It's a jungle out there!

Det er i ferd med å gro opp en jungel i Vålerenga. Men det er ikke alltid like lurt å påpeke enkle fakta her i verden.

Onsdag morgen, og jeg setter meg ved siden av Moa. På Daniels plass. Legger armen rundt spissjuvelen vår, og sier:

moaheit- Det er en som mangler her, Moa.

- Det er det, Rønsen.
- Jeg liker ikke tingenes tilstand, men sånn er jo fotballen. Og jeg unner jo Daniel alt godt. Han har jammen gjort sitt for Vålerenga, og nå håper jeg bare at han kjenner besøkelsestida si; at han slår til, noe alvorlig.
- Det kan du føle deg trygg på. Daniel kommer til å slå til som fy.


Jeg rusler en tur ut i forværelse, men blir fort lei av å se Panzer, Sæternes, Doffen og Berre kjøre racerbil på data-TV. I min oppvekst slutta man å leke med tog sånn i 13-årsalderen.

Tilbake i garderoben kommer jeg til å huske hva Dawda sa i går, da jeg påpekte at det var skrint med folk i Det svarte hjørnet - det var da han kom til å bruke betegnelsen "jungel". Dawda er en kreativ ung mann, og selvfølgelig var det lite oppfinnsomt av meg å døpe ungdommens avkledsningsareal Det svarte hjørnet - som et svar på det legendariske Hjørnet med Panzer og Freddy som det orale senter.

- Se på jungelen! sier jeg, i relativt høyt toneleie, må jeg innrømme, ikke akkurat innestemme - og peker bort på den lille avkroken som starter med Moa, og som i løpet av et par kvadratmeter inkluderer Fellah, Mos, Dawda, Amin og Harmeet - Oslo østs virkelige stolthet!

Men så tar det bare tidelen av et sekund, før jeg er overfalt av en samla jungel! Fellah knyter et slags tau rundt halsen min, mens resten av bermen gir blaffen i at jeg mener de må ta hensyn til at de har med en gammal mann å gjøre, som attpåtil har permanent dårlig rygg!

Og det er da jeg får følelsen av at dette er ta-Rønsen-dagen. For her kommer Pål Engebretsen, materialforvalteren. Han har innsigelser mot antrekket mitt - og jeg må vel innrømme at jeg, i hvert fall i en materialforvalters øyne, kan se smått sjaskete ut, der jeg stiller i et antrekk satt sammen av Nike-klær fra de siste tre-fire års kolleksjon. Poenget er at jeg bare har fått utlevert ett sett treningstøy fra kappa. Alle de andre som befinner seg her inne har to sett. Men den viktigste forskjellen består i at jeg faktisk vasker mitt eget tøy, mens de som har to sett til disposisjon bare legger de svette klærne i en pose - og vips - så har Engebretsen vaska det.

Jeg forteller som sant er, at om han mener jeg skal stille propert kledd, i Kappa-kolleksjon, hver dag - ja, så må han finne seg i å spandere to sett på meg. Og fortsetter:

- Du må jo skjønne det, Pål - at jeg ikke har mulighet til å vaske treningstøyet mitt hver dag.

- Hvorfor ikke det?

- Fordi det liksom blir litt feil; å bruke en hel maskin på å vaske ei trøye, et par strømper, og ei kortbukse.

- Men du har vel mer du kan vaske hver dag? Du bruker vel i hvert fall ikke underbuksa di mer enn en dag av gangen?

- Jeg går i John Lennons fotspor, og bruker ikke underbukse til daglig.

- Så begynn med det, da!

3 kommentarer

KhanSoGood

25.jul.2009 kl.07:11

Hahaha enga har fått en egen jungel i garderoben, en gledens dag dette her:P

Nina

26.jul.2009 kl.21:14

Welcome to the jungle....

Bjørn Heidnstrøm

29.jul.2009 kl.00:14

Følger deg Rønsen.. du er superbest med penn (også)
besøk snart eller?

mvh
Bold Bearstrong

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

53, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits