Europa 2009

A-stallen var som seg hør og bør de som først fikk beskjed om Jan-Erik Aalbus avgang. Og det er vel bare  å takke og bukke, for det faktum at styreleder Raymond Johansen tar seg tid til å møte opp i garderoben en silde fredags morgen - mens han som UDs statssekretær samtidig har en krig i ytterste Europa å bekymre seg over.

I dag har jeg imidlertid et annet ærend - i forbindelse med det som skjedde etter at Aalbu og Johansen hadde forlatt garderoben. Det er da en eller annen røst, jeg veit ikke hvilken, mener at "nå er det ledig jobb til deg, Rønsen". Hvorpå jeg snur meg til Panzer, og spør:

- Hva hadde du gjort, Hagen - hvis jeg hadde blitt sportsdirektør? Hadde du slutta i klubben da?

Det er så vidt han gidder å løfte blikket.

- For et ræva spørsmål.

hagenstup
Foto: Digitalsport

Det kommer vel da neppe som noen stor overraskelse at Vemes største sønn forlater garderoben med følgende på hjertet:

- Hvorfor er det aldri du som slutter i denna klubben, Rønsen? Du bare blir og blir, du. Hvorfor?

Det spørsmålet kunne man jo strengt tatt skrive bok om for å besvare. Men i denne omgang skal vi ikke lenger enn ut på treningsfeltet, lørdag formiddag, siste trening før knokkeloppgjøret på Hamar. Ung mot gammel, etter at Toro i garderoben har sagt klart fra om sin magefølelse: I dag vinner youngsters.

Så ble ikke tilfelle. Old boys holdt lekestue, og vant 5-2. Bengt Sæternes fikk muligheten til å holde direkte ap med Troy Perkins. Han visste å benytte den - og hadde vel retten på sin side, da han oppsummerte matchen:

- Hvis ungdommen skal vinne disse kampene, må vi gjøre om regla i fotball.

Øyvind Bolthof var temmelig nøyaktig like kjeppehøy.

- Jeg husker ikke sist gang vi tapte for youngsters.

martinjas
Foto: Digitalsport

Med det er vi tilbake til garderoben i forkant av lørdagstreninga, da Martin Andresen holdt årets manager-tale. Budskapet var krystallklart, og lista over de siste ti seriekampene henger på tavla.

- Vi har 1,4 poeng i snitt så langt i sesongen. I de resterende ti må vi ha over 2. Det er nødvendig for at vi skal nå målet vårt: Europa-spill neste år. Vi snakker ti cupfinaler. Pluss den egentlige cupfinalen. Det er vi gode nok til. OK?

OK, Martin.

Om jeg tolka steminga rett, har vi en deal. Europa i 2009 skal ikke være Engafri sone.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits