Nytt språk: Jungelsk!

Det er kaldt på oppe på Veme, et faktum som innvirker på Panzers presisjon hva oppmøte til trening angår. Men først til treninga - for i år skal gutta våre løpe fort. Sprint!

Drillo innførte i sin tid et begrep som heter "best uten ball", og vi får da inderlig håpe at Vålerenga i år ikke i første rekke vil bære preg av ikke å ha ballen. Men formiddagsøkta torsdag var ballfri. På programmet sto løping. Ikke endeløs doggis, men sprint.

Det hele foregikk under ledelse av Leif Olav Alnes, mannen som sto bak friidrettsunderet Geir Moen på 90-tallet. Etter en kort innledning om at det er viktig å ta hensyn til "anatomiens forhold til knokkel'n i ankel'n" (eller noe sånt), bar det rett ut i oppvarming som mest av alt ligna på øving til "Skal vi danse". Forbildet i det perfekte samspill mellom hofte, rygg, hode og armer? Juan "Samba" Fuenmayour - hvem ellers!?

I forkant av selve sprintøkta - man måler tida på et 40-meters løp, der bare de siste 30 teller i protokollen - var Alnes nøye med å understreke at "dere skal ikke løpe maks; vi skal ikke ha skader - da er jo hele vitsen borte. Hold dere et sted mellom 90 og 95 prosent". Han ble ivrig sekundert av manager Andresen, som åpenbart var ute etter å spolere hele greia: - Faen gutter, få se hvem som vinner 'a!

Fredagen opprant med at Øyvind Bolthof til øredøvende klappsalver sa takk for seg, omtrent samtidig med at Panzer entra lokalet. Han unnskyldte seg med at det var 79 kuldegrader på Veme - men sånt er det vel strengt tatt mulig å ta høyde for, eller hva mener botsjefen?

Oppvarming inne; spinning for omlag halvparten - en øvelse som inkluderte mesteparten av Jungelen. Og nå har 'em jaggu begynt å snakke jungelsk! Idet jeg satte meg på sykkelen, plapra dem på et språk ingen på denne kloden noensinne har hørt!
Etter et kvarters tid hadde Panzer endelig fått skifta, og satte seg på sykkelen foran meg.

Rønsen: - Det er frivillig å bosette seg på Veme, eller hva?
Panzer: - Og det er frivillig å være edru!

Case closed.
Nyhetsvarsel: Kristian Brix er årets botsjef, men han er allerede i ferd med å snuble - for hele vitsten med botkassa er jo at den skal bli diger. Problemet ligger i at Brix nærmest daglig ilegges bøter, fordi han er notorisk når det kommer til å bli slått tunnell på i firkant. I forkant av at årets botreglement skal vedtas, varsler han således at det ikke lenger skal være bot for tunnell i firkant!

Gudbedre - når blir David Toska sjef for Norges Bank?

Og til slutt; skandale: Elvis ville fylt 75 i dag, og jeg glemte å gratulere Panzer med dagen! Gratulerer med dagen, Panzer!

3 kommentarer

Randi

08.jan.2010 kl.17:37

Alltid like morsomme innlegg!

Pia Emilie

08.jan.2010 kl.23:23

Hoho:)

annteira

09.jan.2010 kl.13:47

Åh jeg elsker å lese disse innleggene!

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits