Elvis eller Michael Jackson? Eller: Hva gjør Freddy på forsida av Oslo S Magasin?

Her forleden varsla jeg et større oppgjør i anledning en musikk-quiz jeg gjennomførte i A-lagstroppen med tilliggende herligheter. Men først dette:

Har du vært på Sjappa i det siste? Fra et stativ der, kan du ta med deg en glorete trykksak som går under navnet Oslo S Magasin. Coverboy - bombe - Freddy dos Santos. Magasinet, som er ment å omhandle livet rundt Oslo S, er fullstendig innholdsløst. Ikke akkurat Ingvar Ambjørnsen, om du forstår. Men Freddy evner likevel å nå et bunnivå:

"Det er slitsomt å være fotballspiller på vinteren med mye øving, - styrke og kondisjon -, men det veier opp å høre dem synge."Å huffamei og huffamei, jeg er så sint som fy... og så styrke og kondisjon, da gitt! Skulle du sett på maken!

"Dem" henspeiler for øvrig på Klanen (og spør ikke meg hvor Oslo S Magasins journalist har lært seg regla for tegnsetting).

For meg falt det helt naturlig å konfrontere dos Santos i sakens anledning. Lørdag klokka 11.15 i garderoben, foran PC'en:

- Freddy; hva i all verden gjør du for forsida av et eller annet skikkelig dårlig magasin for Oslo S som jeg aldri tidligere har sett?
- Rønsen; hvorfor i all verden barberer du deg ikke?!


Han skal ha en 6'er for avvæpnende motspørsmål i øvelsen "hva svarer jeg når jeg ikke kan svare?" Men det hører med til historia at han som coverboy er avbilda med et skjegg så hårreisende uflidd at undertegnede aldri i sin villeste fantasi ville vurdert å vise seg offentlig med det.

På veien ut til feltet får jeg for n'te gang tyn av Panzer for at jeg, i full offentlighet, har gitt uttrykk for at Michael Jackson er en viktigere person i musikkhistoria enn Elvis Presley. Jeg trekker å skuldra (denne konfrontasjonen kan jeg umulig vinne, i hvert fall ikke her og nå), og gjør forsøk på å dra samtalen over på Tour de France. (Johan Kaggestad kommer forresten til å gå på en skikkelig botsmell om han også i år dukker opp i klodens mest elendige, brune cordbukser!)

Saken er at Panzer har dratt i gang en intern tippekonkurranse, og fått følge av Stefan i trua på at Lance Armstrong kommer tilbake med et brak.

- Hvis det tipset slår inn, Erik, er det vel snakk om det største comebacket siden Jesus Kristus?
- Nei. Den tittelen vil Elvis uansett komme til å inneha. For ever.


*
Og da har jeg sannelig havna oppi det samme trøbbelet som i forgårs; det har noe med bloggens begrensninger å gjøre. Vi driver ikke akkurat og skriver romaner. Jeg er allerede blitt for lang, og det som tidlig i uka begynte med noen enkle spørsmål om "Porgy and Bess" har kommet til å vikle seg inn i ei gordisk knute som jeg egentlig ikke ser noen åpning på.

Hvis du syns dette låter feigt, er du på sporet. Det er reint taktiske grunner som gjør at jeg finner det opportunt å utsette disse quiz-greiene ytterligere noen dager. Det står om min framtid på feltet. Intet mindre.

Men vær trygg: The story will be continued - for hva er egentlig rollefordelinga på feltet mellom Tor Ole Skullerud og Gjermund Østby? Innafor defensiv score-box? That's the question!

Én kommentar

Benny

23.jul.2009 kl.09:59

Du skriver: "(...) spør ikke meg hvor Oslo S Magasins journalist har lært seg regla for tegnsetting". Bra du er opptatt av tegnsetting, Rønsen! Vil dog anbefale deg å sette deg inn i reglene for bruk av semikolon. Her er du, i likhet med resten av journaliststanden, en "persistent offender". Jeg siterer fra korrekturavdelingen.no:

Semikolon brukes i to tilfeller:

1. Semikolon mellom to hovedsetninger, der den andre utfyller eller på annen måte henger sammen med den første:
I går kjøpte han seg ny Ferrari; i dag døde han i en bilulykke.

2. Semikolon mellom leddene i en oppramsing:
Følgende spillere stilte: Espen Bjorme, Miklagard Golfklubb; Mark Lykle, Losby Golfklubb; Perry Martinsson, Tyresö Golfklubb.

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

53, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits