Nygift Rekdal på vei til Cape Town (Gjermund Østby betaler!)

Vi byr på litt spas i dag, men innrømmer villig at stemninga ikke akkurat sto i taket mandag morgen - etter 0 framover og tre i sekken for et at Tippeligaens klart svakeste lag.

 

Vi nevner ingen, og glemmer dermed heller ingen. Men det vesentlige i oppsummeringa var dette:

-          Vi har sjøl spilt oss ned i den dritten vi har havna i.

-          Detta holder ikke; det vi har sett noen bilder av på video nå: Detta holder ikke. Det handler ikke om størrelse, det handler ikke om tekniske ferdigheter. Det handler om innstilling. Det vi har sett glimt av nå; det holder ikke.

Men Øyvind Bolthof skal få denne:

-          Vi har reist oss før, gutter. Det gjør vi nå også.

OK, Øyvind. Det gjør vi - og begynner like godt med en noe hyggeligere historie enn hva som utspilte seg i Drammen i går kveld.

rekdalSaken er at mens Vålerenga spilte borte, men likevel befant seg på Østlandet, og Aalesund skulle få bank ute på Fornebu - ja, så benytta noen av oss anledninga til, litt i ettertid, og gratulere Kjetil Rekdal med nytt bryllup. Sushi og øl eller solo, og noen andre greier som jeg ikke kan navnet på. ("I" tok for øvrig regninga, i skikkelig gentlemansstil.)

Men igjen var det Gjermund Østby som presterte å sette seg i offside, gang på gang. Tidvis er han det personifiserte eksempel på oppsummeringa i garderoben. "Vi har sjøl spilt oss ned i den dritten vi har havna i."

Mange vil være kjent med at han var et par mål unna en lengre rusletur seint på vårparten, da han hadde vedda på at han skulle gå på tvers over vårt vidstrakte land dersom Manchester United vant seks titler.

Nå er'n der igjen. Og poenget er, som sjappe-sjef Frode Veie så korrekt antyda idet søndag var i ferd med å bli til mandag:

- Problemet med deg, Gjermund, er ikke at du vedder - men at du i bunn og grunn aldri inngår noe veddemål. Du gir bare bort. Du vedder bare på hva du sjøl skal gjøre om du taper, mens motstanderen ikke risikerer noen ting. Det er jo ikke veddemål.

Foranledninga for at Veie valgte sine ord såpass lettfattelig var - nettopp, lettfattelig - i og med at Reka over bordet gjentok sitt løfte om å styrte ei flaske med noe sterkt i, den dagen Michael Owen gjør hattrick for Man U, mot Liverpool, på Anfield.

Gjermund Østby: - Det kommer aldri til å skje!

Rønsen: - Hvor mye vedder du på det 'a, Gjermund?

Østby: - Du kan bestemme! For det kommer ikke til å skje!

Som Veie korrekt påpeker; Gjermund vedder ikke. Alt han gjør er å legge opp smashballer, og sånt sier ikke idrettsinteressert ungdom nei takk til.

Rønsen: - Hva sier du, Reka? Skal vi la mannen slippe med en helaften?

Veie: - Alt for lite! Dårlig valg!

Rekdal: - Jeg syns en helaften er et OK forslag, på én betingelse: Rønsen og I skal fritt få velge hvor på kloden kvelden skal tilbringes! Greit, Gjermund?

Østby: - Greit!

Så da er det bare for Kjetil Siem å gjøre seg klar til bordbestilling. For vi skal i hvert fall ikke kortere enn til Cape Town!

    

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

53, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits