- Dem derre skjelta!

Vi er inne i den stille uke, og da er det for eksempel i kontemplative vendinger lov å fundere over språkets viderverdigheter. Men påska er også høytid for den norske frivilligheten.

A-laget hadde fri både onsdag og torsdag, men Skjærtorsdag var dagen for frivillig oppmøte. Klokka 10.00 var følgende å finne på Vallefeltet: Bolthof, Perkins, Doffen, Muri, Moa, og Daniel. Hovedtrener for dagen: Undertegnede.

I frivillig fotballtrening inngår naturlig nok "firkant". Og bombe: Stadig vekk havna herrene Perkins & Rønsen i midten - og mer enn det: Radarparet havna til stadighet der sammen ... Med skandaløst resultat, selvfølgelig. Til sammen ble det slått sju tunneller (!) på oss, henholdsvis tre og fire - og min beskjedenhet hindrer meg i å ta fordelinga i all offentlighet.

Skuddtreninga etterpå var pur nytelse, både hva keeper- og avslutningsferdigheter angår.

*

Men det er da vi skal over til språket, og denne gangen handler det ikke en variant av det norsk-engelske. I dag skal vi holde oss på den trygge østkanten i hovedstaden. Det har seg sånn at jeg en dag i forrige uke blei sittende i bil, med Henger'n som sjåfør. Vi har det ikke alt for vanskelig med å holde kommunikasjonen i gang, men en gang måtte jeg stoppe opp, se meg til sida, og spørre: - Hva var'e du sa for noe nå, Terje?

Saken var at vi ved rødt lys på Tøyen blei stående bak en bil med VF-skilter. Henger'n fikk etter hvert forklart at hver gang han så disse skiltene, så fikk han lyst til å ta meg seg svart tape - og plassere en I midt mellom V'en og F'en. Men det var innledninga til passiaren som skulle bli språkhistorisk.

Jeg er ofte mildt forbanna på folk som ikke veit forskjell på DE og DEM. Kroneksempelet er Carl I. Hagen, som har et vokabular der DEM ikke fins. Men vi gutta fra Oslo øst har nok våre svin på skauen, vi også. For hva mente Terje Hellerud, da han holdt opp høyrehånda, og pekte i retning bilen med VF-skilter? Annet enn dette:

- Dem derre skjelta!

Med dette ønsker vi god påske. Ikke minst til dem derre presta nede i Vålerenga Kjerke!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits