Historieløs fotballhistorie?

Porgy and Bess? Hvem? Hva? Når? Det er musikk-quiz i Enga. Og Toro gikk av med seier'n, eller...?

Men det blir noen omveier, som vanlig. For torsdag starta det hele med en diskusjon om Real Madrid. Når Daniel, som holder med Barca, spør hvorfor jeg er så genuint opptatt av å være mot Real Madrid, svarer jeg som sant er - at Real Madrid er et gammelt fascistlag, der spillerne og supporterne var kjent for å heie på Franco; diktatoren og Hitler-vennen som ved hjelp av våpenmakt knuste den lovlig valgte regjeringa i Spania seint på 30-tallet.

- Men det er jo hundre år sia!, mener Daniel. - Det er jo ingen som går rundt og husker på det i dag?!

dfhtil562704941aJeg innrømmer han delvis rett, men står på mitt, idet jeg mener dette handler om en klubbs tradisjon:

- For meg taler det i Barcas favør at de i dag faktisk sponser UNICEF; klubben betaler 25 millioner i året for å få lov til å ha UNICEF-logoen på drakta. Kult gjort. Og hva med klubben du har spilt for de siste fire-fem åra: Er det irrelevant for Vålerengas supportere at klubben er kjent som "østkantens" og "arbeiderklassens" lag? Helt uavhengig av at dere som spiller i dag tjener alt for mye, og at klubben i ett og alt drives som et hvilket som helst aksjeselskap?

En eller annen borte i Hjørnet har øra på gløtt: - Så du holder med Manchester United på grunn av flyulykka og "Busby Babes"?

- Nei, men det er klart at nettopp den tragedien er del av den historia som gjør at mange finner sin fotballidentitet, nettopp i Manchester. På samme måte som at Henger'n & Bruno & Lillepetter'n appellerer til folks oppfatning av Vålerenga som et lag som gir plass til "bohemer".


Det oppstår et lite pauseintermesso, idet André Muri kommer gående med verdens største plaster & sting over venstre øye.

- Er'e så vondt som det ser ut som?
- Det er ikke vondt i det hele tatt.
- Men sjølmålet; traff du med venstra?
- Det kan vel ikke akkurat karakteriseres som noe perfekt treff - men ja, det var venstrebeinet.


Det er da Panzer-Hagen griper inn:
- Du er sikker på at det var venstrebeinet? Da er det ikke sjølmål.

Og det er da vi innser at denne bloggen allerede er blitt for lang, og at du altså må vente til i morra med å få vite alt om torsdagens musikk-quiz. Men vi avslører allerede nå at hovedrollene innehas av Moa, Toro og Gjermund Østby. Og det kan bli flere; som Panzer sier:

- Rønsen. Jeg er helt sikker på, at når du står opp om morran, så er det første du tenker på -  det er et eller annet "tema" som du skal ta opp her inne. Korrekt?

- Njet.

Men vi ses altså i morra.7 kommentarer

Oppgitt

03.jul.2009 kl.17:22

"at Real Madrid er et gammelt fascistlag, der spillerne og supporterne var kjent for å heie på Franco; diktatoren og Hitler-vennen som ved hjelp av våpenmakt knuste den lovlig valgte regjeringa i Spania seint på 30-tallet."

Dette er jo overhodet ikke korrekt. Det var Franco som holdt med Real Madrid og ikke mottsatt. Du burde virkelig sjekke hva som er fakta før du skriver om det i en blogg, i steden for å spre løgner.

"For meg taler det i Barcas favør at de i dag faktisk sponser UNICEF; klubben betaler 25 millioner i året for å få lov til å ha UNICEF-logoen på drakta. Kult gjort"

Hva med alle penga som Real Madrid gir til veldedig formål vid Fundacion Real Madrid? Det er det ikke verdt å nevne i denne artikkelen, da du bare ønsker å sette negativ søkelys på Real Madrid.. Svakt!

andreas

04.jul.2009 kl.00:47

"klubben betaler 25 millioner i året for å få lov til å ha UNICEF-logoen på drakta. Kult gjort."

Det var nytt. Saa vidt meg er bekjent betaler de ca. 1 milion Euro, altsaa 8 millioner NOK.

andreas

04.jul.2009 kl.00:53

...og forövrig...aa pröve aa sette Real Madrid i en baas som Franco ambassadörer er jo kun fullstendig patetisk og kunnskapslöst...paa tide aa vaakne opp til hverdagen kanskje???

Antonio

04.jul.2009 kl.03:19

uff uff og uff.
Dette er virkelig patetisk!! Nå må dere slutte med dette sprøytet deres ("journalister"). Å påstå at RM spillerne heiet på Franco? Jeg har aldri lest mer vås i mitt liv. Franco var en tilhenger av RM, men det er er jo en kjensgjerning og fakta at barcelona knapt har vunnet mer enn nettopp under Franco regimet. Var det Franco som sørget for at RM vant i europa også? At Barcelona spiller med unicef på drakten er jo også en historie for seg selv. De forhandlet om draktreklame og ble så misfornøyde da de ikke fikk like mye som RM (mye mindre) at de droppet hele greia. At de spiller med unicef på drakten er jo en positiv ting, men med tanke på hva som skjedde i forkant så får de ikke så mange stjerner i boken av meg.

Hallik

04.jul.2009 kl.03:38

Ironi er noe dritt

storronden

04.jul.2009 kl.12:11

Dette er det største svada jeg har lest på lenge. Du får ta å sjekke fakta før du skriver noe så patetisk. Hvis dette er ment som ironi, så får jeg vel tilføye at vidkun holdt med enga og derfor heller jeg mot fotballklubben Lyn.................

M

04.jul.2009 kl.21:44

http://www.realmadrid.no/Nyhet.aspx?nyhetID=10397

Sjekk fakta før du anklager en klubb neste gang!!!!

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

53, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits