Om å skape stemning: Kaz og dos

Assistenttrener Kaz Sokolwski er i ferd med å bli en mer og mer sentral figur i Vålerenga. Han er rett og slett en dyktig og kul fyr. Men også ufrivillig morsom, det må han finne seg i å bli betrakta som.

Det har med dialekta hans å gjøre, men også med helt usannsynlig dårlige sjekketriks. Det skjedde her om dagen, mens Martin Andresen var på spillertokt i utlandet. Kaz skulle lede treninga, og hadde dermed også ansvar for all beskjedgiving i forkant. I dag hadde lederen for publikumsavdelinga, Frida Blomgren, bedt om et par minutter - og Kaz presterte å presentere henne i følgende vendinger:

- Som dere ser har jeg fine nye sko i dag. Og her har dere en fin jente ...

I etterkant av opptrinnet ble han beskyldt for å være ufrivillig morsom, og på vei ut på feltet blir jeg nødt til å forklare ham hva uttrykket betyr. Jeg kaver muligens litt, men når tydeligvis fram med budskapet - all den stund Kaz spør:

- Betyr det å være tett i pæra?

Yes, Kaz! Yes!


UFRIVILLIG MORSOM: Kaz Sokolowski (Foto: Digitalsport)

Da avslutter vi med Freddy dos Santos, som er notorisk når det kommer til øvelsen aldri å holde kjeft. Jeg vandrer sammen med Lars Hirschfeld ut mot treningsfeltet. Himmelen er høyblå, og selv om termometeret viser betydlige minusgrader kommer jeg til å tenke på Jokke: "Sola skinner, og jeg er så glad!" Så sier jeg noe sånt som dette:

- Lars, er du enig? Det fins neppe bedre forhold for fotball?

Freddy rusler to skritt bak, og ødelegger brått hele stemninga:

- Rønsen; hva sier du til lav kveldssol og rundt 20 varmegrader på Ullevaal, 'a?

Kødd.

Én kommentar

Tom Henriksen

14.mar.2010 kl.09:37

Hei Arild, bra og se du er dytten før seriestart, trenger flere inn innpiskere som deg. Lever i håpet nå i år igjen jeg, som da vi kjørte buss til Hønefoss på en regnfull dag på 2000 tallet, eller da vi samla pucker under gamle tribunen på jordal. Nå går jeg på en ny sesong med klubbdrakt på jobben og stickers på bakruta i bilen, ganske tøft det ettersom jeg har utvandra til sarpsborg (hockeytown) hørt makan til tøv, her nede er f.... meg ikke den kulturen som det er på ENGA. Gleder meg som en unge på julaften, sesongen er igang. Mye breial prat og tårer vil det bli, men gleden ved fotball og enga er med på og gjøre 2010 til ett godt år. Så kos dere der oppe på vertshuset og i blåbussen, vi treffes og snægges snart. Så lykke til alle der som lever for ENGA. (PS. vi ruler for nummer 1-klubben her sarp og).

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits