Kuk i vannglass

Jada, jeg er klar over at det heter storm i vannglass. Men hvor kukete går det egentlig an å bli?

martin6001

MARTIN ANDRESEN: - jævla...! (Foto: Digitalsport)


Det skjer ti minutter før slutt på Ullevaal - og det er bare én mann som oppfører seg usportslig. Vålerenga har fått innkast - og hvem står der ballen lander, om ikke Moldes trener? Men gjør Kjell Jonevret som han bør - lemper ballen opp i henda, eventuelt i beina på Martin Andresen, som kommer for å ta innkastet? Nei. Han holder på'n, og ruller'n etter hvert unna. Han har jo så god tid, Jonevret!

Og så kommer mannen i ettertid - på prime time tv - og klager over at han blei kalt en "jævla kuk"?!?! Hvilken verden er det Jonevret lever i? Hvilken idrett driver han? Synkronsvømming? Hvordan ser den fy-ordlista ut som henger i garderobene på Røkkeløkka?

Jeg befinner meg på en fotballbane i hvert fall seks dager i uka. Det kan være sammen med A-lagsspillere, eller det kan være sammen med old boys-spillere som holder mitt eget (eller helst litt høyere) nivå. Men vokabularet på banen er ganske likt, alt avhengig av intensiteten i spillet.

Jeg gir Jonevret det tipset at han kan starte med alle ord som begynner på fu eller fi. Det burde være en god begynnelse. Deretter kan han gå videre til alt som har med hore å gjøre. Horer og halm, for eksempel - det går fint. Går han hakket lenger, vil han fort støte på uttrykk som for eksempel din jævla satans fordømrade fomlepikk! You fucking cocksucker!

Folk som har sin daglige gange mellom Kunstnernes Hus og Litteraturhuset vil muligens stille seg undrende, men sånn er det: Det er dette som er fotballspråket.

Og så presterer herr Jonevret å være "schockad" over å bli kalt en jævla kuk?! Når det beviselig er han som opptrer kukete?!


Jeg skriver ikke dette fordi jeg holder med Vålerenga, og for ordens skyld: I dag, mandag, har A-laget individuell restitusjon, hvilket betyr at jeg verken har snakka med eller møtt Martin Andresen i etterkant av opptrinnet. Jeg mener bare at det må være måte på fisefine takter fra folk som steller med noe så rett-fram og jordnært som fotball.

jonevret6002

KJELL JONEVRET: Fintfølende. (Foto: Digitalsport)


Er'u kuk, så er'u kuk. Og i dette tilfellet var kuken en svenske fra Molde. Verre er'e ikke.

28 kommentarer

Vål'enga

05.mai.2008 kl.12:48

Problemet er jo at Martin Andresen er Vålerengas trener. Og en trener skal ikke kalle gjestene lags trener for noe slikt. Hadde han gjort dette som en spiller for Vålerenga, hadde det ikke vært noe problem. Jeg synes det er bra at noen tør å stå fram mot Andresen, og prøver å vise hvordan den jævla kuken holder på.

Per A. Hansen

05.mai.2008 kl.12:53

Feil, Tor Ole Skullerud er Vålerengas trener. Martin Andresen er Vålerengas spillende manager.

I denne situasjonen hadde han nok på seg "spillerhatten", han tross alt var på banen som spiller for VIF.

Øyvind B.

05.mai.2008 kl.13:20

Om Jonevret er en kuk, hva søren er søndagsskole Andresen da?? Om du i det hele tatt ikke hadde vært så VIF fargeblind og sett situasjonen så hadde du fått med deg att Jonevret ikke sparket ballen bort, men han tuppet ballen FRA BOKSEN OG INN MOT BANEN I EN LENGDE AV MAKS 1,5 METER. Saken er dessverre slik att dette langt fra er første gangen, men att dette heller er gang nummer 500 med den gode Andresen. Han skjelte over Karl Oskar Fjørtøft etter første serierunde og Kuk blir bare søndagsskole ord i forhold til det han brukte da. Ellers så virker det som Andresen vil ha sin egen terskel på hvor dommeren skal blåse for han og mot han som ikke ligner sidestykke. Det er en skam att en slik vits og usympatisk drittsekk skal representere Norge i det hele tatt

Idrettsblogg

05.mai.2008 kl.13:29

Mitt svar til Rønsen på bloggen min.

Nøytral

05.mai.2008 kl.13:46

Dette blir for dumt.

Hvem som helst ville gjort det samme som molde-trener. Og Martin ville vært først i køen på å gjøre akkurat det samme..

En spontanreaksjon, er greit, spørr du meg. Martin sier det iallefall to ganger, og da er det et spørsmål hvorvidt det er spontant..
Moldetreneren bør nok være tøffere enn å gå til media, istedet for å skvære opp med Martin face-to-face. Men Martin kan fint jekke seg ned noen hakk.

Engajementet til Martin kan få måle seg med i fotball-Norge. Men han mister respekten, hvis han skal være ufin. Hvem er det som alltid er på motspilleren, å skjeller ut han etter en takling. Hvem er det som alltid skal sørge for å få siste ordet? Martin.. han er i ferd med å synke lavt.. veldig lavt..

Eric

05.mai.2008 kl.14:36

Amen Rønsen! Er'n en kuk, så er'n en kuk. Jonevret kaller Andresen et barn, mens han syter til media over å bli kalt kuk. Det blir bare for dumt.

Per A. Hansen

05.mai.2008 kl.15:11

Herregud da mennesker. Slik jeg ser det har INGEN som tar så på vei over dette her spilt fotball selv, inkludert Idrettsbloggen.

Kommentarer og skitt blir slengt rundt seg på en fotballbane. Det er tross alt en guttesport. Selv i jentefotball hagler slengbemerkningene.

At Jonevret er så hårsår at han må grine og klage sin nød til media for å bli kalt en kuk, er kun fordi han ser sitt snitt til å sverte Martin. Hadde det vært klasse på han, hadde han fokusert på egets lag prestasjoner, og ikke en slengbemerkning i kampens hete.

Jeg sier ikke at selve språkbruken var av det mest delikate slaget, men alle som har spilt en eller flere fotballkamper vet at slike ting blir sagt i kampens hete. Man går ikke å griner over det i lang tid etterpå da. Og, dette skjer på alle nivåer.

Skjerp dere, forbanna hylekor.

Kim

05.mai.2008 kl.15:56

Det er ikke rart han ble irritert, vis treneren til Molde sparker ballen vekk når Martin Andresen skal ta ballen opp fordi den gikk utenfor streken det er bare teit!
skjønner Martin godt der, hadde blitt like forbanna hadde jeg blitt satt i den situasjonen der.

usportslig av treneren til Molde der.

Fan

05.mai.2008 kl.17:21

Nå viser det seg på nye bilder fra TV2 at han "kuken" ikke sparka bort ballen, da er det litt kjipt at Martin sier at han gjorde det i media. Ikke bra, men han er en kuk og jeg syns det mest idiotiske her er at Jonevret går ut i media med dette, værre ting blir sagt hver eneste gang. FOR EN TULLING, eller kuk om du vil

nubbe

05.mai.2008 kl.17:47

Hvor stor skal denne kuken bli, egentlig?

Sparket svensken bort ballen oppførte han seg som en kuk. Gjorde han det ikke er sinna- Martin en kuk. Men at Enga ikke slår Molde er ikke kuk - det er ræv.

Per A. Hansen

05.mai.2008 kl.19:20

Det der jævla drittlaget Molde drøyde tiden fra avspark. Molde hadde frispark på egen banehalvdel før man hadde spilt 5 min. og da presterte keeperen å drøye tiden greit mye.

Selv om Jonevret bare dytta ballen litt til side for Martin forstår alle som har vært på en fotballbane at man blir lei, irritert og forbanna.

Igjen, det jævla hylekoret som absolutt skal hakke på Martin for dette har faen ikke peiling på en dritt. De har aldri satt sine ben på en fotballbane. Det er for faen ikke klassisk jazzballett dem driver med heller.

Makan til sutring fra Jonevret og så ufattelig lite profesjonelt å gå på medias krok, samtidig som han bryter alle kodekser om at ting som blir sagt i kampens hete er man ferdig med etter kampen. Selvfølgelig om det ikke er av grov rasisitisk karakter da.

Og, å bli kalt en kuk er ikke rasistisk.

Peder

05.mai.2008 kl.20:20

Jonevret ruller jo ballen med sålen i beina på Andresen! Flere synes Jonevret sutrer fordi han snakker om kommentaren til pressen rett etter kampen. Hva med Andresen da, som dagen etter kamp ikke ser realitetene, og ikke "klarer å forholde seg til han (Jonevret) lenger", sitat VG. Han kunne jo ledd det vekk!

Og Rønsen, jeg er enig i at denne saken er storm, eh, kuk i et vannglass, men artikkelen din er total skivebom! Jonevret er IKKE kuken her, det er Martin Andresen.

Kvikkelouis

05.mai.2008 kl.21:57

Rønsen er jo nesten like patetisk som pappagutten...

Hvem er kuken?

05.mai.2008 kl.23:31

Kanskje en Ide å se videobildene fra kampen. Den svært sympatiske svensken liker selvsagt ikke å bli slengt i trynet av en illsint veps at han er en jævla kuk! Hvem liker vel det ?
Jonevret spiller heller ikke bort ballen. Tull! I verste fall er det en dårlig pasning.
Arild Rønssen mener han burde lobbet ballen opp til Martin Andresen. Det er jo veldig enkelt da. Med slike sko? Og hvem var det som tok innkastet egentlig ?? Iallfall ikke Martin Andresen, så hva han skulle der nede foran Molde-benken kan man jo bare spekulere i. Selvsagt skriver Rønssen dette fordi han holder med Vålerenga. Det lyser jo igjennom hele innlegget. Nei, man må da få lov til å si at man ikke liker å bli kalt en jævla kuk når man er trener? Håper Andresen roer seg litt ned snart og blir den gamle gode.
Hmm.. jaja. Jeg holder forøvrig med enga selv uten at jeg gidder å være så ukritisk. Det er jeg for voksen til!

Hvem er kuken?

05.mai.2008 kl.23:40

Legger til at det selvsagt er forskjell på å kalle en på benken for jævla kuk enn en på banen man spiller mot. Man sier rett og slett ikke slikt til folk på benken!? Eller er dette vanlig praksis?
Martin Andresen fremstår svært usympatisk. Jeg prøver så godt jeg kan å like ham. Men jeg klarer det ikke... ( jobber med saken, men dette gjorde ikke ting bedre )

Uforstående

06.mai.2008 kl.00:18

Fatter ikke hvordan dette har blitt en sak en gang. Å gå ut i media med noe sånt er toppen av lavmål...

Hvem er kuken?

06.mai.2008 kl.01:48

Var faktisk Andresen som gikk først ut i media med dette... snakk om skyte seg selv i foten . hehe..

Per A. Hansen

06.mai.2008 kl.09:09

Hvordan var det Andresen som gikk ut i media med denne saken først, når det var Jonevret som søndag kveld stod og gråt sine krokodilletårer på Nadderud fordi Martin hadde vært så slem og sagt "Jævla kuk" til han?

Følg med gutt..

06.mai.2008 kl.10:20

Andresen som uttaltse seg først til media. Jonevret ga svar på tiltale like etter.. Ser at det er endel misforståelser ang. dette. Bare en taper her og det er Andresen dessverre.

Latterlige TV2

06.mai.2008 kl.10:31

Jonevret ruller den ballen bort fra Andresen i den hensikt av å provosere, noe han klarer til gangs. Han klarer å få fram den reaksjonen han vil ha, og TV2 gjør ti høns ut av en fjær. Er det virkelig noen som bryr seg om èn slengbemerkning på en fotballbane, når det skjer 15-20 ganger i HVER kamp? Hadde det vært Fredheim som hadde sagt det til Jonevret, ville ikke en sjel brydd seg, men når TV2 er så opphengt i å svartmale Martin Andresen, følges han med argusøyne. Det er TV2 som har skapt en sak ut av dette, og det burde vel kanskje legges dødt nå.

- Takk.

men....

06.mai.2008 kl.11:09

Jo. Akkurat denne saken er overdimensjonert av media. Men det kan sees i sammenheng med at Martin Andresen er kjent som en usympatisk fyr. En mann som alltid sutrer, klager, spytter, holder, slår og sparker ball innimellom. Som enga-patriot er jeg drittlei dette tøvet.

USYMPATISK OG ET NYTT LAVMÅL

06.mai.2008 kl.13:01

NÅR "EN VOKSEN MANN" (RØNSEN) SOM HAR FÅTT PLASS PÅ HJEMMESIDEN TIL EN ELITESERIE KLUBB PRESTERER ET LAVMÅL SOM DET RØNSEN GJØR HER SÅ ER JEG SVÆRT BEKYMRET. DETTE ER NOE VIF LEDELSEN BØR SETTE EN STOPPER FOR SNAREST. Å PÅSTÅ AT BALLEN BLIR SPARKET VEKK (NÅR DEN VITTERLIG STANSER 50 CM FRA ANDRESEN) ER I DETTE TILFELLET BARE TULL. MARTIN ANDRESEN ER LANDSLAGSKAPTEIN OG KAPTEIN/MANAGER/TRENER OSV I EN KLUBB SOM HAR EN FANTASTISK FLOTT UNGDOMSAVDELING OG BURDE VÆRE SITT ANSVAR BEVIST OVERFOR UNGDOMMEN. DET ENESTE SOM HADDE VÆRT PÅ SIN PLASS I DETTE TILFELLET ER AT HAN LA SEG FLAT OG BAD OM UNNSKYLDNING.
RØNSEN: HOLD DEG TIL MIDDELMÅDIGE PLATEANMELDELSER, OG SPAR NORSK FOTBALL (OG VIF) FOR DINE PUBERTETSSKRIVERIER.

Ikke helt bra av en mislykket GUTT(Rønssen)

06.mai.2008 kl.17:54

Rønssen kaller seg selv for gutt ser jeg. Bra han innser dette selv. hehe.. nei.. ikke bra dette gutt. Du får finne på noe bedre å skrive neste gang. Ser jeg deg på gata skal jeg kalle deg en jævla kuk. Helt greit det eller? hehe...

bla bla bla

06.mai.2008 kl.23:11

Jag e enig i at diskussionen e latterlig.
Men det er enda mer sykt at en fyr som ligner på n uteligger, som jobber på trygd på Valhall skal dra den lenger..

Per A. Hansen

08.mai.2008 kl.00:07

Jeg er særdeles imponert over nivået på enkelte som poster her.

Å si at noen ligner en uteligger som går på trygd uten å tørre å oppgi sitt eget navn minner bare om stakkarslighet. Er du virkelig så feig?

Pedro Volbrado

09.mai.2008 kl.22:41

Rønssen gjør så godt han kan... Det som bondetampen og pappagutten fra Kråkstad viser, er at han er en bortskjemt guttunge som ser ut som om han har lært mye av diverse bygdelagsfester på samfunnshuset på Kråkstad. Makan til primitiv og lite sympatisk oppførsel på banen skal man lete lenge etter, og Rønssen viser gjennom sitt innlegg at slikt er dagligdags og akseptert på alle nivåer i VIF. Og han og Andresen skal være forbilder for den flotte junioravdelinga til VIF. Det synes jeg er trist!!

latterlig

18.mai.2008 kl.23:42

herregud dette er latterlig. Alle som har hvert i den situasjonen hvor det står igjen 10 minutter av en kamp og man ligger under 0-1 vet at man er rimelig stressa. Martin Andresen løper etter ballen for at vif skal få tatt innkastet rasket mulig og når han er på vei for å hente ballen "sparker" moldetreneren den litt til sies. Alle som driver med idrett og har et konkuranseinstinkt ( som naturligvis alle på eliteserienivå har ) vet hvor provoserende det er. DET ER INGEN SOM VIL TAPE EN KAMP!!!!

Ps: teit å henge ut Rønssen for det her!

Janne

24.mai.2008 kl.13:44

Hvorfor i all verden skal dette vries over på Rønsen? Personlig angrep på han blir både lavmål og latterlig, ord som dere selv bruker mot både Rønsen og Andresen.
Dere må klare å skille mellom kamp og hverdag. Andresen ER en sympatisk fyr som privatperson, i kampsammenheng kjemper og blør han for drakta. I mine øyne er det en god egenskap flere fotballspillere burde være i besittelse av.
Og til dere sarte sjeler som følte dere ekstremt støtt av dette kjønnsorganordet; hold dere unna konkurransesport om dere syns det blir for hardt å takle et banneord. Det står ferdig et operahus som kanskje kan være mer passende, der banner de helt sikkert ikke :)

Keep up the goog work, både Rønsen og Andresen :)

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits