Om å spille Gris - og leverposteiens vekt

-          It?s very cold, Mr. Ronsen! Våre hospiterende nigerianere opplever uvanlige forhold for fotball om dagen, i rimfrosten og snødyngene oppe på Valle. Men det fins andre i A-lagstroppens innerste kjerne som også sliter. Stikkord: Gris og magemål.

 

For å begynne med Grisen, og denne gangen handler det om den spektakulært intellektuelt-orienterte kortspilløvelsen GRIS. Spillet går som kjent ut på å bytte kort; den som får fem like legger tommelen på bordet, og den siste som oppdager de andres tomler har tapt.

 

På flyplassen på vei hjem fra Tyrkia, hadde Panzer fått tak i noen jævlig store spillkort - vi snakker kanskje 20 x 30 centimeter. Han deler ut - til Moa og dos Santos. De erfarne Gris-spillerne skjønte fort poenget; her gjaldt det å bruke minst mulig tid på å se på korta, og mest mulig tid på å holde øye med motspillernes tomler. Ikke Moa. Han satt faktisk der og nistirra på korta sine. Så hjelpeløs var han, at den omgangen han plutselig satt der med fem like, presterte han å agere så åpenlyst at han tapte også det spillet!

moablogg
IKKE BEST PÅ GRIS: Moa (Foto: Digitalsport)

Men så var det vekta. Mandag ettermiddag ble det arrangert kostholdsseminar i kantina. Fruen som talte mente at våre gutter burde ha vekt i heimen, altså ikke badevekt - men ei vekt egna til først å veie brødskiva, for deretter å veie pålegget: Lille speil på veggen der - hvor mye leverpostei har jeg unt meg nå?

 

Da Toro tirsdag morgen kunne bekjentgjøre at det skulle serveres middag på VIFs aften på Bjerke travbane, var Lars Iver Strand raskt oppe med hånda:

-          Har du sørga for at det fins vekter tilgjengelig på hvert bord...?

    

3 kommentarer

GRIS-regler-rytter

20.feb.2009 kl.10:23

Det er vel ikke mulig å få 5 like kort i en vanlig kortstokk Rønsen?

Marte

20.feb.2009 kl.10:36

Jo,er det vel..:
Ikke fem firere, men fem spar, knekt, rutere eller hjertere

Knut

13.mar.2009 kl.12:02

Rønsen....Har du fått snerk på tastaturet...? kom med mere inside stoff....SNART.. :-)

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits