Spillets far! Men hvilket spill?

Hva vil Erik "Panzer" Hagen bli huska for? En sær problemstilling mener du kanskje, all den stund mannen lever i beste velgående? Faktum er at spørsmålet er brennhett!

Drillo sa en gang at han var uinteressert i all idrett som ikke har offside. Han om det - og hans synspunkt kan uansett ikke forhindre at håndball-EM er tema i VIF-garderoben. Kanskje ikke borte i Jungel'n, men helt bestemt i det som begynner å avtegne seg som en fullt reetablert utgave av det tradisjonsrike Hjørnet: Freddy, Panzer, Muri, Doffen & Lars Iver.

Mange debatter har en tendens til å begynne hos Panzer, så også i dag.

Panzer: - Rønsen, så du håndballkampen i går? Jeg mener de må gjøre drastiske ting med reglementet.
Rønsen: - Hvordan da? Du, av alle, mener vel ikke at det går for hardt for seg ute på parketten?
Panzer: - Ikke spør så dumt. Men for det første burde det  bli forbudt å spille ballen tilbake over midstreken, sånn som det er i basketball. Hva er'e det heter igjen, Muri?
Muri: - Eh... back court, tror jeg.
Panzer: - Nettopp. Og så må noe skje med dommernes tilfeldige diktatur. Spillerne veit jo aldri når passivtegnet kommer! Her burde håndballen også lære av basket. Der er det sånn at et angrep kan vare et visst, fast antall sekunder - hva heter'e, Muri?
Muri: - Nei... kanskje bare klokkestopp, eller ...?
Panzer: - Uansett. Spillere og publikum veit hva de har å forholde seg til, dét er poenget. I håndball er dette helt tilfeldig. Skandale.
Rønsen: - Og hva ønsker du å gjøre med det?
Panzer: - Jeg skal sørge for at disse endringene er gjort i løpet av fem år! Framtida vil takke meg. "Panzer", vil håndballfolket i kommende generasjoner si, mens de himler med øya - "du mener spillets far"?


PANZER: Håndballens far? (Foto: VIF Media)


Med TV 2-sportens anker Fin Gnatt som leksikon, kan jeg opplyse at Muri hadde helt rett i dette med "back court", og at antall sekunder i angrep er begrensa til 24, da stopper "angrepsklokka". - Gode regler for å få fart i spillet, og for å hindre uthaling av tid, mener Gnatt. Og dermed noterer vi umiddelbar støtte til Panzer. Stå på, spillets far!

Én kommentar

Dave

31.jan.2010 kl.16:14

Pampers Hagen. Passer kun i Søppelenga.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits