Guttehijab i Enga?

Det er mye bråk omkring hodeplagg for tida. Men er det egentlig noe mer relevant å gå med topplue inne - attpåtil ved lunsjbordet - enn å gå med hijab?

Jeg sitter og intervjuer Doffen for Vålerenga Magasinet når to blide, unge herrer skrider inn i lokalet - caféen i andre etasje oppe i Vallhall. Moa og Fellah, companions in crime. Begge med strikkelua godt trukket ned over hele huet.

- Guttehijab?

Jeg roper og spør på en gang - og svaret egner seg faktisk ikke på trykk, ikke en gang på internett. Men jeg står ved mitt spørsmål: Med hvilken rett kan vi klage på at muslimske kvinner bruker hijab, når kremen av norsk idrettselite trer topplua godt nedover øra, inne som ute, i 20 varmegrader?Dette spørsmålet står på ingen måte i motsetning til å oppfordre folk på det aller varmeste (gjerne med topplue) til kick off på Jordal 8. mars. Siden evenementet finner sted på selveste kvinnedagen, ville det vel også være ønskelig om mange kom dit med hijab? Det ville i det minste være et tydelig tegn på at Vålerenga ikke lenger er noen "gutteklubb". Men hovedpoenget er dette:

A-laget i fotball skal presenteres i den første pausa denne kvelden, da våre iskrigere starter kampen om den 27. bøtta. På hvilken måte? Doffen og hans kompani skal entre Jordal - på skøyter! Og spørsmålet blir jo: Hvor ofte går man på skøyter i Kingston Town, Jamaica?

Undertegnede ligger allerede i forhandlinger om en stand-in rolle; jeg ble tross alt Oslomester i ishockey som lilleputt!

6 kommentarer

Lars

03.mar.2010 kl.14:08

Dette er vel den grad av innsikt man kan forvente seg av en enga-supporter...

Erik

03.mar.2010 kl.15:01

Hei Lars. Jeg lurer på hvilket empirisk materiale du sitter på som gjør at du kan implisere at enga-supportere har lavere grad av innsikt enn andre? Etter utsagnet ditt å dømme er det mulig at du i dette tilfellet manglet litt innsikt i hvordan lettere humoristiske tekster er utformet.

Slapp av

03.mar.2010 kl.15:55

Han synes bare det er så forbanna trist at han ikke har mulighet til å holde med VIF sjøl. Da må man jo bruke internett for alt det er verdt, ved å lese gjennom ALT som omhandler Vålenga. Denne Lars er ikke annet enn en trist, liten sjel som aldri kommer til å få oppleve Oslos Stolthet live. Dette liker ikke Lars, dette gjør Lars sliten og grinete.

Ellers en fet blogg!!

sherri

04.mar.2010 kl.10:24

Her har vi kremen av Oslo øst, hærlig!

Jane

04.mar.2010 kl.13:35

Genialt! Har skrevet om hijab på bloggen min, men detta er jo mye bedre;)

Pia Emilie

06.mar.2010 kl.22:57

Gleder mej til å se fotball gutta på skøyter:)

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits