- Gi aldri (s)opp!

Man skal være forsiktig med å utfordre skjebnen, så lenge man fortsatt er mest aktuell i aldersbestemte klasser. Det har unge Brix fått erfare.

Her om dagen ba han om ordet i garderoben; en sjelden affære, faktisk. Etter sin peptalk pleier Toro gjerne å spørre: Noen spørsmål? Kommentarer? En fast replikk som til daglig møtes med kollektiv taushet - normalt sett et tegn på at hovedtreneren som vanlig har forklart seg i fornuttige og lett forståelige vendinger.

Men nå forlangte altså Kristian Brix ordet:

Saken var at han hadde klistra en lapp ved siden av kleshengeren sin: "Gi aldri opp!", sto det. Men så hadde noen vært borti lappen med en tusj, sånn at Brix' slogan nå lød slik: "Gi aldri sopp!"

Luton Shelton lurte fælt på hva det betydde, og det var engelskekspert dos Santos som oversatte. - It's about sexual transferabel diseases.

Bra Freddy, det må det være lov å si.

Luton, eller Louie som han nå for det meste kalles, gliser og rister på hodet. Men Brix er fortsatt ikke spesielt happy.

- Jeg vil gjerne at han som har kødda med slagordet mitt står fram - så kan vi møtes utafor etter treninga.

- Det er ikke jeg som har gjort det!, svarer Bolthof på inn- og utpust. - Men jeg møter deg mer enn gjerne utafor etter treninga!

Man skal ikke utfordre folk som er sterkere enn seg sjøl, Brix - sånn lyder faktisk et gammelt jungelordtak.

brixblogg
UTFORDRER SKJEBNEN: Kristian Brix. (Foto: Thomas B. Sæteren)

Ellers fortsetter Liverpool-fanatikeren Gjermund Østby å sette rekorder. Etter at en drøy førsteellever var samla i Brakka for å se Liverpool mose Manchester United, etterlyste en Man U-supporter -altså undertegnede - mer jubel og begeistring fra den den ekle Liverpool-gjengen. Verst av dem alle er som kjent keepertrener Østby, som aldri tør se disse oppgjørene, men som lørdag faktisk var tilgjengelig per SMS.

- Liverpool-supportere er aldri hoverende, Rønsen. Et faktum du burde ha innsett for lengst.

Det er da jeg tyr til materialforvalter Engebretsens favorittuttrykk: "Nå er'e bra, Gjermund." Men helt til slutt:

gjermundblogg
LITE HOVERENDE: Gjermund Østby. (Foto: Digitalsport)

Hvorfor er det ingen som lanserer Reka som landslagstrener?

Jeg tilhører den flokken som ønsker å gi Åge Hareide arbeidsro, men det er jo ikke ensbetydende med at det er forbudt å tenke framover. Det har skjedd større undere i internasjonal fotball, enn at Norge skulle risikere å stå igjen med ett poeng etter bortekamp mot Skottland og Nederland hjemme på Ullevål Stadion. Og da er det exit Hareide, ubønnhørlig.

Så hvorfor ikke Kjetil Rekdal?

Jeg tør påstå at jeg kjenner Reka godt som trener - og jeg er overbevist om at han har de kvalitetene som skal til for å lykkes med landslaget. Der andre trenere er avhengig av dagliglivet på treningsfeltet, er Rekdal mannen som evner å gå hardt og brutalt til verks. Der og da. Jeg tror fire treningsøkter i forkant av landskamper passer han som hånd i hanske.

Og det må da være noe med hans merittliste på landslaget? Fyren var tross alt sentral i alle de tre landslagene som klarte å kvalifisere seg til de eneste sluttspillene Norge har spilt seg fram til i moderne tid. Jeg tror kort og godt Rekdal er kapabel til å overføre energien fra straffesparket i Marseille til 11 mann med flagget på brystet.

Med dette er hans kandidatur fremmet: Reka for Norge.

rekablogg
NORGES NESTE SJEF?: Kjetil Rekdal. (Foto: Digitalsport)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits