"Hvem er'e som ser på NRK 'a?!"

Det kan sies mye pent om NRK, men at de har et generasjonsproblem - det er helt sikkert.

 

I forbindelse med ligastarten var undertegnede invitert til TV2 Nyhetskanalen. Oppdrag: Samtale med/mot lederen i Friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen. Tema: Er det for mye fotball i TV?

 

Jeg sa som sant er, at det etter min oppfatning ikke er for mye fotball på TV - i den forstand at det jo, for den som ikke ønsker å se fotball, bare er å skru over på en annen kanal. For eksempel til NRK, som av økonomiske årsaker er skvisa ut av fotballens verden.
 

Jeg la dessuten til at det å spørre meg personlig om det er for mye fotball på TV, er det samme som å spørre en praktiserende muslim om han kan få "for mye av Koranen". Med andre ord: Et irrelevant spørsmål.

 

Det hører med til historia at jeg har lovt meg sjøl og mine nære forbindelser at jeg aldri i livet skal gå hen og bli like opptatt av italiensk og spansk (og for all del ikke tysk!) fotball som jeg er av norsk og engelsk.

 

Men det var en digresjon. Hovedsaken er at jeg ikke har spesiell medynk med folk som ikke skjønner at det er mulig å bytte kanal - altså for eksempel til NRK. Og det er her ungdommen i VIFs A-lag kommer inn i bildet.

 


robertsfellah600

ILLUSTRASJONSFOTO: Personene på bildet har ingen tilknytning til artikkelen.
(Foto: Thomas Brekke Sæteren)


Det hadde seg nemlig sånn at noen av dem, overraskende nok, vil jeg si - jeg mener; NYHETSKANALEN...? - hadde fått med seg innslaget. Når jeg sier "noen av dem", så er det helt bevisst. Ingen nevnt, ingen glemt.

 

Og det er også her NRK kommer inn i bildet.

 

Ungdommens reaksjon var nemlig så unison som overhodet mulig:

 

-         NRK? Hvem er'e som ser på NRK 'a?!

 

Nei, det er lov å spørre. Vi lever heldigvis i et land der det hersker spørsmålsfrihet.

  

Én kommentar

20.apr.2008 kl.19:41

Dessverre dårlig med fotball på nrk - det er "Bakrommet" på nrk2. Bortgjemt på kulturkanalen, sammen med opera, litteratur og klassiske konserter. Greit at sport får betegnelsen kultur, men det var ikke sånn vi ville ha det...
Men tv2 har heller ikke godt av monopolet sitt - de var bedre den gang de hadde 4-4-2 å bryne seg på. Noen av reporterne er rett og slett på vidda. Enkelte av de som leser referatene som sendes på kvelden, høres ut som om de hadde gjort en bedre jobb i "Norge rundt"...

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits