogg forresten , digger'n : - D

Maria helen

21.mar.2010 kl.13:45

Så bra at vi supportere for enga, kan sjekke en egen blogg som enga har:D

Dritt bra at vi har funnet ut at vi ikke ligger på 5 plass, men på 1.plass og leder tippeligaen:D

21.mar.2010 kl.14:30

www.jennymalin98.blogg.no kommentere ? : ) fin blogg : )

Khan

22.mar.2010 kl.02:04

Jeg kommer!

Supporter

22.mar.2010 kl.13:21

Hvis du ser bort ifra cupfinaler, når var Enga sist en hjemmekamp med over 20K på tribunen?

# christine

22.mar.2010 kl.17:28

enga for alltid, uansett!

Marius

24.mar.2010 kl.19:23

Samme for meg hvem vi er så lenge vi er Enga, men om vi er Barcelona så håper jeg Fellah tør være enda mer Messi mot Rosenborg. Gjerne bruke dribleferdighetene enda mer, og det kan det bli enda mer kaos i gutte-forsvaret enn vi så på mandag.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits