Nytt trenerteam - dagen før cupfinalen!

"Det er bare en fotballkamp." Slik lyder det ofte, når folket diskuterer forskjellen på å spille en cupfinale og for eksempel en helt vanlig seriekamp. Men forbereder man seg til en cupfinale ved å sette inn gamlinger som spilte på laget for førti år siden som henholdsvis hoved- og assistenttrener? I Vålerenga er alt mulig.

Det var mange heva øyebryn i garderoben lørdag formiddag. For hvem var det ikke som skred inn, i fullt treningstøy, andre enn Terje "Hengern" Hellerud og Trond Hoftvedt?

- Det er vi som leder treninga i dag, forklarer Hoftvedt. Og siden både Martin Andresen og Tor Ole Skullerud er til stede uten å protestere, er det lite å få gjort med den saken.

- Vi kommer til å avslutte med litt 11 mot 11. Før det blir det teknisk trening og en øvelse vi skal forklare ute på feltet; den går ut på å spille mot mange små mål samtidig.

Panzer reagerer på sin sedvanlige, ganske sløve måte: - Var ikke firkant finni opp på den tida dere spelte?

Hoftvedt
: - Det var vi som fant opp firkanten. Flere spørsmål? Da går vi ut og trener.

Treninga gikk helt fint den, til og med den delen som gikk ut på å spille 11 mot 11 på kvart bane. Toro, nå i trenerrollen, hadde riktig nok problemer med å forklare regla ved frispark: Siden det var kvart bane, mente han muren kunne stå to meter unna!

Farlig spill og skader? Dagen før cupfinale? Slapp av: Taklinger var forbudt.

Da treninga var over, falt det naturlig å snakke om fotballen den gang Hoftefest og Hengern herja, i forhold til dagens proffsirkus. Alle involverte er enige om at svært mye har forandra seg, men - som Hengern uttrykker det:

- Det er fortsatt sånn, at om du speller i blått - ja, så er det vesentlig å sende kula til en annen som også har blå drakt.

Så enkelt. Og så vanskelig. Årets siste mulighet til å vise at ovenstående er forstått, kommer i dag. På Ullevål. Cupfinale. Som sett ikke "bare er en vanlig fotballkamp". Det handler om Kong Haralds pokal, for faen! Og nå går vi ut og henter'n!


4 kommentarer

Hansen

09.nov.2008 kl.18:15

Grattis gutta! For engangsskyld så ligna vi på et fotballlag. Bygg videre på det dere lærte fra kampen her idag til neste år så kansje vi vinner serien. Men må stikke nå, skal ned til youngstorget :D

katrine

10.nov.2008 kl.17:36

hei!
jeg har så lyst på et sån skjerf i gul som ale gutta hadde på seg etter cupfinalen. hvor kan man finne det?
jeg elsker VIF men bor så langt una desvære...:(

Marius

11.nov.2008 kl.12:19

Se her Katrine: http://www.vpn.no/

katrine

11.nov.2008 kl.17:08

men kan man ikke bestil over nett?

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits