Har turnsporten gått glipp av noe? Neppe.

Tirsdag sto "motorikk" på treningsplanen til Vålerenga. Økta foregikk i regi av Oslo Turnforening, og lite tyder på at turnsporten har gått glipp av store talenter fordi noen begynete å spille fotball på Oslo øst itil fordel for adspredelse i frittstående, ringer, bøylehest eller svingstang.

Han konkluderte vel sånn han også, "forturneren" fra Oslo Turn, uten å si det rett ut - under en øvelse som gikk ut på å hinke rett fram idet han sa "klokka 12", for så å vende tilbake til sentrum. Det gikk forholdsvis fint med "klokka seks" også; altså et skritt tilbake. Men på "klokka ni" og "klokka tre" gikk det helt i ball for opptil flere av deltakerne - hvilket fikk instruktøren til å utbryte:

- Jeg ser at mange av dere har vokst opp med digitale ur!

Ronny Johnsen sa som sant er, at det ikke er tilfeldig at ingen turnere er 1.90 på strømpelesten - mens forklaringsproblemene var både større og annerledes for Doffen. Klart best egna for turnsporten var, i denne rekkefølge: Freddy dos Santos, Dan Thomassen, og Troy Perkins. Amerikaneren er et naturtalent når det gjelder å trippe inni en "stige" som er utlagt på gulvet!

glennjubler

GLENN ROBERTS: Bedre timing på banen enn i gymnastikktimen.


Det samme kan ikke sies om Glenn Roberts. Han vrei seg i latter han også, da han oppdaga undertegnede i knestående latterkrampe idet han for n'te gang ikke greide å telle til tre. Øvelsen var enkel: Man hinker inn i denne stigen; ett hink i første rute, to i neste, tre i tredje - før man starter å telle på nytt.

- Se nå, Rønsen! Nå skal jeg gjennomføre prikkfritt!

Prikkfritt er ordet - i to ruter...

Det er en katastrofe at VIF-TVs kamera-team ikke var til stede - et faktum undertegnede skal ta det hele og fulle ansvar for. Men det kommer forhåpentligvis flere sjanser.

A propos VIF-TV. Jeg er av utallige seere blitt gjort oppmerksom på at det er lov å understreke at dos Santos nå har tatt sin Pa. Du som har hengt med denne spalta en stund, vil huske at Kongen av Toyen, Pa Modou-Kah, en gang - etter et pinlig, TV-sendt innendørstap - uttalte at dette nok var "en lakk i ripa".

Finn fram intervjuet med Freddy dos Santos etter tapet for MoldeGran Canaria, og du vil høre følgende:

- Men vi skal selvfølgelig ikke stå med hånda i lua...

Nei, det skal vi sannelig ikke, Freddy. Opp med henda!

dossantoskamp

dos SANTOS: - Vi må ikke stå med hånda i lua...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits