Den Svarte Svingen

Vi skal vandre garderobelangs, i stikk motsatt ende av det legendariske Hjørnet - helt til Den Svarte Svingen. Men vi skal også til Kjetil Siem, som mener Drillo smått respektløst tok'n på hæl'n i Sør-Afrika.

Det vil være en overdrivelse å si at debatten om fildeling går heftig i Vålerengas garderobe. Men det er helt sant at jeg tok den opp mandag morgen, da Fellah satt med øra fulle av musikk helt til klokka blei bortimot ti.

- Har du betalt for musikken du hører på? spør jeg.
Og får det svaret jeg forventer, ikke bare fra han som eksplisitt blir spurt, men også fra de fem som sitter rundt ham. Mos, Dawda, Adnan, Amin og Harmeet. Litt av en gjeng, spør du meg. Jeg hadde nær sagt; plassér Juan, Troy og Bojan borti der også, så har du hele FN representert. For et fargerikt fellesskap. 

Poenget er at de sitter der med øya på stilker, og som et unisont kor svarer de med et spørsmål: "Betalt for musikken?"  - Ja, nettopp, sier jeg. - Det var det jeg spurte om: Har du betalt for musikken du hører på? Den årvåkne leser skjønner nå hvor dette bærer hen. Ungdommen syns det er teit å betale for musikk. "Den ligger jo bare der, likevel. Hvorfor skal jeg betale for noe jeg kan laste ned gratis?" De sier det faktisk rett ut: "Det er urettferdig å betale for musikk!"

Og på spørsmål om det burde være gratis å se VålerengaUllevaal Stadion, er svaret enkelt og greit at "det er da noe helt annet!" 

Men er'e det? Selvfølgelig ikke. Det er akkurat det samme - og det er da jeg tillater meg å kalle dem det svarte hjørnet. Snylterne; hvorfor i all verden skal musikere være den eneste yrkesgruppa i verden som ikke får betalt for sitt arbeid? 

Jeg går ikke i detaljer i andre enden av garderoben, men de har overhørt diskusjonen - og Panzer er klar i én sak: 
- Kall ikke de gutta der for noe som har med Hjørnet å gjøre. Kall dem svarte så mye du vil for meg, men ikke Hjørnet.
- Hva skal vi kalle dem da?
- Svingen. Det er OK. Den Svarte Svingen.

fellah400
BETALER IKKE: Mohammed Fellah (Arkivfoto: Digitalsport)Men var opptredenen til Drillos i Sør-Afrika helt OK? Sjefen for toppfotballen i Sør-Afrika, den tidligere Vålerenga-direktøren Kjetil Siem, er av den oppfatning at Norge opptrådte respektløst. De var invitert til å spille åpningskamp - selveste Åpningskampen - på VM-arenaen. Men så det sånn ut?

Det er lov å tape 2-1 for et så godt landslag som Sør-Afrika. Men å komme til en kamp som dette med to utespillere på innbytterbenken? Er det respektfullt? Som Siem retorisk spør: Ville Norge kommet i en slik tilstand om de skulle åpne VM-arenaen foran mesterskapet i Tyskland 2006?

Svaret gir seg sjøl. Og det hjelper egentlig ikke at Drillo har mange gode grunner for å mene at hele dette opplegget var høl i huet. For er vi med, så får vi være med. Helt og fullt, ikke stykkevis og delt. At John Carew kan trene i Tyskland, spille seriekamper i England, og landskamp mot Finland på Ullevål. Men ikke tåle en flytur til Sør-Afrika? Det er bare tull. Han kunne jo for eksempel gjort noe så enkelt som å kopiere undertegnedes praksis på lange reiser, på grunn av dårlig rygg: Stå. En profesjonell fotballspiller bør tåle å befinne seg i oppreist stilling i ti timer.

Dette var ikke bra, Drillos. Og jeg tenker altså ikke på resultatet - som for vår del i høyeste grad var flatterende, for å bruke Drillo-språket. Som Pa Modou-Kah i sin tid sa det, han som for tre-fire år siden regjerte i Den Svarte Svingen- Lakk i ripa.

siemkah400
LAKK I RIPA: Pa Modou-Kah og Kjetil Siem (Arkivfoto: Digitalsport)

 

      

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits