Den svarte Ibsen!

Det er ikke måte på hvilke talenter som skjuler seg midt inne i svarteste jungelen. Nå går Dawda Leigh selveste Henrik Ibsen en høy gang!

Torsdag tok jeg Dawda til side i garderoben. Anledninga var den påstått voksende antisemittismen som var gjenstand for debatt i Stortinget. Fra FrP-holde ble det hevda at det spesielt i muslimske miljøer ser ut til å være grobunn for jødehat. Hva var da mer naturlig enn å spørre en muslim? Ergo spurte jeg Dawda:

- Hvordan er det med jødehatet i dine kretser?

Først trodde han jeg spurte om jødehatt - altså kalotten! Men når denne misforståelsen var rydda av veien, svarte han som det sømmer seg en intelligent ung mann fra Oslo Øst:

- Arild, jeg er bare en vanlig gutt som ikke kan dømme noen. Hvis Gud vil straffe noen, må det være Guds oppgave. Jeg kan ikke legge meg opp i den saken.

Moa er stum av beundring når jeg forteller om det inntrufne, ser på Dawda, og utbryter:

- Den svarte Ibsen!Om Gud har lagt seg opp i botreglementet i Vålerenga må gudene vite, men fredag ble det muligens innført en ny praksis. Det viste seg nemlig at Andreas Nordvik hadde fødselsdag dagen i forveien, uten at det ble markert i garderoben. Slikt er strengt tatt ledelsens ansvar, men Martin Andresen fant umiddelbart en annen løsning:

- Andreas; dette var opp til deg å gjøre oss andre oppmerksom på. Det blir på samme måte som med våre nye landsmenn - vi vil gjerne at de, innafor rimelighetens grenser, innordner seg våre skikker. Enig?

Dermed endte det med bursdagsbot. Til Nordvik!

( I parantes bemerka: Nå har Reka, stadig per telefon, skifta taktikk i tippinga omkring årets Tippeliga. Nå babler han om at både Aalesund og Enga kan ha 9 poeng etter tre kamper! Og at begge lag dermed har lagt Stabæk og Rosenborg "godt bak seg på tabellen"!)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits