Vestbredden på jordet

Hva er det deler av Vestbredden mener? At vi skal spille klassisk HamKam-fotball? 

Det er ikke vanlig å drive intern kritikk her på Enga Inside. Men nå lurer jeg fælt. (Jeg lurer fælt på 5500 i kvartfinalen og 8500 mot Godset, også ? fortsetter det sånn, må vi ganske så snart slutte å være kjepphøye overfor Lyn. Men det er noe annet jeg primært har på hjertet i dag.)

Midt i annen omgang på Ullevaal i går, satte deler av Vestbredden (jeg hørte ikke om noen på Gaza var med på galskapen) i gang en pipekonsert. Ikke mot Espen Johnsen som drøyde tida utillatelig lenge. Heller ikke mot dommertrioen. Nei, pipekonserten var retta mot våre egne spillere - som tillot seg å holde ballen i laget mer enn tre trekk!


Ærlig talt. Hva er det dere mener? Hvordan skal vi spille, når vi møter et lag som ligger med 11 mann bak ballen? Skal vi da bare mæle kula førti meter rett fram? Uten annen adressen enn et eller annet tilfeldig sted inne i boksen? Er det bra fotball?
   

Det er ikke min oppgave å forsvare Martin Andresen og Tor Ole Skullerud, det greier de fint sjøl. Men jeg trudde liksom det herska en slags enighet i Vålerenga-familien om at vi ønsker å spille underholdende, attraktiv fotball. Tar jeg feil?

 

Er det ikke sånn at noen av de mest attraktive fotballagene på den nordlige halvkule heter Barcelona, Real Madrid, Juventus, Manchester United og Liverpool? I Norge for tida: Stabæk. (For en finale det skal bli!) Når disse lagene spiller mot etablert forsvar; er de da kjent for å køle kula direkte inn i en overbefolka sekstenmeter?

 

Jeg tror ikke det. Og om så skulle være tilfelle, må jeg sporenstreks bytte ut fotballbrillene mine.


bloggkjetil
Skal Kjetil mæle ballen 40 meter her? (Foto: Digitalsport)

22 kommentarer

Kims

26.aug.2008 kl.14:55

Jeg stod på vestbredden og skjønner ikke hva du mener? Det var ikke den gangen vi så en reprise på storskjermen som var en feil dommeravgjørelse, så folk trodde kanskje vi pep på våre egne spillere? Høres rart ut hvertfall..

P

26.aug.2008 kl.15:05

Jeg skal ikke uttale meg om dette er fakta eller ei, men om så er tilfelle er det utrolig skuffende. Jeg får ikke ofte annledning til å komme på kamp selv da jeg er nabobygding til "I", men jeg flagder, brøler og jubler til husverten tramper for 3.gang hver kamp. Noe annet ville vært for dårlig.

oslo 3

26.aug.2008 kl.15:22

Kanskje fordi vi er dritt lei av støttepasninger for hundrede gang, istedenfor å spille ballen til en Singh som står helt ledig på kanten uten noen rundt seg?? Sist jeg sjekket var det ikke festfotball å spille støttepasninger.

Se & Lær

26.aug.2008 kl.15:45

Jeg er oppgitt over et par ting... Først og fremst at Vålerenga`s dårligste spiller i år Martin Andresen yter for stor respekt hos sine MEDspillere. Ja, du leste rett medspillere. Uansett hvem som får kula retter de alltid, uten unntak blikket mot MA for å se om han er fri. Og er han spiller de kula til han, HVER GANG. Noen på laget spiller faktisk til MA selv om han har en motspiller limt på seg. Hver eneste kamp får MA en ball i en trengt posisjon hvor det kunne gått riktig gæærnt. Kort fortalt håper jeg at tiden fremover vil gjøre MA mer respektert blant MOTspillerne enn medspillerne. Jeg vil også benytte anledningen til å stille et spørsmål: I Luton Shelton har vi nå fått en spiss med en ekstremt høy fart i lengderetning, noe liknende Daniel Nannskog i Stabæk. Forskjellen på de to er at medspillerne til Nannskog spiller han god, med fine presise gjennombruddspasninger både fra siden og midten. I følge statistikkene får Nannskog 4-5 krempasninger som gjør at han kommer alene med keeper hver kamp. Jeg kan vel ikke si at Mr. Shelton har fått mer enn en halvkrempasning på alle sine kamper i enga hittil. Det er vel påtide å prøve å spille hverandre gode og bruke de spillerne vi har på en best mulig måte?!

ingen piping

26.aug.2008 kl.16:16

For det første vear det mer oppgitte sukk enn piping, og når det gjenstår ti min og ballen ikke er på vei framover og vi slår støtepasning på støtpasning, er det kanskje en ide å slå noen lange baller..

26.aug.2008 kl.17:15

Medgangsklanen og tysterklanen,ingenting overrasker meg med denne gjengen lenger...Meldt meg ut av klanen og inn i foreningen isteden,er tross alt laget jeg støtter,er ikke der for å feste med kompiser..men som sagt,desverre overrasker det meg ikke at klanen piper..

skuffa supporter

26.aug.2008 kl.17:18

Tap mot godset hjemme er ikke holdbart. Greit at trenera maser om tålmodighet og at tabellen ikke betyr noe i år men faen a.. Jeg følte meg faktisk pissa på av enga i går, ikke fordi spillet var dårlig for det var mye bra i går og mange sjanser, men fordi det er så jævla ræva innsats.. Hva med å løpe på hver ball, se på MOA, han vinner flere "umulige" baller alene enn resten gjør til sammen. Enig med "Se & Lær" i at det er på tide å bruke luton riktig, selv torres/adebayor/ronaldo ville scora lite mål i enga med så lite bra baller dem for av lag"kompisene" sine....

SKJERP DERE!!

Gaza

26.aug.2008 kl.17:26

Det var dommerne vi pep ut.!!!

Gabby

26.aug.2008 kl.17:33

"Heller ikke mot dommertrioen. Nei, pipekonserten var retta mot våre egne spillere - som tillot seg å holde ballen i laget mer enn tre trekk!"

Først av alt, jeg oppfattet ikke at pipingen var ment til vålerenga. Når det er sagt så hadde det vært fullt fortjent, makan til flau forestilling. Greit at vi ikke spilte så verst i går, men vi scorer sjeldent mer enn ett mål på hjemmebane og 3 poeng kan vi selvfølgelig se langt etter.

Usannsynlig billig retorikk av deg her Rønsen. Om det ble pepet var det selvfølgelig ikke fordi enga holdt ballen i mer enn tre trekk. Det skjønner du om du legger godvilja til.

Marius

26.aug.2008 kl.17:34

Så vi samme kampen i går Rønsen? Den tiden vi faktisk spilte attraktiv fotball var jo da vi klarte å holde ballen i et høyt tempo langs bakken og få ballen ut på kantene til våre strålende kantspillere, Daniel og Harmeet, sistnevnte imponerte veldig da han kom inn med både god innsats og kvalitet på det han gjør. Aller best var dette de 20 første minuttene i andre omgang. Men så snur det plutselig noe, Luton blir bytta ut med Bengt, ikke et ondt ord om Bengt og hans prestasjoner for denne klubben, men Luton er flinkere til å komme seg i scoringsposisjon og da blir det for meg litt rart at vi tar ham ut når det er akkurat et mål vi trenger. Et bedre alternativ når vi likevel hadde presset Godset ned på målstreken hadde vært å være litt modige og heller tatt ut en back og spilt med tre spisser for å utnytte overtaket. Når Bengt kommer inn snur det seg fra å gå fort langs bakken i lengderetning og ut på kantene til innlegg til å bli flere av disse lange pasningene i lengderetning som vi har drevet på med alt for ofte i de tre sesongene etter seriegullet. En spillemåte som både er ineffektiv og som vi vel egentlig har vist at vi ikke behersker.

Så får vi krysse fingrene for at vi kopierer 11. september 2004 og grisebanker bartene på sitt sønderskutte fort foran hele Norges åsyn. Det er ikke så mange av gutta som er igjen fra den gangen, men de som er det vet hvor deilig det var.

Trøtt

26.aug.2008 kl.18:05

Haha. Vi spiller ikke akkurat mye ball langs bakken, så det kan ikke være derfor vi piper. Enten så går vi for lenge alene med ballen, eller så står medspillere så stille at vi blir nødt til å spille støttepasning etter støttepasning... De to tingene henger forresten ofte sammen. Greit at Fredheim er god med ballen, men jo lenger han går uten å sentre, jo flere bevegelser kommer til å stoppe opp.

Det er greit med noen støttepasninger, men når det er det man forbinder med hele kampen, så har det hvertfall vært èn for mye.

Jeg får ikke inntrykk av at det er mye saklighet i ditt innlegg, Rønsen. Selv om du sier det motsatte, virker det som om du ønsker å forsvare dine "kompiser". Hadde du skrevet at Klanen bør støtte sitt lag, kunne ditt innlegg forsvares med logikk. Derimot burde du ikke påstå Klanen buer for finspill når vi faktisk ikke ser noe finspill.

Mifgutt

26.aug.2008 kl.18:27

Må si jeg er skuffa over oppmøtet og at dere ikke grusa godset. At dere har 8-9 000 personer inne på en slik kamp er en skandale og jeg mener noe må gjøres.
Jeg trodde dette ville bli en mellomsesong ok men ikke en kamp for å overleve i TL.
Når spellet er ræva slutter jo folk å komme så greit er det. Kan ikke forvente at medgangssupportere som bor faenivold gidder å reise for å se Martin spella støttepass hele tiden.
Han bør sette seg sjøl på benken og finne igjen godfølelsen
En ting til slutt. Det var et helvette å komme på jobb idag. Jeg jobber i godsetland og det merket jeg ja

Eirik

26.aug.2008 kl.18:28

Hvis din (Rønsen) sin fotball faglige ballast er å kalle kontringslaget Stabæk for ballbesittende faller jo alt på sin egen urimelighet. Se kampen i reprise (det gjorde jeg når jeg kom hjem...) og det mangler totalt på å sette fart i lengderetning, spille i bakrom, går rundt på siden til dørlinja å legge inn. Alt for mye skal absolutt inn i midten (men der har vi jo ingen som vinner duellene) og da taper man fotballkamper. Jeg skrek en gang mot VIF og det var da man spilte ballen bakover fra 16 m og helt til Troy! Sånt gjør man ikke med under 10 min igjen når man ligger under på hjemmebane...

Vil ha festfotball og mye mål...

27.aug.2008 kl.11:07

Jeg har fast plass på vestbredden og har hatt det siden laget i mitt hjerte flytta fra Bislett til Ullevål.

Jeg skjønner nok at folk ser kampen hjemme enn å dra og se at Enga spiller støttepasninger, eller at de spiller ballen innom Martin som slår en feilpasning noe han gjorde flere ganger på Mandag.

Det gikk et sukk gjennom hele bredden over alle støttepasningene. I allefall når du har Singh stående alene på høyre siden uten å få ballen.

Ser ikke hjelpeapparatet det samme som oss supportere Rønsen??
FOr når Singh kom inn på banen hadde han vært på banen i to minutter når han og Santos(tror jeg) samspilte på kanten og Singh slår et perfekt innlegg til Shelton som header rettp å Johnsen som gir corneren som vi scora på...
Hvorfor gjør dere ikke det oftere når dere ser at det lykkes vi med????

Jeg hørte ikke noe piping mot laget. Mer frustrasjon over stillestående spill, altfor mye støttepasninger og en Martin Andresen som ikke er i slag om dagen...

Jeg er og ganske sikker på at om det hadde vært en "helt vanlig" spiller som hadde spilt like dårlig som Martin har gjort så hadde han blitt byttet ut.
Tror Martin hadde fått stor respekt ved å bytte ut seg selv, eller sette seg selv ut av laget for en gangs skyld...
Martin er GOD når han er GOD... Men er han ikke i form så går det altfor trått...

Se dere sjøl i speilet og hva dere presterer... Jeg vil alltid være på Ullevål når enga spiller. Men skjønner at familier som må betale 7-800 kroner for dra på kamp heller ser den hjemme når det ikke er festfotball...

Var ikke også foranledningen til godsets 2-1 mål også litt støttepasninger og at godset kjemper og vinner ballen tilbake????

Skjelden jeg bruker sånne ord... men jeg HATER alle støttepasningene og at ballen altfor ofte spilles tilbake til Troy...

Arve Hjelseth

27.aug.2008 kl.13:54

Det var vel mer oppgitte stønn enn piping. Oppgitthet over inntrykket av at Martin alltid skal ha ballen, og når han får den, sender han den rett som det er bakover (jeg vet at dette ikke er helt rettferdig overfor ham, som gjør mye bra, men det er i ferd med å feste seg et slikt inntrykk). Hvis du mener det er "underholdende og attraktiv" fotball, så deg om det. Det som gleder meg og mange med meg når vi ser på Vålerenga er at vi vinner. Det er ikke attraktivt når resultatene er dårlige, uansett om vi klarer å sy sammen ti pasninger i rekkefølge på egen banehalvdel.

Jeg er blant dem som tror at Vålerenga er nødt til å angripe raskere for å oppnå bedre resultater. De klubbene du nevner som eksempler på "attraktive" lag spiller for øvrig høyst forskjellig, men de beste av dem spiller med et svært høyt tempo i angrepsspillet, og de fleste er svært dyktige til å utnytte ubalanse hos motstanderen. Å utnytte ubalanse ser ikke ut til å være prioritert av Vålerenga, dessverre. Eller så får vi ikke til det vi prøver på, på grunn av manglende eller feil bevegelser.

Men jeg tror ikke det er mange som drar på kamp for å se på støttepasninger.

osnellingen

27.aug.2008 kl.14:36

Jeg har stått på Vestbredden siden vi flyttet til Ullevål og må dessverre si meg tildels enig med Rønsen. Bare tildels siden jeg syntes det var utrolig bra trykk fra tribunen i forhold til mange kamper tidligere i år, men også fordi det begynner å bli en negativ stemning på visse områder. Hver gang Martin tar i ballen så er det noen som kommer med drittslenging og ber han sette seg. Hver gang vi spiller en støttepasning til keeper så blir noen forbanna fordi vi ikke slår oppover. Kanskje det var derfor Freddy prøvde seg på egenhånd ved noen anledninger i går. At dette ikke straffet seg var mer flaks en dyktighet.

Jeg mener det er viktig å støtte gutta nå. Kjenner ikke så mange som vokser av å bli trykt ned hver gang de prøver. Syntes også at vi spilte en av våre beste kamper offensivt i år selv om dette til tider gikk utover forsvaret vårt. Jeg som alle andre er utrolig skuffa over at vi taper mot Godset, og jeg hadde nesten vært like skuffa over 1-1, men så også mye positivt. Martin er en av Norges beste midtbanespillere og selv om han har hatt et defensivt fokus og ikke vært den lederen offensivt hittil så blir det i alle fall ikke noe bedre av drittslenging fra egne supportere.

Ingen som drar på kamp for å se støttepasninger, men heller det en forsvarstabber....

Stå på gutta. Står vi sammen kan vi fortsatt gjøre en respektable sesong med tanke på hvor nytt laget faktisk er.

RmG

27.aug.2008 kl.15:40

Jeg var selv på vestbredden og kan gjerne innrømme at jeg ytret min missnøye med hvordan Vålerenga fremstod mot godset på mandag kveld. Grunnen til at hvertfall jeg pipelingnende lyder var at det går så inn i granskogen tregt når vi har klare overtallsmuligheter. Jeg er helt enig i at mot etablert forsvar så har vi ballen i laget for å prøve spille ut motstanderen. 3-4 ganger i 1.omg hadde vi klare overgangsmuligheter hvor enten ballen går på tvers, ballen går bakover eller "gutta" ser etter martin andresen, fordi han er sjef og eneste som får lov til å spille gjennombrudspassninger. Det er jo helt håpløst. I tillegg når vi starter 2.omg relativt friskt - så faller intensitet og kvalitet utover omgangen. Jeg får helt vondt å se på en Martin som feiler feiler og feiler.

En siste kommentar til Martin: Ikke stå på tv å si at i år så bryr du deg ikke stort om tabelle. Vi som har hjerte i klubben (håper jeg du også har/eller får rimelig kjapt) teller poeng og teller mål. Vi driver faktisk en prestasjonsidrett der tabellen teller mer enn mye annet.

IB

27.aug.2008 kl.17:05

Uansett om Enga spiller dårlig eller ikke, blir det for dumt å pipe på egne spillere. Helt enig i at det blir en del støttepasninger, alt skal gjennom Andresen, at det går tregt framover og at det til tider er veldig frustrerende, men man bidrar i hvert fall ikke til finfotball hvis man buer, sukker og piper. Publikum er der for å motivere spillerne, og gjøre dem gode på den måten.

M

27.aug.2008 kl.23:58

Real talk Rønsen!
Idiotisk å pipe når vi holder ballen i laget. Noen gjør til og med dette når vi leder! Det er jo den ultimate "diss" til motstanderlaget, "dere kan ikke ta ballen fra oss"... Jeg merker stønninga rundt meg på tribunen hver gang vi triller litt i forsvar, det er helt merkelig å høre på fordi vi kan ikke begynne med kriseløsninga når det er 15 min igjen. Noen burde ta en titt på en gjennomsnittlig Italiensk eller spansk ligakamp, da hadde halve bredden fått infarkt av støttepasninger!

Og helt ærlig, alle skjønner vel at Martin IKKE driter i tabellen, men når vi ligger på tiende plass, og i hele år har vi visst at vi ikke skulle vinne noe seriegull i år, så er det idiotisk å stresse med den tabellen, og kun satse på enkle mål og kynisme.
Nå skal vi jo bygge et lag og spillesystem! Det er litt omstendlig til tider, men Gud bedre som vi kom til sjanser mot Godset. Men det betyr ikke at vi ikke skal ta overgangsmuligheter om de kommer. Men enhver ballvinning er ikke en reell kontringsmulighet! Det virker som om mange tror det, akkurat som at mange roper SKYYYT! bare spillern kommer i nærheten av 16-metern uansett om det står en mur av folk foran. Det er akkurat de samme folka som roper på kontringer hver gang vi vinner ballen!

Til slutt, ser dere ikke at vi spiller fantastisk mye bedre nå enn da vi startet sesongen, selv om vi henta litt heldige 3-poengere i stavanger og lillestrøm? Hvis man ikke ser dette kan man jo bare gi opp, og begynne å se Volleyball eller noe.

Daniel Hansen

28.aug.2008 kl.19:30

JA, vi bør satse defansivt.
Attraktivt og underholdende= 2-3 mål i sekken hver jævla gang.
Vi bør forsvare oss å kontre hver gang sjangsen byr seg. og ikke minst sette sjangsene. det funka i 05.

Hva nå

31.aug.2008 kl.22:03

Rønsen. Nettopp sett RBK-VIF og VIF`s beste spiller var Klanen, lagets nummer 12. Lag en sak om det du...

my

03.sep.2008 kl.10:01

vålerengas beste spiller var hvertfall ikke klanen, synginga stoppet HELT opp, det var kansje 10-20 mennesker som sang mot slutten. greit å være skuffa, men hva skjedde med å stå sammen i motgang, medgangs supporter , er det det vi sksl være ? trondheim er langt unna, men oppmøtet var ikke noe å skryte av heller, finnes bare et lag i norge, bevis at dere kan stå for det dere synger ! møt opp å støtt laget !

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits