Fagernes (390 m.o.h.) og Henrik Wergeland (72)

Hvor mange fotballspillere er det mulig å gå rundt og huske navnet på?

På vei oppover til treningsleir på Fagernes, er bussen oppdelt på forutsigbart vis. Fra min plass ved kortbordet, som ellers befolkes av Jalland, Berre og Doffen, har jeg panoramautsikt til backbencherne. Glenn, Daniel og Moa. Det er sånn cirka to meter mellom oss, så det er vanskelig å overhøre hva de snakker om. Og gjett hva som er samtaleemne...

"Men fikk du med deg Kolodin.... buzzz buzzz buzzz... Baros, Gomez... buzzz, buzzz, buzzz... Almeida, Buffon... hva skjer med Makelele, da?!... buzzz buzzz buzzz... Camoranesi, Zambrotta...."

glenndaniel600

GLENN & DANIEL: Konger på det internasjonale overgangsmarkedet.
(Foto: Thomas Brekke Sæteren)


Det er finansskandale på gang i Kongeriket, og mellom to spill får jeg dytta inn et spørsmål.

- Jeg hører dere er opptatt av Acta-skandalen?

"Spell kort, du 'a. Hvor liten er ikke Schneijder, da? buzzz buzzz buzzz... Schweinsteiger, van Persie, Grosso... buzzz buzzz buzzz... van der Vaart, Ambrosini, Villa... buzzz buzzz buzzz... Silva, Arsjavin, Aurelio..."

Kalenderen viser 17. juni, 200 års dagen for Henrik Wergelands fødsel, og jeg våger meg frampå igjen - siden det så allikevel, som vanlig, går helt ræva for meg i kotspillet.

- Det er jubileum for en stor nordmann i dag, gutter. Noen som veit hvem?

Etter noe om og men kommer baksetet faktisk fram til at det muligens handler om en dikter. Ibsen, kanskje? Før Moa foreslår Wergeland.

- Korrekt! Og hvor gammel hadde han vært?

- 72, kanskje? Bzzz bzzzz bzzzz... Miguel, Podolski, Postiga... buzzz buzzz buzzz... Reckber, Torbinskij, Miguel..."

danielmoa600

MOA & DANIEL: Bestiser - på og utafor banen, med begrensa innsikt i Henrik Wergelands liv og levnet.
(Foto: Thomas Brekke Sæteren)


Rett før ankomst oppstår en liten disputt om hvorvidt Fagernes ligger vest eller øst for Bergen - "det kommer vel an på om du står til høyre eller venstre"? Når det videre blir stilt spørsmål ved om den betydelige vannpytten til venstre for bussen er saltvann - det er da herren ved min side krymper seg, og trekker et lettelsens sukk:

Nå - er'e godt vi snart er framme.

*
Du skal ikke se bort fra at det kommer mer fra Fagernes. I mellomtida koser jeg meg over at gamle Enga-gutter utgjør TV 2s hele og fulle ekspertpanel under EM. Petter Myhre, Reka, Drillo og Bengt Eriksen er virkelig gode, selv om de i utgangspunktet står overfor en håpløs oppgave når de skal fylle en time og trekvarter minus reklame med "oppkjøring". Men de snakker i det minste med ubestridelig fotballfaglig tyngde, i skarp kontrast til det babbelet som presenteres på samme kanal henimot midnatt.

2 kommentarer

Knut

24.jun.2008 kl.17:08

Rønsen...vil ha meg frabedt at det tar så lang tid mellom innlegga her.. ikke noe fòr siden 18 mai er for skralt..

Eirik

06.jul.2008 kl.19:19

Enig med forrige taler. Opp med frekvensen a!

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits