- Luton; I want you to be... smaller!

Det blir stort sett hygge i dag. For nå er det trivelig her oppe på Vallefeltet!

trening5621Har det skjedd noe etter at Martin overtok alt ansvaret? Ja, det har det - uten at det nødvendigvis har sammenheng med at "Martin er bedre enn Toro". Det har rett og slett med det å gjøre, at Martin Andresen har gjort alle spådommer til skamme - nemlig at det ikke skulle "merkes" at han overtok lederansvaret. Sånn omtrent, gikk replikken nede på BohemenCafé Vålerenga og Vålerenga Vertshus:

- Andre lag som bytter trener får i hvert fall en slags mulig psykologisk oppdrift. Noe nytt skjer, liksom. Men hos oss? Har ikke Martin i virkeligheten styrt dette hele tida? Og hva er nytt da, liksom - ved at han "overtar"?

Som Jokke ville ha sagt det: - Hei, folkens! Jeg har nyheter!

Faktum er at Martin har innført en ny stil. Etter seieren over Molde lørdag, med fri søndag og lett jogging/restitusjon mandag, ble tirsdagstreninga den hardeste som er gjennomført siden regimet Rekdal & Bakke. Den tyngste var én mot én, i fire omganger. 1 angriper mot 1 forsvarer; angriperen mottar ballen på 16-meter'n, og har som oppgave å lure backen og sette ballen i mål bak keeper. Mister angriperen ballen, er det på'n igjen. Hver sekvens tar 45 sekunder. Prøv sjøl! Det er tungt!

Når økta så ble avslutta med tre mot tre på kortbane, var det klart for den store melkesyredagen. Og sånn har det fortsatt, i ei treningsuke som toppa seg med to treninger torsdag. Så: Langhelg, fri fredag/lørdag/søndag.

Men vi går tilbake til mandagen, og vi skal ikke røpe alle detaljer rundt den gjeninnførte individuelle vurderinga. Bare dette: Da Jarl André Storbæk mente han ikke hadde utretta stort offensivit, ble det stille - før Andresen tok ordet:

- Et mål ... Det er vel en slags offensiv kvalitet, eller hva?

lutonscoring727134aMens Luton Shelton fikk gode råd av Bengt Sæternes: - Loui; you don't have to drible. If you catch open space between the defender and the keeper - just pass the ball, and run around him! You run like Usain Bolt!

Men før det igjen, hadde vi opplevd en videogjennomgang av kampen, under ledelse av analyseansvarlig Aleksander Olsen - in Østfold-English. Også han hadde råd til vår venn fra Jamaica:

- Luton; - I'll show you this sequence one more time; you should do this... ofter!

Det tok litt tid før det gikk opp for forsamlinga hva som nettopp hadde blitt sagt, men Alex fortsatte å by på seg sjøl. Han ga ikke slipp på Luton, og det faktum at han gjerne ser lynvingen smalere i banen - ja, da falt orda sånn:

- I'd like you to be ... smaller!

Er det rart at Luton Shelton sprudler i VIF-drakt etter oppholdet i Danmark?

Det fkatum at Kristian Brix en silde formiddag denne uka lurte på hvor lenge det skal gå før Norge får en "svart president" - det lar vi faktisk ligge, inntil videre. Nå konsentrerer vi oss om det nært forestående statsministervalget - og gir i stedet til beste to vakre sms'er. Først fra Doffen:

"I natt 1. sept. kl 04.15, kom vår utrolig vakre lille guttebaby til verden. Det lille nurket veier 3476 gram og er 50 cm lang. Hanne var helt enorm under fødselen. Alle 3 har det veldig fint."

Og så fra Freddy, onsdag kveld - den dagen han var operert for hull i hjertet:

"Alt bra. Jeg lever med tett hjerte!"

Som min pappa alltid sa det, når det butta litt i mot på vårparten og tidlig på sommeren: - Husk det, Arild - at Vålerenga er et høstlag!

dsc0009

Én kommentar

Jeanette

25.sep.2009 kl.15:45

Utrolig bra Innlegg og blogg da selvfølgelig:D .. Jeg ser så opp til disse guttene og Martin andresen, broren min spilte på vålerenga når jeg han var liten og vi bodde på etterstad. Helt siden jeg har blitt født har Vålerenga alltid stått innskrevet i hjertet mitt. For jeg gjør absolutt ALT for Vålerenga. har en egen vålerenga vegg på rommet mitt som jeg er så Utrolig stolt av, fordi vålerenga er virkelig min sjel og mitt hjerte. drømmen min hadde gått i oppfylese vis jeg hadde fått lov til og møte alle disse guttene som virkelig jobber for et lag som så mange supportere ELSKER av hele sitt hjerte. jeg flytter snart til Trondheim , til Rosenborg land :/ som jeg grurer meg veldig til fordi jeg kommer til og savne og kunne gå på alle hjemmekamper , kunne stå sammen med klanen og synge vålerenga sanger som jeg er så utrolig STOLT over. men jeg vil alltid ha vålerenga laget med meg i hjertet mitt og vil alltid kunne få gå på vålerenga kamper bare ikke like ofte som før. men nok om det jeg ville bare forklare hvor mye Vålerenga betyr for meg for det kan ikke beskrives. jeg har VIRKELIG LAGT SJELA MI I DETTE LAGET. nei jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg elsker dette laget ..

Skriv en ny kommentar

hits