Difensiv stupheading?!

Det er synd dette ikke er radio eller tv, for poenget her er vanskelig å anskueliggjøre i skriftlig form. Vi gjør likevel et forsøk. Dagens øvelse: Difensiv stupheading.

anfimike

MIKE SPEIGHT: - Difensiv stupheading, Morten! (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Uttrykket stammer fra vår offensive frontfigur, Mike Speight - og kom til uttrykk første gang idet han torsdag formiddag var i ferd med å lære Morten Berre noen triks. Du legger trykket på første stavelse i hvert ord, og da skjønner du hvordan det låt da Berre fikk leksa si:

- Morten! Du må aldri undervurdere verdien av en god, difensiv stupheading!

Hvem som er best på difensiv stupheading i Liverpool er ikke godt å si, men at keepertrener Gjermund Østby aldri slutter å slå rekorder i supportersammenheng - den saken må være klar. Jeg har sagt det før, at den mannen aldri må sitte på benken den dagen Enga møter Liverpool, og det påfølgende bør være forklaring god nok.

Som Man U-supporter har jeg hatt mange trivelige stunder med Østby på treningsfeltet de siste åra. Det er liksom nok bare å spørre hvor mange ganger Liverpool har vinni Premier League - ja, så er liksom dagen gjort/ødelagt, avhengig av hvilken vinkel man ser det fra. Men nå som muligheten faktisk er til stede for at Liverpool skal møte Man U i Champions League-finalen, tenkte jeg å være litt hyggelig - strekke ut ei hånd over klubbgrensene, liksom.

- Gjermund; jeg har noen kontakter. Skal jeg forsøke å få tak i billetter til finalen i Moskva om det blir som jeg håper, nemlig at vi møter dere i finalen?

Svaret kom prompte, og åpenbart fra hjertet:

- Ikke om du kasta billetter etter meg! Den kampen skal jeg uansett ikke se! Ikke på tv! Og i hvert fall ikke live!

gjermundsomkeeper

GJERMUND ØSTBY: Det nærmete han kommer difensiv stupheading. Men han skal ikke til Moskva!
(Foto: Thomas Brekke Sæteren)


Reaksjonen kom for så vidt ikke overraskende på meg - jeg veit fra før at den mannen ikke tør å se disse oppgjørene; han vil rett og slett ikke utsette kroppen sin for denne typen påkjenning. Men fortsettelsen - den var egna til å gjøre undertegnede stum. For hør på enne argumentasjonen:

- Arild, jeg skal si deg en sak. Hvis det er sånn at United, etter den første semifinalen, ligger an til å komme til finalen - ja, da håper jeg Chelsea slår Liverpool i det andre oppgjøret.

- Unnskyld?!

- Poenget er at jeg tror Chelsea har bedre sjanser mot Man U i en finale enn hva vi har. Og for meg er det faktisk viktigere at Man U IKKE vinner, enn at Liverpool vinner!

Gratulerer med ditt liv, Østby, sier jeg - idet jeg sender dypfølte gratulasjoner til VIFs veteranlag. Lørdag hadde vi intern-cup, old boys kick-off. 7'er fotball. Tre lag: De som har fylt 33; de som har fylt 40; de som har fylt 48. 40-laget hadde grisetur, og stakk av gårde med pokalen. Men det historiske resultatet er dette: VIF 33 mot VIF 48: 1-1!

Ikke rart gamlinga var klart best på banketten! Ungdommen på sin side, måtte hjem for å tenke over livet sitt.

2 kommentarer

trond

23.apr.2008 kl.10:37

Riise er tydeligvis ikke best i liverpool på defensiv stupheading :)

christian

23.apr.2008 kl.16:39

"Hvem som er best på difensiv stupheading i Liverpool er ikke godt å si" - Neivel...?

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits