Drillo? Yes!

Drillo? Nok en gang? Det er ikke hver dag jeg heier 100 prosent på det som avgjøres i kontorene borte Ullevaal stadion. Men nå gjør jeg det - og ikke bare "midlertidig". Drillo er mitt opplagte førstevalg i kampen om en plass i Sør-Afrika.

Mitd i forrige uke sendte jeg følgende tekstmelding til mannen i pælar:

"Ta jobben, Drillo! Mer kynisk, og mer rett fram enn noen gang. Husk at Jarl André Storbæk antageligvis er landets beste i 70-meters pasninger. Opp mot Carew, og kanskje... Tor Hogne Aarøy? Rett ned i beina på Daniel Fredheim Holm, Ivers eller Moa. Det MÅ jo bli minst ett mål eller to i løpet av en kamp! Og det pleier å holde til seier!"

Jeg er av den oppfatning at Drillos fotballteori ofte misforstås, men for at dette ikke skal misforstås: Man U er mitt favorittlang i verden, og Sir Alex er ikke akkurat kjent for å spille lite ballbesittende fotball. Det fins altså flere veier til Rom, men det kan da ikke være tvil om at den mest effektive,og dermed den beste, fotballen er raskeste veien til mål? Hvor mange sekunder tok det fra Reina sparka ut ballen i Newcastle 28. desember, før Gerrard hadde ekspedert den i mål? Omtrent like lang tid som Luton Shelton bruker på å løpe 40 meter! Tåredryppende vakkert!

Vi har fått en trøblete start i VM-kvaliken, men utgangspunktet er ikke håpløst. Uavgjort hjemme mot island var selvfølgelig to poeng tapt, men verken 0-0 i Skottland eller 0-1 for Nederland kan ha blitt betrakta som fotballbomber rundt omkring på kloden.

Fotballbomber vil det heller ikke bli betrakta som, om Norge slår Makedonia både hjemme og borte, Island borte og Skottland hjemme. Gjør vi det, er resultatet i Nederland høyst sannsynlig betydningsløst. Da er vi kvalifisert for Sør-Afrika-VM idet dommeren blåser av på Ullevaal 9. september.

Men dette forutsetter at Norge er Norge; at vi ikke går rundt og trur vi kan bygge et landslag som skal spille som Spania i løpet av noen måneder. Vi må kort og godt spille sånn som Drillos gjorde i sin storhetstid. Og hvem kan være bedre til å lede dette laget enn Drillo?

Norges Fotballforbund burde med andre ord sporenstreks ansette Egil Olsen som sjef for det norske landslaget til VM-kvaliken er over. Og gjør han jobben sin, vil jeg tro det blir revolusjonære tilstander i Kongeriket om han ikke også leder laget i VM.

Husk hva denne mannen gjorde mot Besiktas!


***

Litt Enga-internt til slutt: Mohammed Fellah har nok vokst opp i Norge, men blir vel likevel ikke karakterisert som "etnisk nordmann". Så hva skal vi si, når han før treninga mandag morgen presterer følgende replikk, retta mot Luton Shelton og Dawda Leigh:

- Dere som er negere må jo holde med Arsenal!

Shelton skjønte ikke hva som ble sagt, og det var kanskje like greit. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits