Reka lever farlig

Jeg hadde tenkt til å utpeke seierherren i Inside-kampen mellom Toro og Gjermund Østby i dag (et par uker forsinka, men dog). Men det går ikke - ikke en gang når det første Toro møter meg med etter ferien er et "Rønsen, du har feiga ut"! Poenget er at det i dag bare MÅ handle om Kjetil Rekdal.

panzersmellfor56620412sAller først til en heller foventa hilsen. Treninga begynner 16.00 tirsdag, og en god halvtime før oppmøtetid entrer jeg garderoben med et smil - bare for å se rett i trynet på Panzer, en mann som helt utafor skjema faktisk allerede er i ferd med å få på seg strømpene. Meldinga er umulig å misforstå:

- Å, nei... Nå først, skjønner jeg på alvor at ferien er over.

Rett etter kommer innspillet fra Toro, men der og da gidder jeg faktisk ikke å ense disse gutta - rett og slett fordi jeg er på jakt etter Gjermund Østby, ganske selvfølgelig i den hensikt å plage ham med det faktum at den tidligere Liverpool-spissen Michael Owen har begynt å vise gamle takter, i Man U-drakt. Tidligere på ettermiddagen har jeg lovt å overbringe følgende hilsen fra Kjetil Rekdal: "Hils Gjermund å si at jeg har kjøpt inn en dram, som jeg tar på styrten, den dagen Owen har gjort hat trick på Anfield!"

Men hva oppdager jeg? Bonden fra Gjøvik har av uforklarlige årsaker fått forlenga ferien, for øvrig i likhet med deler av det svarte hjørnet (det er bare Dawda og Harmeet som forsvarer fortet), som ifølge hovedtrener "har fått lov til å være en dag ekstra i Marokko".

Jeg går hjem for å skrive, men legger sykkelturen innom Fyrstikktorget. Og oppi mitt hodet befinner jeg meg plutselig midt i Jokke & Valentinernes klassiker: "Vi skulle på kino, men hva fikk vi se? Ei flaske med alkohol, og det var det!" Dette handler vel å merke ikke om ikke om alkohol, men om følelsen av å være satt ut, av nærmest overnaturlige krefter. For hva er det Reka driver med?

rekdal- Har'u sett "Se og Hør?",
spør en kamerat som åpenbart for lengst har tatt plass i puben. Et benektende svar sender fyren sporenstreks inn i Rema 1000. Og hva får jeg se? Ikke ei sjappe med alkohol, men Reka - "eksklusivt" bretta ut over seks sider - og her har du titlene: "Kjetil Rekdals romantiske bryllup" - "Se min vakre kone"  - "Lille Mikael stjal showet" - "Valset i familiefest"; til bilde av noe som ligner en vals med lykkelige Ane Guro...  Gudbedre!

Min kamerat i puben ber meg gi Rekdal beskjed om at han er skyldig 36 kroner for kjøpet av Se og Hør - men viktigere; tapt ære - for å ha vist seg i Rema 1000 som Se og Hør-kjøper. Men enda mer vesentlig: Etter å ha konfrontert Amund Skiri, Alexander Mathiesen og Glenn Roberts i sakens anledning, har jeg virkelig greid å sette AaFK i brann - naturlig nok:

Hvis det står så dårlig til, at treneren må selge hele jævla bryllupet til Se og Hør... hvem kan da være sikker på at augustlønna kommer på konto til avtalt tid?

For egen del vil jeg gjerne legge til at alternativet - at han har sluppet Se og Hør "ekslusivt" inn i familiens aller nærmest omgivelser, uten å få betalt - da snakker vi plutselig katastrofer av historiske dimensjoner.

Når alt dette er sagt: Gratulerer, Ane Guro og Kjetil! (Men dere skal virkelig ikke ta for gitt at denne pinlige incidenten ikke kan komme til å få sin oppfølger.)

3 kommentarer

Marius

22.jul.2009 kl.17:57

Rønsen, vi bryr oss ikke om Englands-Owen når vi har Torres. At dere United-folk har mindreverdighetskomplekser får være deres problem.

Steinar

24.jul.2009 kl.11:05

Ja, da har vi fått det svart på hvitt - Rønsen leser Se og Hør.

Steinar
Yngres avd. Fyrstikktorvet

Flaske med alkohol???

24.jul.2009 kl.20:35

Øy din slubbert! Nå må du få orden på Jokkesitatet ditt. Det skal være SJAPPE med alkohol. Og du er eks-musikkjournalist...

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

53, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits