Det enkle regnestykket som sender VIF til Europa 2010

Vi ligger på niende plass, med trygg avstand til nedrykksspøkelset. Og er det egentlig så stor forskjell på å bli nummer ni og nummer fire? Den forskjellen kan vise seg å være kjempestor! Helt avgjørende!

aminaction706630aDet herska etterlengta optimisme i garderoben i forkant av restitusjonen mandag formiddag. Med Amin som anfører, samla vi oss foran PC'en. Tema: Hva håper vi på i kveld, i oppgjøret Brann - Odd/Grenland? Uten å bli helt enige, lå det i lufta at det beste ville være Odd-seier ("de greier vi ikke å ta igjen uansett"), eventuelt uavgjort.

Men da hadde vi faktisk glemt et helt essensielt poeng ved de fire siste serierundene: Europa! Du trudde kanskje dét løpet var kjørt og atter kjørt med tanke på 2010? Så er ikke tilfelle. På Bohemen regnes det høyt og vilt på ettermiddagen, altså før Huseklepp hadde most Faremos gutter:

- Klart vi må håpe på Brann-seier! Da kommer Brann på 40, vi har 34. Seks poeng er mulig å ta igjen på fire matcher - ikke minst fordi vi har igjen Brann. Om vi slår Viking til helga, og Brann går på en smell i Tromsø - ja, så kan vi ta dem igjen allerede idet to serieomganger står igjen!

Klok tale, må det være lov å si. Dette er mulig - men hvor kommer Europa inn i bildet?

- RBK er klare for Mesterliga-kvalik. Det betyr at laga som havner på andre- og tredjeplass i serien vil få kvalik til Euroligaen. På én betingelse: At ikke ett av disse laga vinner cupfinalen! Om så skjer, vil nummer tre og fire i serien få Euroliga-billett!

Dermed blir strategien enkel å legge opp: Vi må vinne våre siste fire kamper, og Molde må slå Aalesund i cupfinalen! Sorry, Reka! Om VIF ligger på fjerdeplass da dommeren blåser av matchen på Sør Arena 1. november, er det vår simple plikt å heie hemningsløst på hele jævla Molde uka etter!

2 kommentarer

Optimisten

30.sep.2009 kl.08:33

Bra gutta har trua. Men om man se på dette: http://i38.tinypic.com/2ahtdt0.jpg

Så ser man at en ivrig sjel på klans forumet har sett opp sitt ønske for de 4 siste serierundene. Og hva ser man. Vi kan faktisk havne på 3. plass.
Er det mulig skal vi ha trua :)

Jens

30.sep.2009 kl.18:53

dette høres fantastisk ut, og jeg har trua at vi kan ta de 4 siste,men... alltid et men. Jeg er noe usikker på reglene her, men i fjord sa alle. jaja taper vi Cup finalen får vi jo europa uansett. Stabrekk har jo fått en CL plass fra 1 plassen. Så hvis Enga for 4, og Molde tar 1 og cupen. får ikke Aafk europa spill fordi Molde har fått fra serien? Eller er det forskjell pga stabrekk fikk CL og Molde for euro?

Uansett er nok det beste å ta alle de 4 siste kampene og dra med en bronse:D

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

53, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits