Hvor langt ned kan man synke i Vålerenga?


Vi nærmer oss kanskje filosofien nå. Eller kanskje ikke. Det kommer an på øya som ser og øra som hører. Men det kan uansett være mulig Freddy dos Santos en periode var nede på sitt laveste nivå.

bloggfreddy
I forbindelse med Operasjon Hull-i-Hjertet, hendte det at Freddy nærma seg keepertreningene. "Får jeg lov," liksom? Som regel gikk det bra, men da han en dag henvendte seg med nesa litt høyt oppe - da ga Gjermund Østby klar beskjed:

- Du må ikke tru det bare er å komme her og komme her! Skal du værra med på keepertreninga, får du si fra. Vi planlegger litt her også, selv om du åpenbart ikke har fått det med deg. Vekk! Vi er på arbe'!

Jeg greide nesten ikke å stå oppreist, da jeg så Freddy, selveste dos Santos, rusle slukøra mot mot den firkanten som akkurat var over - og kunne ikke styre meg for å rope etter'n, i en ... muligens, noe triumferende tone:

- Freddy, nå kommer du ikke lavere her i Vålerenga! Du er på nivå under ballhentertrener'n!

Men da fikk Østby-pipa en helt annen lyd:

- For noe fantastisk sludder! Freddy; du kommer aldri - jeg gjentar; aldri - til å komme på nivå under Rønsen! Den sjukdommen er ikke finni opp, som vil føre deg ned på hans nivå!

bloggeirik1Men dét nivået er muligens fysikalsk ansvarlig Eirik "Mysild"/Snåsamannen" Bjærke i ferd med å nærme seg? Her om dagen meldte han følgende:

- Rønsen; i går brukte jeg din metode?
- Min metode?
- Ja, du fortalte meg en gang at da du hadde som vondest i ryggen - da tok de de utporsjonerte brexidolene, før du spedde på med et par cognac.
- Korrekt, selv om jeg tror det var Gammel Dansk. Men cognac gjør sikkert samme nytta. Funka det?
- Om det funka?! Se på meg, da! Frisk som en fisk!

bloggaabrekkOg på tale om metode, så er det også forskjellige metoder å henvende seg til folk på. Rett etter at jeg fredag kveld hadde gleden av å være deltaker i nasjonal fjernsynskringkasting, tok det bare et par minutter før det tikka inn ei hyggelig melding fra en forhenværende VIF-trener.

"God kveld, kjære Arild. Alltid like hyggeleg å få deg på besøk i TV-stua. Alt det beste - hilsen Harald Aa."

Mens jeg står og leser meldinga, ringer telefonen - og samtalen viser seg å komme fra en annen ex-VIF-trener:


- I måtte spy! Fy faen så stygg du er! Direkte heslig ... ha! ha! ha! At det går an?!

Slik samtalen utvikla seg, viste det seg at herrene Aabrekk og Rekdal faktisk hadde omtrent det samme på hjertet. Språket er bare så mangfoldig. Eller kanskje er det heller et svært begrensa kontaktinstrument? Det kommer vel - det også - til sjuende og sist an på hvilke øyer som ser og hvilke ører som hører?

bloggrekdal

Én kommentar

Bjørn Heidnstrøm

10.okt.2009 kl.11:51

Rønnsegut!!

Fryder meg over din penn! (igjen!)

I e i Belgia og håper du kan hoppe inn i din private Jet (Belgia vs Tyrkia i kveld)

mvh

Bold Lancestrong

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

53, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits